Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Η Κυβέρνηση επιτέλους να σεβαστεί την προσφορά του ΚΕΘΕΑ

«Η κυβέρνηση που με απαράδεκτο τρόπο, με ΠΝΠ, κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την προσφορά του και να μη προχωρήσει σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις, με τη γνωστή λογική του «ελέγχου» του δήθεν επιτελικού κράτους», σημείωσε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του Οργανισμού. «Η σημαντική και διαχρονική προσφορά του ΚΕΘΕΑ, το έχει αναδείξει ως πρότυπο θεραπευτικού οργανισμού. Το θεραπευτικό του μοντέλο και η δημοκρατική λειτουργία του, δεν πρέπει να ανατραπούν ούτε και να υποβαθμιστεί ο ρόλος των εργαζομένων και των θεραπευτικών κοινοτήτων. Η Κυβέρνηση που με απαράδεκτο τρόπο, με ΠΝΠ, κατήργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, πρέπει επιτέλους να σεβαστεί την προσφορά του και να μη προχωρήσει σε άλλες αυταρχικές παρεμβάσεις, με τη γνωστή λογική του «ελέγχου» του δήθεν επιτελικού κράτους. Είναι απαραίτητο σε ζητήματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που αγωνίζονται για απεξάρτηση και επανένταξη στην κοινότητα, να υπάρχει ο ουσιαστικός πολιτικός και κοινωνικός διάλογος και να αποφεύγονται οι συγκρούσεις. Καλούμε το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ να προχωρήσει στον αναγκαίο διάλογο με τους εργαζομένους και για τα θέματα του Οργανισμού Υπηρεσίας. Χωρίς πιέσεις και με αναζήτηση των συναινετικών λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή πορεία του και την προσφορά του» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Πανδημία: Η Κυβέρνηση αδυνατεί να προστατέψει την δημόσια υγεία

Πιστή στο «δόγμα» της ατομικής ευθύνης παραμένει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, έναν χρόνο και πλέον, μετά το ξέσπασμά της. Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση επιδίδεται στο αγαπημένο της «σπορ», αυτό της μετακύλισης των ευθυνών της αποκλειστικά στους πολίτες, προκειμένου να μην επωμιστεί το βάρος της δικής της αποτυχίας. Παρόλο που και χθες και σήμερα βλέπουμε την τραγική εικόνα της πανδημίας στη χώρα, με ένα ακόμη «μαύρο» ρεκόρ διασωληνώσεων, η κυβέρνηση επιμένει να απαντά με τις γνωστές διαρροές για ανοίγματα και εμπόριο ελπίδας, ενώ με τα self-tests και την άτυπη εντολή της προς τους πολίτες που είναι στο πνεύμα «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας», παραιτείται πλήρως από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ζωή.

Εργασιακά: Ιδεολογικές εμμονές και εξόφληση προεκλογικών γραμματίων

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στα εργασιακά και την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός “προσπάθησε να μας πείσει σήμερα, ότι ο εργαζόμενος θα ζητά γονυπετής από τον εργοδότη του να δουλέψει πάνω από 8 ώρες, χωρίς να πληρώνεται υπερωρίες. Φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, που επιχειρούν να κρύψουν τις ιδεολογικές εμμονές της ΝΔ και την εξόφληση προεκλογικών γραμματίων».

Προσφυγικό: Η Ελλάδα παραμένει χώρος εγκλωβισμού

Εντελώς ετεροβαρές είναι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, αφού η χώρα μας παραμένει για ακόμη μία φορά, χώρος εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συνέβη αυτό που μας είπε ο Επίτροπος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ότι, το Σύμφωνο έρχεται και διερμηνεύει μια υποχώρηση όλων, ότι όλοι έκαναν ένα βήμα πίσω, καθώς όπως φαίνεται, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κάνει αυτό το βήμα. Μάλιστα, με αυτό το Σύμφωνο δεν βρισκόμαστε πια σε μια ΕΕ δύο ταχυτήτων, αλλά σε μια Ευρώπη τριών ταχυτήτων, καθώς δυστυχώς τα νησιά μας είναι στην πρώτη γραμμή και υποφέρουν περισσότερο από όλους, κατά δεύτερο λόγο η υπόλοιπη Ελλάδα, και τρίτη η Ευρώπη. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, προκειμένου να αποσυμφόρησουμε τα νησιά μας και να πειθαναγκάσουμε τις Ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν την επιβαλλόμενη αλληλεγγύη και να δεχθούν μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Περισσότερα ΕΔΩ

Social media: Ξέφραγο αμπέλι τα προσωπικά μας δεδομένα

Κανονικότητα τείνουν να γίνουν οι μαζικές διαρροές προσωπικών δεδομένων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού με διαφορά λίγων ημερών, 500 εκ. χρήστες του Facebook παγκοσμίως – ανάμεσά τους 600.000 Έλληνες- και 1,3 εκ. χρήστες της μοντέρνας εφαρμογής φωνητικής συνομιλίας Clubhouse, έπεσαν θύματα παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων. Μάλιστα, τα παραβιασμένα δεδομένα και στις δύο περιπτώσεις περιλάμβαναν ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, τοποθεσίες, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς για άλλους συνδεδεμένους λογαριασμούς, καθώς και βιογραφικά στοιχεία των χρηστών. Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά εγγύηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτησή τους, καλούν τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να πάρει θέση για το σοβαρότατο αυτό συμβάν. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 13.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας - 15.04.2021