Σε Ανακοινώσεις

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ) είχαν χθες ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, η Γραμματέας της Κοινοβ. Ομάδας κ. Λιακούλη Ευαγγελία και ο Δ/ντης της Κοινοβ. Ομάδας κ. Γλαβίνας Θανάσης.  Από την πλευρά της ΠΟΙΟ – ΠΦΥ συμμετείχαν οι κ.κ. Μπούρος Χάρης, Θεσσαλονικεύς Νίκος, Γώγου Μαρία, Διούδη Μαρία, και Μπράτσου Αλεξάνδρα.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ΠΦΥ για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας αλλά και την προστασία και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Όλοι οι συνομιλητές έκαναν την κοινή διαπίστωση ότι  συνθήκες της πανδημίας απέδειξαν τη σημαντικότητα της ΠΦΥ αλλά ανέδειξαν επίσης τα δομικά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της,  απόρροια της παραμέλησής της και των συνεχών πειραματισμών που έχει υποστεί. Τέτοια προβλήματα είναι η ελλιπής στελέχωση, η απουσία οργανογράμματος και καθηκοντολογίου, η ανισοκατανομή του προσωπικού στις δομές ΠΦΥ και αναλογικά με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, κ.ά. Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα συνδικαλιστικής φύσεως που απασχολούν το προσωπικού των δομών της ΠΦΥ.

Από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα επαναχάραξης της πολιτικής για την ΠΦΥ, στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανασύστασης του συστήματος υγείας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παντεσπάνι για τους προνομιούχους και ψίχουλα στους πολλούςΗ Κυβέρνηση συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται ενώ τα προβλήματα μικρομεσαίων και ευάλωτων νοικοκυριών οξύνονται