Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Συγγνώμες χωρίς απαντήσεις

Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, ότι μέχρι ο εμβολιασμός να βάλει τέρμα στην πανδημία, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η ανεμελιά του καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφθεί. Χρειάζεται οδικός χάρτης για την προστασία της υγείας των πολιτών και για ασφαλές άνοιγμα. Γι’ αυτά δεν είπε πάλι τίποτα. Τίποτε πάλι δεν είπε για την στήριξη του ΕΣΥ και των υγειονομικών. Τίποτε για την αποκατάσταση της υγείας των πολιτών, με επιπλοκές από τον ιό. Τίποτα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την καραντίνα. Όσο για τις εκκρεμείς συντάξεις, που ξεπέρασαν τις 300.000 και ταλαιπωρούνται αδύναμοι πολίτες, δεν πείθει κανέναν με το όψιμο ενδιαφέρον. Δική του είναι η ευθύνη.

ΜΜΕ: Από τη λίστα Πέτσα στο νομοσχέδιο Πέτσα

Περισσότερα χρήματα στους ιδιοκτήτες των καναλιών χωρίς κριτήρια. Αυτή ήταν η λίστα Πέτσα. Λιγότερες θέσεις δημοσιογράφων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδόμηση των εργασιακών τους σχέσεων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο Πέτσα. Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στο χώρο του Τύπου. Στέκεται στο πλευρό των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών και των Ενώσεων τους και ζητά την απόσυρση της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του νομοσχεδίου.

Τηλεπικοινωνίες: Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβές και αναξιόπιστες υπηρεσίες ελλείψει ανταγωνισμού & ελέγχου

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα για την κινητή τηλεφωνία, την ώρα που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με χαμηλές ταχύτητες και συχνές βλάβες. 

Όπως επισήμανε σε τηλεδιάσκεψη με καταναλωτικές οργανώσεις για το ζήτημα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση και η αρμόδια αρχή (ΕΕΤΤ) δείχνουν αδύναμες και απρόθυμες να αντιμετωπίσουν τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ουραγός στις επενδύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες. Παράλληλα, να αναβαθμιστεί η ΕΕΤΤ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να πάρει την αρμοδιότητα ελέγχου, ώστε να αντιμετωπιστούν εναρμονισμένες πρακτικές.

Ταυτόχρονα, ερώτηση με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη για τη χρηστή διαχείριση του Ταμείου «Φαιστός», τα χρήματα του οποίου (91,75 εκατ. ευρώ) προορίζονται να αξιοποιηθούν για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων που λειτουργούν σε υποδομές 5G στην Ελλάδα, κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Με αυτήν, καλούν τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ν’ απαντήσει ποια είναι τα εχέγγυα για τη διαφανή και αμερόληπτη χρήση των δημόσιων πόρων, με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η βέλτιστη διάθεσή τους σε προτάσεις υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου, καθώς και πιο συγκεκριμένα θα είναι το λειτουργικό και διοικητικό κόστος της νέας αυτής δημόσιας επιχείρησης.

Μικρομεσαίοι: στην τύχη του το 99% του επιχειρείν

Με ευθύνη και ανοχή της κυβέρνησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναδεικνύονται σε «φτωχό συγγενή» των προγραμμάτων ρευστότητας. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς μόλις το 1/3 των επιχειρήσεων πήρε δάνειο που αντιστοιχεί στο σύνολο του ποσού που αιτήθηκε. Παράλληλα, τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι τα νέα δάνεια κατευθύνονται αποκλειστικά στις μεγάλες επιχειρήσεις (5,2 δις ευρώ), με τις μικρές επιχειρήσεις να εισπράττουν μόλις 76 εκατ. ευρώ! Επίσης, από τις χρηματοδοτήσεις του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, μόλις το 2,4% των χρημάτων κατέληξαν στις μικρές επιχειρήσεις (με ετήσιο τζίρο ως 100.000 ευρώ). Δηλαδή, η κυβέρνηση εφάρμοσε χρηματοδοτικά προγράμματα που δεν αφορούν το 99% του επιχειρείν στην Ελλάδα και άφησε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τύχη τους. Περισσότερα ΕΔΩ

Αγρότες: Έτσι θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να εκσυγχρονιστεί και να μας βγάλει από την κρίση

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε πως η υγειονομική κρίση ανέδειξε πόσο σημαντικός παραμένει ο πρωτογενής τομέας, ειδικά για την Ελλάδα, αλλά και να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην έξοδο από την κρίση. Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε διαδικτυακή εκδήλωση, οι πράξεις και παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης – συνέχεια της αντιαγροτικής πολιτικής της προηγούμενης – οδηγούν τον πρωτογενή τομέα και το εισόδημα των αγροτών σε αδιέξοδα, ενώ, δυστυχώς, ο πρωτογενής τομέας είναι φτωχός συγγενής στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επεξεργαστεί κι έχει καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για την άμεση στήριξη του Έλληνα αγρότη: ένταξη των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, αναστολή των υποχρεώσεων τους για όσο διαρκεί η πανδημία, ενίσχυση των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών τον χειμώνα, άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων ενισχύσεων και αποζημιώσεων, αγορά από το Κράτος και δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ποσοτήτων των προϊόντων που δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά. 

Όσο για τη νέα ΚΑΠ, απαιτεί ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της χώρας. 

Συνοπτικά, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει: 

  • Χωροθέτηση και επιδότηση υποδομών ενός τουλάχιστον Αγροτικού Πάρκου σε κάθε περιφέρεια και δημιουργία φορέα εξαγωγών.
  • Ανάπτυξη ενεργειακών Αγροτικών Κοινοτήτων και ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στη Γεωργία.
  • Εκπαίδευση των αγροτών και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εφαρμογή των καινοτομιών στην αγροτική παραγωγή.
  • Φορολογικά και άλλα κίνητρα για την απασχόληση νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή.
  • Αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων που χρησιμοποιούνται στην άρδευση. 
  • Κίνητρα για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών χαμηλής απόδοσης και την είσοδο νέων επενδυτών στον αγροτικό τομέα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μην χάσετε: “Πράσινη Ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας”

Διαδικτυακή εκδήλωση οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής με κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο του διαλόγου για τις προτάσεις μας που αφορούν την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30’ και θα μεταδοθεί από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ, και της Φώφης Γεννηματά στο Facebook. Περισσότερα εδώ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 9.12.2020