Σε Ανακοινώσεις

Κοινή δήλωση Χρήστου Μέγα, Γραμματέα Τομέα Εργασίας και Γιώργου Μουλκιώτη, Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για σχολικές καθαρίστριες:

Ήταν καλές να καθαρίζουν τα σχολεία σαν συμβασιούχες, αλλά για μια πιο σταθερή σχέση εργασίας είναι… ξένες. Με το ρατσιστικό αυτό «επιχείρημα» περισσότερες από 40 καθαρίστριες σχολείων απολύονται.

Πέραν του γεγονότος ότι η εκπαίδευση κι η δημόσια υγεία απαιτούν πρόσθετες θέσεις στην καθαριότητα και αυξημένη φροντίδα στα σχολεία, δεν μπορεί η ελληνική κοινωνία να ανεχθεί τέτοιες ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν μπορεί το οργανωμένο ελληνικό κράτος να στέλνει ξαφνικά στην ανεργία γυναίκες μεγάλης ηλικίας που πρόσφεραν στην κοινωνία και την οικονομά χωρίς καμιά προοπτική να ζήσουν τις οικογένειές τους και μάλιστα με το ακραίο, ξενοφοβικό και επικίνδυνο «επιχείρημα» ότι δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ζητούμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων θα πρέπει να έχουν τα ΙΔΙΑ δικαιώματα με τους συναδέλφους στους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μεγάλος αριθμός παιδιών στρατιωτικών σε άλλο σχολείο θα ξεκινήσουν και σε άλλο θα τελειώσουνΡυθμός Επικαιρότητας - 16.09.2021