Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Θέματα: νομοσχέδιο για πορείες, ένας χρόνος ΝΔ, νεολαία Κινήματος

Φώφη Γεννηματά: Καταφέραμε να αλλάξουμε ένα αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο

Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την έλλειψη θεσμικών εγγυήσεων από το νομοσχέδιο (για τις συναθροίσεις) που είχε καταθέσει η Κυβέρνηση και τον κίνδυνο να διολισθήσει σε παρωχημένες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Γι’ αυτό και επαναφέραμε την πρόταση νόμου από το 2012 του τότε δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, επεξεργασμένο από έγκριτους προοδευτικούς ακαδημαϊκούς, που περιείχε τις αναγκαίες θεσμικές και νομικές εγγυήσεις, σύμφωνες με το άρθρο 11 του Συντάγματος. Δεν κρυφτήκαμε πίσω από εύκολα συνθήματα και μισόλογα. 

Όπως δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά,  με την καθοριστική μας παρέμβαση αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που απαγόρευε, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις. Ήθελε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα. 

Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες. Γιατί επιπλέον, η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει επί της αρχής το νέο πια νομοσχέδιο και θα συνεχίσει να παλεύει για την περαιτέρω βελτίωσή του. Αυτή είναι η δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό.

Διαβάστε την δήλωση της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά

Ένας χρόνος ΝΔ: ένας χρόνος “γαλάζιας κανονικότητας” και επικοινωνιακών σόου

Έναν χρόνο πριν, οι πολίτες έδωσαν καθαρή εντολή διακυβέρνησης στην Νέα Δημοκρατία. Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πόλωσης και το “αντιΣΥΡΙΖΑ” ρεύμα να δυναμώνει καθημερινά, το Κίνημα Αλλαγής αναδείχθηκε σε ισχυρή τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, αυξάνοντας τις δυνάμεις του.

Δεν αγνοούμε ότι η κυβερνητική πολιτική λόγω της πανδημίας ασκήθηκε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Έγινε βασική προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής και αποτέλεσε κοινό στόχο. Με τη στήριξη όλων και τον ακρογωνιαίο λίθο του Ε.Σ.Υ. καταφέραμε να μείνουμε ασφαλείς.

Όμως η περίοδος πριν και κατά την πανδημία χαρακτηρίζεται και από αποφάσεις, που επαναφέρουν ξεπερασμένες νοοτροπίες, παλαιοκομματισμό, αδιαφάνεια, διαιρετικές λογικές. Η οικονομία πέρασε από την αναιμική ανάπτυξη στην ύφεση, η λιτότητα δεν αμφισβητήθηκε. Η εργασία υποτιμήθηκε και απειλείται καθημερινά. Το κοινωνικό κράτος μοιάζει με αποπαίδι. Η πραγματική οικονομία, ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας απειλούνται από τις καθυστερήσεις και τη λογική “βλέποντας και κάνοντας” της Κυβέρνησης. Οι ανισότητες μεγαλώνουν, οι ευάλωτοι αποδυναμώνονται, οι νεότεροι φορτώνονται περισσότερα βάρη για το μέλλον. Στήνεται το νέο πελατειακό κράτος της Δεξιάς. Όλα αυτά η Κυβέρνηση προσπαθεί να τα κρύψει με επικοινωνιακά σόου που στηρίζονται σε δημόσιες σχέσεις με κρατικό χρήμα.

Δήλωση Προέδρου

Απολογισμός έργου ΝΔ

Δείτε το βίντεο

Νεολαία Κινήματος Αλλαγής: το πρώτο βήμα έγινε

Ο δρόμος προς το ιδρυτικό συνέδριο της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής άνοιξε με τη συνάντηση της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής την Δευτέρα 6 Ιουλίου. Η Πρόεδρος του Κινήματος συζήτησε με τους νέους για τις κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις της νέας γενιάς και τους κάλεσε να γίνουν η αιχμή του Κινήματος, μέσα από την μάχη των ιδεών απέναντι σε κατεστημένες λογικές.

“Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά να γίνουμε ξανά ένα πραγματικό Κίνημα νέας Αλλαγής. Νέας πνοής. Νέων αμφισβητήσεων. Νέων συγκρούσεων. Νέων αιτημάτων. Ακόμη και νέας αισθητικής, που θα αγκαλιάσει και θα φέρει στην επιφάνεια την ατζέντα του αύριο. Εσείς είστε το Κίνημα της Νέας Αλλαγής”, τόνισε.

Διαβάστε την ομιλία

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.7.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 22.7.2020