Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας Κινήματος Αλλαγής

Μετά την απόπειρα εισαγωγής του «αγέννητου παιδιού», με την οποία επιχειρήθηκε η ευθεία αμφισβήτηση του επιστημονικού περιεχομένου της εκπαίδευσης, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρεί σε νέα αντι-μεταρρυθμιστική εκπαιδευτική πολιτική.

Επιχειρεί με το πρόσχημα της αρχαιογνωσίας να επαναφέρει στερεότυπα παλιών δεκαετιών. Στη Μεταπολίτευση έχει κατακτηθεί η παιδαγωγική και εκπαιδευτική σχέση του σχολείου με την αρχαιότητα με το κατάλληλο γνωσιακό και διαφωτιστικό περιεχόμενο και με το αξιακό φορτίο, που αποτελούν μήτρα του Δυτικού Πολιτισμού.

Πέραν τούτου, είναι απόλυτα προκλητική η συναλλαγή με το ιδιωτικό σχολείο «Ελληνική Αγωγή» και η σχετική διαφήμισή του, εφόσον  έχει οικονομική σχέση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι ανήθικο να χρησιμοποιούνται τα υπουργεία ως αρωγοί της επιχειρηματικότητας των Υπουργών.  

Δεν είναι δυνατόν να τίθενται ιδιωτικά σχολεία ως «πρότυπα», που θα διαμορφώνουν το περιεχόμενο των δημόσιων σχολείων. Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτή την ενέργεια και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της. Απαιτούμε την άμεση παύση τέτοιων μέτρων αναχρονιστικής εκπαιδευτικής πολιτικής.  

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Αποχαιρετούμε μια σπουδαία αγωνίστρια, τη Μίκα ΚουτσιλέουΣχόλιο Γραφείου Τύπου για την παραίτηση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Λιβανού