Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, η Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας Τόνια Αντωνίου, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης και ο Διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Γλαβίνας

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου παρουσίασαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Πατρέων, με δεδομένο ότι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, παραμένουν στις θέσεις τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλυσαν την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που δημιουργεί στο Δήμο η κάλυψη της μισθοδοσίας των εν λόγω εργαζομένων, καταθέτοντας αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση από το Κεντρικό Κράτος, ώστε ο Δήμος να μην οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση. 

Η αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναγνώρισε το διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Ο.Τ.Α., υπενθυμίζοντας ότι με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων έχει επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να επιτελούνται με επάρκεια οι αρμοδιότητές της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον, τόνισε τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει εγκαίρως η Κ.Ο., έχοντας κρούσει προ πολλού τον “κώδωνα του κινδύνου” για τη δεινή οικονομική “ασφυξία”, στην οποία περιέρχονται εκατοντάδες Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, ιδίως εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και των υπέρμετρων ανατιμήσεων, που ανατρέπουν τους αυτοδιοικητικούς προϋπολογισμούς, καθιστώντας επιτακτική την αναγκαιότητα άμεσης πρόσθετης στήριξης των Ο.Τ.Α., προκειμένου σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί η μετακύλιση νέων βαρών στις “πλάτες” των δημοτών.

Ειδικότερα, επί του περιγραφόμενου συγκεκριμένου αδιεξόδου του Δήμου Πατρέων, εκφράστηκε η κατ’ αρχήν στήριξη στην ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος που ταλανίζει το Δήμο, με ταυτόχρονη υπόμνηση της ανάγκης συνολικής εξέτασης και διευθέτησης αντίστοιχων περιπτώσεων Δήμων, με τις δέουσες ταχείες παρεμβάσεις, ώστε να καταστούν οικονομικά βιώσιμοι και να είναι σε θέση να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, υπήρξε δέσμευση για ανάληψη κοινοβουλευτικών δράσεων, στην κατεύθυνση επίλυσης του θέματος του Δήμου Πατρέων.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις πάγιες διαχρονικές θέσεις της για Αποκέντρωση, για ριζικές τομές θωράκισης και ενδυνάμωσης της -συνταγματικά προβλεπόμενης- διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α., στηλιτεύοντας την ολιγωρία και τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στην υλοποίηση των σχετικών, διαρκώς εξαγγελλόμενων, μεταρρυθμίσεων. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.