Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Στήριξη της εστίασης: Οι ολοκληρωμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε στοχευμένα, αποτελεσματικά και ρεαλιστικά μέτρα στήριξης για την εστίαση, της οποίας οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν με αφανισμό. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων εδώ και πολλούς μήνες, όπως υπενθύμισε σήμερα, κατά την επίσκεψή της σε κατάστημα εστίασης στο Γκάζι η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής:

1)Ρευστότητα

*Πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις της εστίασης ύψους 1 δις, με το 70% να είναι ενίσχυση και 30% δάνειο και μείωση του κριτηρίου πτώσης τζίρου στο 10%. Επίσης, διατήρηση των θέσεων εργασίας για 4 μήνες.

*Να μην επιστραφεί το 50% του ποσού για τους 3 πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής.

2)Κόστος λειτουργίας

*Επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για 6 μήνες.

*Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% για όλο το 2021.

*Μείωση των δημοτικών τελών για 4 μήνες.

3)Ελάφρυνση από υποχρεώσεις 

*Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών σε Δημόσιο-ταμεία, με κούρεμα 30% για τους συνεπείς.

*Απαλλαγή από τις πάγιες χρεώσεις για ηλεκτροδότηση-τηλεφωνία-υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης για όσο έμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις ή μετάθεση των υποχρεώσεων το 2022 και σε 24 δόσεις.

*Αναστολή καταβολής δόσεων τραπεζικών δανείων για διάστημα 4 μηνών.

4)Επαγγελματικός χώρος

*Επέκταση της μείωσης των μισθωμάτων σε ποσοστό 50% για 4 μήνες.

*Παράταση επαγγελματικών μισθώσεων και αναστολή εξώσεων για το 2021.

*Ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων χωρίς τις αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται από τις τράπεζες.

*Αναστολή πλειστηριασμών επαγγελματικών ακινήτων ως το τέλος του 2021.

Ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA): Ν’ απαντήσει η κυβέρνηση ποιες είναι οι «μεγάλες εταιρείες» που υπαγορεύουν την πολιτική της!

Εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος στους εκπροσώπους της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αχαΐας ότι η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA) δεν μπορεί να παραταθεί έως τις 01.01.2022 από τις 01.04.2021 που είναι η τρέχουσα ημερομηνία εφαρμογής της, επειδή «υπάρχουν πιέσεις από μεγάλες εταιρίες για να ξεκινήσουν άμεσα». Αληθεύουν όσα εμφανίζεται να είπε ο υφυπουργός; Ποιες είναι οι «μεγάλες επιχειρήσεις» και σε ποιον ασκούν τις πιέσεις; Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει κίνητρα μόνο στις επιχειρήσεις που επιλέγουν τη διαβίβαση των στοιχείων μέσω παρόχων και όχι στο σύνολο των επιχειρήσεων; Γιατί το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει να επιβάλλει πρόσθετα διοικητικά και οικονομικά κόστη που τελικά ωφελούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις; Και θα λάβει το υπουργείο την αυτονόητη απόφαση σε συνεννόηση με τον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών για οριστική αναστολή του μέτρου των ηλεκτρονικών βιβλίων έως το τέλος της πανδημίας;

Δημοτικός Αθλητισμός: Ο κ. Αυγενάκης καλεί τους δημάρχους να πετάξει έξω τους δημότες και τα σωματεία από τις εγκαταστάσεις!

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις μεθοδεύσεις και τα ατοπήματα του κ. Αυγενάκη στο χώρο του αθλητισμού. Τελευταίο εξ αυτών είναι πως, αντί να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, όπως υποχρεούται η κυβέρνηση να πράξει από το νόμο, καλούν αναρμοδίως τους δημάρχους να παρανομήσουν και να πετάξουν έξω τους δημότες και τα νόμιμα σωματεία τους! Το θέμα αναδεικνύουν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας άμεσα απαντήσεις.

Το γραφιστικό της ημέρας

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 8.2.2021