Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Τροπολογία Κινήματος: ποτέ ξανά νεοναζί στις εκλογές

Όχι, δεν πέσαμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, τις οποίες υπερασπίστηκε αργότερα και ο πρώην συνάδελφός του, επίσης Υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παρασκευόπουλος. Υποστηρίζουν ξεκάθαρα ότι οι αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα, οδηγούν στο να πέσει στα “μαλακά” η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του είναι έκθετοι ηθικά και πολιτικά. 

Το Κίνημα Αλλαγής είχε εξαρχής την πιο καθαρή στάση απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Σήμερα πήραμε άλλη μια θεσμική πρωτοβουλία για να απαλλαγούμε οριστικά από το αυγό του φιδιού. Η χθεσινή ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαιτεί τον αποκλεισμό της από μελλοντικές εκλογές. Ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων με το νέο Ποινικό Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95), που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταθέσαμε σήμερα ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, που εμποδίζει πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για αυτά τα αδικήματα να είναι υποψήφια στις εκλογές. Επίσης προτείνουμε ειδική διάταξη που απαγορεύει να κατεβαίνουν στις εκλογές κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων, στους οποίους συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος ή της δημόσιας τάξης, καθώς και όσα κόμματα έχουν καταστατικό, διακήρυξη αρχών, λειτουργία και δράση που παραβιάζει ή απειλεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Διαβάστε την εδώ. 

Σημειώνουμε, επίσης, την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη να ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την κίνηση των διαδικασιών για την άμεση απαγόρευση της συμμετοχής του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, Ιωάννη Λαγού στις εργασίες του, ύστερα από την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Τουρκία τον χαβά της, η Κυβέρνηση στην αναμονή...

Εν αναμονή του αν και πότε θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, παρακολουθούμε την Άγκυρα να προχωρεί σε νέες προκλήσεις. Επισημάναμε έγκαιρα ότι, με αφορμή την απαράδεκτη και παράνομη απόφαση για το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης της Αμμοχώστου, η Τουρκία ενεργεί και πάλι ως κράτος-ταραξίας. Υπονομεύει την προσέγγιση με την Ελλάδα μέσω της Κύπρου και του Κυπριακού. Η προαναγγελία εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, προφανώς δείχνει ότι το πλαίσιο του κειμένου συμπερασμάτων που προέκυψε από την έκτακτη Σύνοδο της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν αυτό ακριβώς για το οποίο έσπευσε να πανηγυρίσει η κυβέρνηση. Διότι στην πράξη δεν αποθάρρυνε την Άγκυρα από την παράνομη συμπεριφορά της. Είναι, όμως, ώρα και οι Ευρωπαίοι να κατανοήσουν πρωτίστως ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά ευρω-τουρκικό και να δράσουν αναλόγως.

Αναδρομικά συνταξιούχων: ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Επιμένουμε ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Δεν τηρεί τη νομιμότητα και επεμβαίνει σε γεννημένες νόμιμες αξιώσεις και περιουσιακά δικαιώματα των συνταξιούχων. Απόδειξη της ψευδεπίγραφης επιτελικότητας και της δήθεν καλής νομοθέτησης της Κυβέρνησης είναι η τροποποίηση του άρθρου 114 του ν. 4714/20 – ψηφίστηκε 31-7-2020 και μετά από 65 ημέρες τροποποιείται – καθώς «ξέχασε» δύο κατηγορίες συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα: τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, και τους συνταξιούχους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Για το ίδιο θέμα νομοθετεί με διαφορετικό τρόπο για τον ιδιωτικό και διαφορετικά για το δημόσιο τομέα. Ενώ οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα και τις αρχές του κράτους Δικαίου, σεβόμενη και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας (ΣτΕ – Ελεγκτικό Συνέδριο), με την τροπολογία της αγνοεί και να δεν σέβεται τη νομιμότητα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο προειδοποιεί και τη νομοθετική εξουσία ότι με τροπολογία – της οποίας οι ρυθμίσεις της είναι ασύμβατες και παραβιάζουν το άρθρο 1 ΠΠΠ της ΕΣΔΑ – η Κυβέρνηση επεμβαίνει σε γεννημένες νόμιμες αξιώσεις και περιουσιακά δικαιώματα, ενώ η ρύθμιση της απαγόρευσης δικαστικών διεκδικήσεων αναδρομικών και δώρων, πέραν του 11μήνου, έως το τέλος του 2018, είναι αντισυνταγματική. Η Κυβέρνηση, φοβούμενη για τα επερχόμενα, προχωράει σε κάτι ακόμη πιο ανέντιμο: διαρρέει μέσω φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ότι στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν τους δίνει ούτε 1 ευρώ από τα αναδρομικά που τους δικαίωσε το ΣτΕ, θα δώσει κάποιο έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ανεχθεί τις συντηρητικές και καταστροφικές πρακτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.10.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.10.2020