Σε Δηλώσεις

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021, η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση επαληθεύει την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και τη βιασύνη εφαρμογής ενός νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ. Το νέο σύστημα εισαγωγής και ο εξορθολογισμός που θέλησε να φέρει, πνίγηκαν στο κυνήγι των εντυπώσεων. Ολόκληρα πανεπιστημιακά τμήματα εγκαταλείπονται χωρίς πρωτοετείς φοιτητές, υποψήφιοι με υψηλή βαθμολογία μένουν εκτός πανεπιστημίων (πχ. Αρχιτεκτονικές Σχολές) και η ελληνική οικογένεια μουδιασμένη πληρώνει τελικά το τίμημα.

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες του: Το Υπουργείο Παιδείας για την ασυλλόγιστη νομοθέτηση, τα πανεπιστημιακά τμήματα για την προχειρότητα στον καθορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Επειδή τα παιδιά που βιώνουν την αγωνία των εξετάσεων, δεν είναι πρόσφορο υλικό πειραματισμών, επιβάλλεται μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και σοβαρότητα από όλους.

Πρωτίστως από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που περιμένουμε να διορθώσει από φέτος τις αστοχίες και να βρει τρόπους αποκατάστασης των αδικιών».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Χρειάζεται ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία»Παύλος Χρηστίδης: «Η Κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο στους εμβολιασμούς»