Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: Αύριο φωνάζουμε στο Εφετείο: μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: «Μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί». Θα το φωνάξουμε αύριο στο Εφετείο, γιατί θα είμαστε εκεί. Γιατί ο αγώνας δεν τελειώνει αύριο. Συνεχίζεται για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία. Όπως τόνισε και στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά, η Δικαιοσύνη αποφασίζει με μεγάλη καθυστέρηση αύριο για την τύχη της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης με μανδύα πολιτικού κόμματος. Η αυριανή ημέρα είναι μια μέρα-σταθμός για την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Γιατί πέρα από την δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της ελληνικής δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση.

Η Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ομολογείται στο «κρυφό» καταστατικό της, είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος. Πρώτοι εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ζητήσαμε να χαρακτηριστούν ως εγκληματική και ναζιστική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι η ανοχή στη βία και τους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία. Βγήκαμε από την αρχή μπροστά κι αποφασιστικά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις. Το μήνυμά μας ήταν μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή και θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να το πέτυχουμε αυτό την πολιτική και κοινωνική ομοψυχία. Την ενότητα. Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά το διχασμό. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως προτεραιότητα την Εθνική συμφιλίωση.

Σήμερα που «νέες» πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το νέο μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί. Δεν υπάρχει πια για κανέναν η δικαιολογία του «δεν ήξερα». Κρινόμαστε όλοι. Ο Πρόεδρος της Βουλής με τον διορισμό της Ζαρούλια «έβαλε» τη Χρυσή Αυγή ξανά στην Βουλή, ενώ ο Ελληνικός λαός της έδειξε την πόρτα της εξόδου. Είναι προκλητικό πολιτικό λάθος και ευτυχώς οι αντιδράσεις επέβαλαν την ακύρωση.

Παιδεία: Θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, όχι αυταρχισμό και κατασυκοφάντηση των μαθητών

Το έχουμε πει ξανά και για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα: πιστεύουμε στην ανοιχτή κοινωνία, στην κοινωνία της γνώσης και θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία. Όμως, ανοιχτή κοινωνία με υποβαθμισμένα σχολεία δεν γίνεται. Προφανώς και η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, έχουν μεγάλες ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Διότι αμέσως μετά την πρώτη φάση της πανδημίας δεν διαμόρφωσαν έναν οδικό χάρτη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πολλά σχολεία λοιπόν είναι σήμερα από κορονοϊό και καταλήψεις.

Τώρα, τους φταίνε τα παιδιά που θέλουν καλύτερη παιδεία και συνεργασία και βρίσκονται αντιμέτωπα με πρωτοφανείς μεθόδους στιγματισμού και διχασμού. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ενώνουν, χωρίζουν. Υποβαθμίζουν τους διευθυντές σε ελεγκτές των καταλήψεων. Αντί να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, αντί για διάλογο με πειθώ με τους μαθητές, καταφεύγουν στον αυταρχισμό και την κατασυκοφάντηση των παιδιών. Με υπουργούς πρωταγωνιστές στα τηλεπαράθυρα…

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση μέσα και έξω από τη Βουλή για να ανταποκριθεί έστω και τώρα στις ευθύνες της. Έχουμε τις προτάσεις:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15.
  • Διορισμό εκπαιδευτικών.
  • Επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Ιεράρχηση και μείωση της διδακτέας ύλης.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Η κυβέρνηση περιγράφει ένα… θαύμα που δεν θα έλθει

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση αδυνατεί να περιγράψει και να αντιμετωπίσει το παρόν και ταυτόχρονα υπόσχεται και σκιαγραφεί υπερβατικά ένα δήθεν ελπιδοφόρο μέλλον. Οδηγεί με αυτόματο πιλότο και χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς από τη διψήφια φετινή ύφεση στην… άμεση και ταχύρρυθμη ανάπτυξη. Αποτελεί άσκηση επί χάρτου με προβλέψεις και νούμερα που δεν εδράζονται πουθενά, δεν απορρέουν από πουθενά και προσπαθεί εν τέλει να περιγράψει ένα… θαύμα. Είναι εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του, αγνοώντας ότι φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει διψήφιο νούμερο, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της ανεργίας, τη μείωση των εισοδημάτων, τον κίνδυνο λουκέτων για τους μικρομεσαίους και την αύξηση των κόκκινων δανείων. Κρούουμε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου. Επιμένουμε στις προτάσεις μας, τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, για τη Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Αναδρομικά: Εμπαιγμός των συνταξιούχων

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Αν και ονόμασε τα αναδρομικά «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις», στην πράξη το αναιρεί με νομοθετικές ρυθμίσεις και δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση στο σύνολό της. Εν συνεχεία, με μια ‘’πολιτική απόφαση’’, για να δείξει δήθεν τη βούλησή της να ενισχύσει τους συνταξιούχους, αφήνει έξω π.χ. τους αγρότες κι ενώ ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε πριν από μερικές μόνον ημέρες στην καταβολή των αναδρομικών ως ένα από τα 12 «μέτρα τόνωσης της ρευστότητας». Πρόκειται για μια απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού. Η κυβέρνηση δίνει στους συνταξιούχους μέρος αυτών που δικαιούνται, κάνοντας σημαντικές περικοπές. Και μάλιστα δίχως να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.10.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.10.2020