Σε Άρθρα – Απόψεις

Άρθρο της Ζέφης Δημαδάμα, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο «thesocialist.gr»:

Η δημοσιονομική και οικονομική κρίση που μας έπληξε πριν μερικά χρόνια άλλαξε τις προτεραιότητες και επιβάρυνε δραματικά τους αδύναμους και τους μικρομεσαίους. Η πανδημία, αμέσως μετά, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τις ανισότητες και μας οδήγησε σε νέα διλήμματα για την επόμενη μέρα.

Η αντιμετώπιση των παραπάνω δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη και έχει βαθιά  πολιτικά χαρακτηριστικά τόσο για τον τρόπο όσο και για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Η επόμενη μέρα δεν είναι η ίδια για τους συντηρητικούς και για τους σοσιαλιστές, για τους πράσινους και τους αριστερούς.

Η σηματοδότηση της επόμενης μέρας πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα για να αποφασίσουμε όλες και όλοι μαζί τί ακριβώς θέλουμε για τη ζωή μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές, χωρίς αμφιθυμία και λαϊκισμό.

Η πανδημία απέδειξε ότι χρειαζόμαστε τη δημόσια υγεία, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία σήκωσαν το «βάρος» του κορωνοιού, ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία παρακολουθούσαν με συμπληρωματικές, μικρής εμβέλειας παρεμβάσεις.

Η πανδημία απέδειξε ότι χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις, περισσότερη ρευστότητα στην αγορά με έμφαση στη στήριξη στους μικρομεσαίους και στους ασθενέστερους, γιατί αυτοί εχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Αν νομίζετε ότι στα παραπάνω συμφωνούμε όλοι και όλες κάνετε λάθος. Κραυγαλέο παράδειγμα η κυβέρνηση της ΝΔ και των πολιτικών που προωθεί.

Εν μέσω εργασιακής ανασφάλειας, ανεργίας και ύφεσης, η συντηρητική κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο που αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους επιτίθεται βάναυσα σε αυτούς.

Το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη με τη λογική “θα πληρώνω υπερωρίες με ρεπό και αν σας αρέσει” αποδεικνύει ακριβώς αυτό, ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως  άνθρωποι χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή, που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα βρίσκονται στην υπηρεσία των εργοδοτών, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σαββατοκύριακα,  με αποδυναμωμένες ή καθόλου συλλογικές συμβάσεις. Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης της ΝΔ για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Η σοσιαλδημοκρατία και η σοσιαλιστική προσέγγιση αντιτίθεται και αντιδρά. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Απαιτούν πλήρη εργασία, ίσες ευκαιρίες και  δικαιοσύνη. Ακόμη και στις ΗΠΑ, το στοίχημα είναι η υιοθέτηση μιας  δίκαιης διακυβέρνησης για τους εργαζόμενους, τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση σε εκπαίδευση και υγεία, με ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης και ενδυνάμωση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Το Κίνημα Αλλαγής, με τα πρωτοπόρα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ στα εργασιακά θα  προασπιστεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων έως το τέλος, χωρίς αστερίσκους ή  μισόλογα. Η ώρα είναι τώρα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Θόδωρος Μαργαρίτης: «Ο "εκσυγχρονισμός" της γαλέρας»Φώφη Γεννηματά: «Ανοίγουμε ένα νέο δρόμο, το δρόμο της Νέας Αλλαγής, μέσα από τις συμπληγάδες της συντήρησης και του λαϊκισμού»