Σε Ανακοινώσεις

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

 

  • Για την επέτειο του ενός έτους από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής

Η μαζική συμμετοχή των 212.000 πολιτών στην εκλογική διαδικασία ίδρυσης του Κινήματος Αλλαγής δείχνει ότι υπάρχει ένας πολιτικός χώρος, που δεν είχε βρει την έκφραση του. Υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Έκτοτε αυτή την προσπάθεια κάνουμε. Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου και συνεχίζουμε.

Προφανώς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην πορεία, ωστόσο μάθαμε να τα ξεπερνάμε τα εμπόδια που προέκυπταν.

Το γεγονός ότι πρώτα απευθυνθήκαμε στη  βάση και μετά πήγαμε σε Συνέδριο για τη συγκρότηση των δομών μας, έστειλε το μήνυμα ότι  η δημιουργία του Κινήματος Αλλαγήςαποτελεί προϊόν συμφωνιών του λαού και της κοινωνικής βάσης μας και όχι συμφωνιών κορυφής.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε. Μέσα στο κλίμα πόλωσης και διχασμού που επενδύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η επιλογή μας είναι να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των Ελλήνων.

Εμείς τα μηνύματα τα παίρνουμε από την επαφή μας με τον κόσμο.

Λόγω της ιδιότητάς μου είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι και μαζική και θετική. Οι γεμάτες αίθουσες στέλνουν το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα κόμμα παροδικής συσπείρωσης επιμέρους μηχανισμών. Είναι ένας νέος φορέας που ήρθε για να μείνει. Για να αλλάξει ξανά την πολιτική ζωή του τόπου.

 

  • Για την πρόσκληση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στον Τσίπρα:

Ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία περνάει κρίση και έχει μειωμένα ποσοστά δεν είναι ότι της λείπουν κόμματα με μεγάλα ποσοστά, για να ανεγερθεί ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας.

Αυτό που λείπει είναι το αφήγημα. Με πειστικά επιχειρήματα προς τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα ότι υπάρχει άλλος δρόμος από τις συντηρητικές συνταγές λιτότητας. Λογικές τύπου καλούμε τον Τσίπρα, τον βαφτίζουμε Σοσιαλδημοκράτη και θεωρούμε ότι έτσι θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της Σοσιαλδημοκρατίας, σίγουρα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Σοσιαλδημοκράτης δεν γίνεσαι στα λόγια.

Αυτά που δήλωσε ο κ. Τσίπρας για το «καθαρό μυαλό του που έκανε τη σωστή επιλογή το καλοκαίρι του 2015» , αν δεν πληρώναμε τόσο ακριβό τίμημα από τις επιλογές του, σήμερα θα μπορούσαμε να γελάγαμε.

Δυστυχώς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας με αρωγό και τη ΝΔ εισήγαγε τον αντιμνημονιακό λόγο και γι΄ αυτό έγινε στη συνέχεια Κυβέρνηση.

Ένα πυροτέχνημα της κρίσης που επένδυσε στην ελπίδα μέχρι να πιάσει την καρέκλα.

Εμείς φτάσαμε από το 44% στο 6% γιατί πήραμε τη δύσκολη απόφαση να σώσουμε τη χώρα. Πρέπει λοιπόν να αναγνωρισθεί ποιος έβαλε πλάτη για να σωθεί η χώρα και ποιος προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση και κόστος σε βάρος της ανάκαμψης της Εθνικής Οικονομίας.

Ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που μας απέδειξε ότι ο σωστός δρόμος ήταν ο δικός μας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τον ακολούθησε, επιβάρυνε με τεράστιο κόστος τη χώρα.

 

  • Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής

Το ότι κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το εγχείρημα δεν είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενους, ωστόσο δεν επηρεάζει την πορεία μας. Ακριβώς γιατί το Κινήματος Αλλαγήςαντλεί τις δυνάμεις του από τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, που είναι πλειοψηφικός στην ελληνική κοινωνία.

Η προσπάθεια μας είναι να εντάξουμε νέους ανθρώπους στην προσπάθεια μας, νέους όχι μόνον ηλικιακά. Εννοούμε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα με την πολιτικήαπό τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και της εργασίας, ανθρώπους που ξέρουν τα προβλήματα και μπορούν να γίνουν και ίδιοι μέρος της επίλυσης τους. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.