Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά στον Real FM: Οδικός χάρτης εξόδου από την πανδημία

  1. Άνοιγμα με ασφάλεια: Οδικός χάρτης μέχρι το εμβόλιο 

Είναι ώρα για δράση, προκειμένου να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος οδικός χάρτηςκαι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως είπε στη συνέντευξή της στον Real FM η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χωρίς οδικό χάρτη δράσης και απλά περιμένοντας το εμβόλιο, θα μετράμε, δυστυχώς για πολλούς μήνες, απώλειες. Επίσης, με μαζικά τεστ, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, μπορούμε να «ανοίξουμε», σταδιακά και με ασφάλεια, περιοχές της χώρας. Γιατί δεν είναι το επιδημιολογικό φορτίο και τα κρούσματα ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ίδια στιγμή απαιτείται η λειτουργία ενός αξιόπιστου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, με κινητά συνεργεία σε όλη τη χώρα. Επίσης, χρειάζεται μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και αναγνώριση των ανθρώπων που δουλεύουν στις υγειονομικές μονάδες και στην πρώτη γραμμή με ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και Δώρο Χριστουγέννων για όλους αυτούς. Για το εμβόλιο, το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί στην πράξη τη σωστή οργάνωση του εμβολιασμού. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στο θέμα αυτό και φυσικά πρέπει να υπάρξει μία καμπάνια και η συμβολή και των πολιτικών, αλλά και των ανθρώπων των ΜΜΕ, για να φύγει ο φόβος και η ανασφάλεια από τους πολίτες. 

2. Η πολιτική του κατευνασμού οδήγησε στην παρεκτροπή της Τουρκίας

Όλα δείχνουν ότι μάλλον δεν θα δούμε αυστηρές κυρώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία και, όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον Real FM η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σ’ αυτό έχει ευθύνη και η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της. Διότι η πολιτική της ανοχής και του κατευνασμού οδήγησε στο να αυξηθεί η προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας. Επίσης, οδήγησε σε αδράνεια στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κίνημα Αλλαγής ζητούσε σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να συζητήσουμε ακριβώς για την αλλαγή της στρατηγικής της Τουρκίας και το πώς θα την αντιμετωπίσουμε και πώς εγκαίρως θα έπρεπε να ενημερώσουμε και να πείσουμε και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Δεν εισακουστήκαμε και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

3. Στήριξη επιχειρήσεων και επιδότηση εργασίας 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι είναι εκτός κυβερνητικής στήριξης. Η ρευστότητα δεν έφτασε ποτέ σε αυτούς που την είχαν ανάγκη. Όπως τόνισε στη συνέντευξή της στον Real FM η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η μόνη λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η άμεση αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής στα τέσσερα δις ευρώ, ενώ θα πρέπει να συζητήσουμε και το κούρεμα των υποχρεώσεων και βιώσιμες ρυθμίσεις, για να μην αντιμετωπίσουμε σωρεία νέων λουκέτων. Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, αναζητείται αξιοπρέπεια, αφού π.χ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, που έχουν να δουν περισσότερο από ένα χρόνο κανονικό μισθό στα σπίτια τους, όχι με δική τους ευθύνη. Να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα SURE για 100% αναπλήρωση του μισθού με όριο τα 1.000€ για μηνιαίο εισόδημα.

4. Δυνατό Κίνημα Αλλαγής – φρένο στη συντηρητική οπισθοδρόμηση

Είναι θέμα χρόνου να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις η φθορά της κυβέρνησης, διότι πια οι Έλληνες πολίτες ζουν στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και στην υγεία και στην οικονομία αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών. Εμείς έχουμε χαράξει ένα δρόμο αυτόνομο, έχουμε πάρει καθαρή θέση απέναντι σε λαϊκισμούς. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός είναι ο ρόλος μας στο Κίνημα Αλλαγής, να διεκδικήσουμε αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά.

Νέα στοιχεία: Η κυβερνητική μονοφωνία συνεχίζεται!

Παρουσιάζουμε σήμερα ξανά στοιχεία για τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αποδεικνύοντας ότι η υπερεκπροσώπηση της ΝΔ συμβαίνει εις βάρος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του Κινήματος Αλλαγής. Με αυτές τις πρακτικές, περιορίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση και επιφυλαχθήκαμε να επανέλθουμε με νεότερα δεδομένα. Έτσι, για το διάστημα 8.11 – 2.12.2020, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 229 εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ, 93 του ΣΥΡΙΖΑ και 24 για το Κίνημα Αλλαγής. 

Με τον μανδύα του “ειδικού” η του “σχολιαστή”, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προπαγανδίζοντας την κυβερνητική γραμμή, εργαλειοποιώντας την ενημέρωση, φιμώνοντας την αναγκαία κριτική. Συστήνουμε εσωτερικά ένα Παρατηρητήριο Πολιτικής Πολυφωνίας με μέριμνα της Γραμματείας Επικοινωνίας και του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, που θα καταγράφει και θα δημοσιεύει αντίστοιχα στοιχεία κάθε μήνα, ώστε να γνωρίζουν όλοι κατά πόσο γίνεται σεβαστή η φωνή του πολίτη. Είτε αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ είτε όχι.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Περισσότερα στοιχεία ΕΔΩ

Ποδήλατα και εξοχικά: ας επιλέξουν άλλο πεδίο αντιπαράθεσης

Οι “κοκορομαχίες” γύρω από ποδήλατα και εξοχικά είναι αναντίστοιχη με αυτά που συμβαίνουν και απασχολούν τους πολίτες. Ξανά, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν το δικό τους άγονο και ανώφελο σκηνικό αντιπαράθεσης. Εμείς επιλέγουμε να συνεχίσουμε τον δρόμο της μαχητικής αλλά αξιόπιστης αντιπολίτευσης με προτάσεις και διεξόδους από τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε. Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν απαντήσεις και όχι να σιωπούν.

Βουλή: Θωράκιση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό

Άμεσα μέτρα για τη θωράκιση των μονάδων κλειστής φροντίδας ηλικιωμένων και των γηροκομείων από τον κορονοϊό ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή από τους αρμόδιους υπουργούς βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση με δέσμη μέτρων, όπως η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στο σύνολο των δομών, για την κάλυψη των δαπανών εφαρμογής των έκτακτων υγειονομικών πρωτοκόλλων, η αναστολή ή απαλλαγή των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους, η επιδότηση ή ευνοϊκή δανειοδότηση για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους, η άμεση πρόσληψη προσωπικού, όπου οι μονάδες ανήκουν στο Δημόσιο, περιφέρειες, δήμους και ένταξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα πρόσληψης προσωπικού (προγράμματα SURE, ΟΑΕΔ, κλπ).

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 8.9.2020