Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, που επιβάλλει νέο λοκντάουν στην Αττική, την υπουργική “κακοφωνία” που προηγήθηκε σήμερα και τα “μπρος-πίσω” σε κρίσιμες αποφάσεις, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: 

Η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από την πανδημία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα.
Απέτυχε με προβληματικά μέτρα, παλινωδίες, και εμμονή στον συνωστισμό στα σχολεία. Και οδήγησε σε ένα νέο, αναγκαστικό lockdown που πληρώνουν ακριβά οι πολίτες. Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα του ράβε-ξήλωνε της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Ας σοβαρευτούν πριν είναι πολύ αργά. Να τηρήσουν και οι ίδιοι τα μέτρα και όχι να τα παραβιάζουν πρώτοι. Οι νέες αποφάσεις επιβάλλεται να συνοδευτούν και από νέα, γενναία μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όχι άλλα ημίμετρα. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ ,όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Θέλουμε η κοινωνία να μείνει όρθια και οι επιχειρήσεις ζωντανές.”

Εκκρεμείς συντάξεις: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει τους συνταξιούχους, αφήνοντας χωρίς σύνταξη τους ασφαλισμένους των οποίων η έκδοση των συντάξεών τους εκκρεμεί. Πρόκειται για 360.000 συντάξεις, για τις οποίες δίνει μόνο 35.000 προσωρινές, επιχειρώντας να καλύψει την αδράνειά της, όπως και με τα «μέτρα» που εξήγγειλε για τη δήθεν επιτάχυνση της απονομής προσωρινών συντάξεων. Σε απάντηση που έδωσε στον βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Μουλκιώτη ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Τσακλόγλου, ουσιαστικά αποδέχθηκε πως με το εφεύρημα του «έναντι» της σύνταξης ευρώ έως 384 ευρώ θα καθυστερήσει η απονομή της οριστικής σύναξης. Επίσης, ως προς το ζήτημα της ολοκλήρωσης του λογισμικού του e-ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση, ενώ παραδέχτηκε ότι αποτελεί ένα υπαρκτό πρόβλημα, επανέλαβε τις υποσχέσεις του Οκτωβρίου 2020 περί προχωρημένου σταδίου επεξεργασίας και δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη λειτουργικότητά του.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: σκόπιμη απαξίωση

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να απαξιώνει μέσω των ΕΑΣ το σύνολο της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας. Συνεχίζει την τακτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ που απαξίωσε πλήρως τα ΕΑΣ προκειμένου, όπως καταγγέλλεται, να χαριστεί η εταιρεία και η ακίνητη περιουσία της σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενδεχομένως μέσω εκκαθάρισης.

Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου ζητάει απαντήσεις και κυρίως να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία η κυβέρνηση εάν διαθέτει σχέδιο ενίσχυσης της Αμυντικής Βιομηχανίας και εάν προτίθεται να αξιοποιήσει τα ΕΑΣ ή να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία, αφού πρώτα την απαξιώσει πλήρως.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 8.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 10.2.2021