Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Την Yπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη


Θέμα: Κάρτα Ελεύθερης Εισόδου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών στα δημόσια Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ, ( ΠΕΣΕ ΤΕΙ), με επιστολή της στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Διγαλάκη και στα μέλη της, διαμαρτύρεται γιατί ενώ με πάγια απόφαση των αρμόδιων Υπουργών οι εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αλλά και οι συνταξιούχοι, τιμής ένεκεν, είχαν δικαίωμα να εκδίδουν μια κάρτα ελευθέρας εισόδου σε όλους τους δημόσιους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, και για πρώτη φορά με την ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323/27.6.2019, ΦΕΚ 2666/Β΄1.7.2019, αδικαιολόγητα και άδικα οι Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εξαιρέθηκαν από την νέα ρύθμιση και αποκλείστηκαν από αυτή την τιμητική αναγνώριση.
Μετά τα ανωτέρω σας επισυνάπτω την επιστολή και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες άρσης της αδικίας αυτής.


Η αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ

ΠΕΣΕ ΤΕΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ blog: http/syntaxtei.blogspot.gr
Προς
Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μρφωτικών Υποθέσεων
της Βουλής των Ελλήνων κ. Διγαλάκη Βασίλειο.
Κοινοποίηση : σε όλα τα μέλη της Επιτροπής.
Αθήνα 07/06/2021


ΘΕΜΑ: ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ, ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Κύριε Πρόεδρε,
Με πάγια απόφαση των αρμόδιων Υπουργών, ανέκαθεν, οι εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, τιμής ένεκεν, είχαν δικαίωμα να εκδίδουν μια κάρτα ελευθέρας εισόδου σε όλους τους δημόσιους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία.
Μετά την ανάληψη της Υπουργίας από την κα Μενδώνη, εκδόθηκε μια νέα απόφαση [ ΚΥΑ ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323/27.6.2019, ΦΕΚ 2666/Β΄1.7.2019 ], που εφαρμόστηκε από 01 Νοεμβρίου 2019, με την οποία άδικα και αδικαιολόγητα , οι Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων (εν προκειμένω των ΤΕΙ) ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ελάχιστη τιμητική ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ !!!
Όταν τότε ( πριν ΔΥΟ χρόνια – Οκτώβριος 2019 ), το επισημάναμε, από το γραφείο της κας Υπουργού μας απάντησαν ότι στην απόφαση «τους ξέχασαν…» τους Συνταξιούχους, … έγινε παράλειψη … και θα αποκατασταθεί αμέσως !!! .
Το ίδιο απάντησαν και σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ Βασ. Σπανάκη [ Α.Π. 8581/28.7.2020, Απάντηση 18/08/ ], αλλά, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έγινε …
Επειδή το θέμα συνδέεται με την τιμητική αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς των απόμαχων Εκπαιδευτικών και ΔΕΝ στοιχίζει παρά ελάχιστα στο δημόσιο, προφανώς πρέπει ρυθμιστεί έστω και καθυστερημένα
Παρακαλούμε να παρέμβετε στην Υπουργό την κα Μενδώνη ώστε να επιλύσει , να διορθώσει επί τέλους, ένα απλό ζητούμενο… ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα που διατυπώνει η ΠΕΣΕΤΕΙ και όλη η Εκπαιδευτική Κοινότητα ως ελάχιστο φόρο τιμής των απόμαχων στο έργο τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Γεν. Γραμματέας

Αντ. Αλεξανδρόπουλος

Ο Πρόεδρος
Κων. Κουλούρης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Την απόλυτη άλωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία»Γιώργος Καμίνης: «Η Κυβέρνηση επιμένει σε αποσπασματικές μεταβολές αντί για ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις σε δημόσιο τομέα και Τοπική Αυτοδιοίκηση»