Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη

«Οι πολίτες είναι κουρασμένοι κι απογοητευμένοι και διαπιστώνουν ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μια απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. […] Καλούμε τους πολίτες που συμμερίζονται τις ιδέες μας να πυκνώσουν τις γραμμές μας, ώστε να στείλουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα σενάρια εκτροχιασμού που εξυφαίνονται στις πλάτες της κοινωνίας. Μαζί, μπαίνουμε και πάλι μπροστά», τονίζει σε παρέμβασή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά:

  • Η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές. Η προφανής ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας και η απουσία σχεδίου για την επόμενη μέρα παγιώνει το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των Ελλήνων. Σε αυτές τις ιδιαιτέρες συνθήκες εξελίσσεται ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου: κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται καθημερινά σε μία απίστευτη προσπάθεια όξυνσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Θέλουν να συντηρήσουν για λίγο καιρό ακόμα τους ξέπνοους κομματικούς μηχανισμούς τους. Κάθε εβδομάδα, «ανεβάζουν» νέα επεισόδια στην παράσταση και η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί αυτούς που τζογάρουν πολιτικά  στην αναταραχή, αφήνοντας στο περιθώριο τα επιτακτικά κοινωνικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις.
  • Στην πανδημία ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως κάποια στιγμή θα τελειώσει. Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια και για αυτό χρειάζεται από τώρα σχέδιο, προετοιμασία, ετοιμότητα. Η ΝΔ αποδεικνύεται αδύναμη και ανίκανη για μια ακόμα φορά να αναλάβει τη διαχείριση στα δύσκολα και ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο οικονομικής κρίσης. Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως η ιστορία θα επαναληφθεί και θα υπάρξουν ξανά συνθήκες για να παραστήσουν και πάλι τους «σωτήρες». Όμως, το μόνο που μπορούν είναι να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.
  • Η Δημοκρατική Παράταξη έχει καθήκον να στηρίξει την κοινωνία ενεργά. Με θέσεις, με πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, με στήριξη του κοινωνικού κράτους και των θεσμών του. Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία. Με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα βασισμένο στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, με παραγωγή στον τόπο μας, με προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας. Τώρα είναι ώρα για δουλειά, για να βγούμε από την κρίση και όχι ώρα να ξοδεύουμε και πάλι χρήσιμο εθνικό κεφάλαιο σε αμετροέπειες και κομματικά ιδιοτελείς σκοπούς.
  • Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε. Με τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις προτάσεις μας. Τώρα είναι ώρα να διαφυλάξουμε την ενότητα του ελληνικού λαού ως κόρη οφθαλμού. Καλούμε τον πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι οι εστίες βίας και ανομίας στην πατρίδα μας είναι ακόμα ενεργές, δεν έχουν σβήσει και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τις αναζωπυρώνει η κυβέρνηση με αυταρχισμό και τους μηχανισμούς καταστολής. Καλούμε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να συνέλθει και να αρθεί στο ύψος των θεσμικών υποχρεώσεών της. Η αδυναμία τους να σκύψουν στα προβλήματα της κοινωνίας και να βρουν απαντήσεις, τους σπρώχνει στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Στο να υποθάλπουν τον ακραίο εξτρεμισμό, που είναι βούτυρο στο ψωμί της δεξιάς και αποκρουστικός για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Προανακριτική για Ν. Παππά: Όλα στο φως!

Η σταθερή, διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι μία: «όλα στο φως»! Χρειάζεται να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για όλους και για όλα, με τις προβλεπόμενες κάθε φορά διαδικασίες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τα πιστοποιητικά φρονημάτων καταργήθηκαν το 1981

Είμαστε απέναντι στην αστυνομική βία και τις θλιβερές εικόνες που είδαμε την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Προφανώς η ΕΔΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, διότι η ΝΔ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την Αστυνομία όπως ακριβώς επιχείρησε να το κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γράψουν τη νέα μεταπολίτευση με όρους άκρων και όχι πραγματικής προόδου, όπως θέλουμε εμείς. Διότι αυτή η συζήτηση αφορά το πώς βελτιώνουμε και εξελίσσουμε τις ζωές μας. Σε όσους επίσης θέλουν να φορέσουν ή φοράνε κουκούλες, επισημαίνουμε ότι τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων καταργήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ το 1981, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης. Και δεν μπορεί να συζητάμε 40 χρόνια μετά αν κάποιος μπορεί να διώκεται με βάση το τι πιστεύει πολιτικά. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, από τη στιγμή που κρατάει όλους αυτούς στην κυβέρνηση και το κόμμα του, τους καλύπτει. Περισσότερα ΕΔΩ

Να παρουσιαστεί το πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

Το Κίνημα Αλλαγής επανέφερε το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής του πορίσματος της «Επιτροπής Αλιβιζάτου» για την αστυνομική βία, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, «μολονότι η ‘Επιτροπή Αλιβιζάτου’ συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί 4 μήνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην κοινοβουλευτική συζήτηση επί του πορίσματος αφενός τον εκθέτει, αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας». Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Χωρίς σχέδιο η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα

Η κυβέρνηση καθυστερεί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού και εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς σχέδιο και διαφάνεια (και), αφού μόλις τέσσερις ημέρες πριν ζήτησε από τον ιδιωτικό τομέα ενημέρωση για τον διαθέσιμο αριθμό κλινών ΜΕΘ! Παράλληλα, ανακοίνωσε σήμερα τη χρήση δύο ιδιωτικών κλινικών για νοσηλεία περιστατικών COVID -μετά την οικειοθελή προσφορά των ιδιοκτητών τους- όμως ξέχασε να διευκρινίσει αν η νοσηλεία θα αφορά μόνο απλά περιστατικά COVID 19 ή και διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ. Περισσότερα ΕΔΩ

Παιδεία: Η Υπουργός ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα

Η υπουργός Παιδείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τα μισά σχολεία κλειστά, την πανδημία να σαρώνει σε 147 σχολεία με κρούσματα κορωνοϊού, τις εξετάσεις μπροστά μας, τις συμβάσεις για τα βιβλία του νέου σχολικού έτους σε αναμονή, περιορίζεται στις «σκληρές» ανακοινώσεις για την αξιολόγηση, ενώ τα τρέχοντα ζητήματα του υπουργείου, λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο. Η κ. Κεραμέως για ακόμη μία φορά κωφεύει σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η παραίτηση του προέδρου του ΙΤΥΕ – Διόφαντος (φορέα έκδοσης των σχολικών βιβλίων), με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί με ευθύνη της, ένας Οργανισμός – κομβικός πυλώνας του περιεχομένου της εκπαίδευσης. Περισσότερα ΕΔΩ

Φώφη Γεννηματά: «Στηρίζουμε την κοινωνία, λέμε όχι στο θέατρο του παραλόγου Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.3.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.3.2021