Σε Ανακοινώσεις

Οι προτάσεις του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την πραγματική στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται άμεσα από τα νέα μέτρα.

Κανένα μέτρο στήριξης από την Kυβέρνηση δεν άκουσαν οι επαγγελματίες οι οποίοι θα υποστούν τις άμεσες οικονομικές συνέπειες από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της πανδημίας.

Επαγγελματίες που βιώνουν αισθητή πτώση τζίρου τους τελευταίους μήνες λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχοντας ταυτόχρονα συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το παρελθόν και αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.

Κλάδοι όπως τα κέντρα διασκέδασης και τα club, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι μουσικοί και οι Dj’s πλήττονται καίρια, ενώ συνολικά ο κλάδος της εστίασης θα υποστεί σημαντική πτώση τζίρου, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη, ανακούφιση και ενίσχυση όλων όσοι πλήττονται πραγματικά.

Μέτρα ενίσχυσης επαγγελματιών

  • Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους κλάδους που θα μείνουν πρακτικά κλειστοί.
  • Επιδότηση ενοικίου τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις.
  • Εκ νέου υπαγωγή των επιχειρήσεων που πλήττονται στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, με αναθεώρηση του πλαφόν ενίσχυσης και μείωση στο 20% της πτώσης τζίρου ως προϋπόθεση υπαγωγής. 

Μέτρα ανακούφισης

  • Αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων για 3 μήνες για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις. 
  • Μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις.

Μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων

  • Αναστολή εργασίας τον Ιανουάριο για όλους τους εργαζόμενους των άμεσα πληττόμενων επιχειρήσεων.
  • Δυνατότητα για επιδότηση εργασίας τον Ιανουάριο στο 20% των εργαζόμενων των επιχειρήσεων που σημειώνουν πτώση τζίρου πάνω από 20% λόγω των περιορισμών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Εμβολιασμός - ενίσχυση του ΕΣΥ - μέτρα προστασίας«Σπάμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση» - νέα διαδικτυακή καμπάνια για τον εμβολιασμό