Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Απαντώντας στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κ. Ξενογιαννακοπούλου έχω να πω ότι έχει πάθει αμνησία.

Δεν θυμάται τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησε από διάφορες θέσεις: το ΑΣΕΠ, τον Συνήγορο του Πολίτη, τα ΚΕΠ, τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, τη Διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥΥ για τα οποία είμαστε περήφανοι που αγκαλιάστηκαν από όλη την κοινωνία!

“Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι”!

Σήμερα τα βλέπει όλα καλά.     
Είναι όμως αλήθεια ότι το Σεπτέμβριο του 2016 υπηρετούσαν στο ευρύτερο Δημόσιο 81.727 συμβασιούχοι και το Μάιο του 2018 έγινα ω του θαύματος 123.000; Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στα κυβερνητικά γραφεία από 1.901 (Δεκ.2015) έχει εκτοξευτεί στους 2.533 (Ιουλ.2018); Θυμίζω τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα που όπως θα έσκιζε τα μνημόνια, θα καταργούσε τα μεγάλα γραφεία και φτάσαμε σήμερα να έχουμε τη μεγαλύτερη κυβέρνηση και τους περισσότερους μετακλητούς.

Συζητάμε τον δήθεν τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό. Μπορεί τα μνημόνια να τελείωσαν αλλά η κρίση είναι εδώ! Το ίδιο και η εποπτεία, και το Υπερταμείο, και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια!   
Ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και αυτός ένας προϋπολογισμός φτωχοποίησης παρά τους μποναμάδες που και πέρυσι και φέτος μοιράζουν από τα θηριώδη πλεονάσματα.

Ήσασταν οι μόνοι που, αφού μιλήσατε για τις αυταπάτες που τρέφατε και μέσω του 3ου και αχρείαστού μνημονίου αποφύγατε τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή, υποταχθήκατε στα κελεύσματα της τρόικας και κάνατε εσωτερική υποτίμηση, υποτίμηση της κοινωνίας, υποτίμηση της οικονομίας.

Σήμερα, πανηγυρίζετε για τον δήθεν προϋπολογισμό της εξόδου αλλά:

  • Ο κοινωνικός προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 1,2 δις ευρώ.
  • Οι επενδύσεις είναι μόλις στο 13% του ΑΕΠ όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανέρχεται σε 20 %.
  • Η αυτοδιοίκηση, που στην εποχή της κρίσης σήκωσε μεγάλα βάρη βοηθώντας τους πολίτες, καλείται να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες με πάνω από 1 δις. λιγότερα χρήματα.
  • Οι φόροι έχουν αυξηθεί κατά 600 εκ. ευρώ.
  • Οι φόροι για αγαθά και υπηρεσίες, για ΦΠΑ, για ειδικό φόρο κατανάλωσης, για εισοδήματα εμφανίζονται αυξημένοι κατά 600 περίπου εκ.ευρώ.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο τέλος φθάνουν τα 2,62 δις, ενώ προβλεπόταν ο μηδενισμός τους.
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται κατά 550 εκ.

Οι πολίτες έχουν ανάγκη από Παιδεία, Υγεία και Ασφάλεια. Τι έχετε κάνει για την Ασφάλεια; Βαρύγδουπες δηλώσεις.         
Θυμίζω ότι στη … βάρδια της κυρίας Δούρου και τη δική σας, όπως λέτε, έτυχαν οι μεγάλες τραγωδίες του Ματιού αλλά και της Μάνδρας. Στις 9 Αυγούστου, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την αναβάθμιση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Στα λόγια γιατί πράξη ακόμα δεν έχουμε δει!

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η εγκατάλειψη των Σωμάτων Ασφαλείας στο σημερινό βαθμό. Εγκατάλειψη σε επίπεδο εξοπλισμού, μισθολογικών αδικιών αλλά και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού!     
Και την ίδια στιγμή, στη μετά Τόσκα εποχή, συνεχίζεται η ανοχή στη βία, την ανομία και την παραβατικότητα. Οι «μπαχαλάκηδες» κάνουν ό,τι θέλουν και ο Υπουργός Παιδείας προτείνει στους φοιτητές να αυτοδικήσουν!   

Οι πολίτες κατά 68% αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και ανασφαλείς.

Με επενδυτική ένδεια, με φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης που περιμένει ένα μέρισμα «για να σας ψηφίσει» όπως λέτε, η εξίσωση όχι μόνο δεν βγαίνει αλλά είναι θανατηφόρος για το σπιράλ της οικονομίας και κυρίως θανατηφόρος για τις παραγωγικές και ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής αντιστεκόμαστε με συγκεκριμένες Προτάσεις Νόμου για το Ασφαλιστικό, για το δημογραφικό, για τις φοροελαφρύνσεις που έχουν ανάγκη οι πολίτες. 
Καταψηφίζουμε αυτόν τον Προϋπολογισμό, που θα είναι και ο τελευταίος σας!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

dimitris kremastinos