Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Κορωνοπάρτυ στην Ικαρία: Κυβέρνηση & ΕΡΤ οφείλουν εξηγήσεις

Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή το αυτονόητο: ότι οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές. Κυρίως για τους πολίτες που καλούνται να κλειστούν στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα και να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ ο Πρωθυπουργός, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ συνωστίζονται και γευματίζουν. Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι προσωπική και δεδομένη. Δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά εξαιρούν τους εαυτούς τους από τα μέτρα. Είναι επίσης γεγονός ότι η ΕΡΤ -όπως και άλλα κανάλια αρχικά- αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται ) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε. Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Οικονομία: «Απλώνουν» και «μαζεύουν» τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγείλει!

ο λιανεμπόριο, η εστίαση και οι άνθρωποι της αγοράς δεν χρειάζονται επαναλήψεις των ίδιων μέτρων της κυβέρνησης που αποκλείουν τους περισσότερους επαγγελματίες, αλλά απαιτούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν. Όμως, ο κ. Σταϊκούρας, ως σύγχρονος Προκρούστης, «απλώνει» και «μαζεύει» τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει εκείνος και ο πρωθυπουργός! Με την επιστρεπτέα προκαταβολή π.χ., βάζει κριτήριο τη μείωση τζίρου κατά 20%, αλλά αποκλείει το 55% όσων έκαναν αίτηση και διανέμει στον 5ο κύκλο 1,1 δις ευρώ αντί του 1,5 δις που ανακοινώθηκε αρχικά. Βαφτίζει 6ο κύκλο τα 400 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα, αντί ν’ αυξήσει το συνολικό ποσό, όπως ζητάει το Κίνημα Αλλαγής. Την ίδια στιγμή, πληρώνει το ενοίκιο για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους πληττόμενους ΚΑΔ και τους επιδοτεί τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, παρότι κόβονται από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Μειώνει το ΦΠΑ και επιδοτεί τις θέσεις στα θέατρα και τα σινεμά, χωρίς αυτή τη στιγμή να ξέρουμε αν και πότε θ’ ανοίξουν. Εξαγγέλλει «έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ» για τους επιστήμονες, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα αποκλειστεί.

Περισσότερα ΕΔΩ

Black out Κυριακής: Τεράστιες οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση των ηλεκτρικών δικτύων

Το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου και προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο αναδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και τις σχετικές υποδομές. Ακούμε εδώ και τρία χρόνια για αστοχίες υλικών, για πεπαλαιωμένο εξοπλισμό που χρήζει αντικατάστασης, για ανυπαρξία ελέγχων, συντήρησης των δικτύων και υποστελέχωση. Όμως, επί διακυβέρνησης ΝΔ, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αναμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον ΑΔΜΗΕ σε κρίσιμα ερωτήματα. Περισσότερα ΕΔΩ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αντί μεταρρυθμίσεων …εκλογομαγειρέματα του 43%

Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη στελεχών του Κινήματος Αλλαγής με την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας.

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαλύπτει τη βούλησή της να μην προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις, διότι διαφορετικά θα είχε προηγηθεί το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως το Κίνημα που υλοποίησε την πραγματική αποκέντρωση και έδωσε δύναμη στην Αυτοδιοίκηση, διαφωνούμε με τις προβλέψεις του νέου νόμου και ιδίως με το όριο εκλογής του 43% από τον πρώτο γύρο. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 9.2.2021