Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Άνοιγμα σχολείων και εκκλησίες: Κυνικές παραδοχές και παλινωδίες της Κυβέρνησης

Χρειάστηκαν τρία 24ωρα κυβερνητικών παλινωδιών για ν’ αποφασιστεί τελικά ότι μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θ’ ανοίξει τη Δευτέρα. Είναι, όμως, αδιανόητο τα σχολεία ν’ ανοίξουν και πάλι με συνωστισμό στις τάξεις και όσα τραγελαφικά εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Κι όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση απέτυχε να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να έχουμε τάξεις με 15 μαθητές, αλλά και συνεχή τεστ για τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή, τις κυβερνητικές παλινωδίες επιβεβαιώνει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση, παραδέχθηκε κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας επειδή η ΝΔ ταύτισε το “σεβασμό στην Ορθοδοξία’ με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη κατά το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου! Αλήθεια, πως θα νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων της πανδημίας με τέτοιες δηλώσεις; Πότε, επιτέλους, το Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι απόδειξη της αποτυχίας της

Ένας παραδοσιακός “δεξιός” ανασχηματισμός, με πολλά πρόσωπα, πολυδαίδαλος και διεκπεραιωτικός για τις κομματικές ισορροπίες της ΝΔ, αποδεικνύεται ο χθεσινός ανασχηματισμός. Πρόκειται για την Κυβέρνηση με τον μεγαλύτερο αριθμό υφυπουργών & αναπληρωτών υπουργών στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, χωρίς καμιά εμφανή αξιολόγηση έργου και απόδοσης των στελεχών της. Για την ιστορία, το ρεκόρ της μεγαλύτερης Κυβέρνησης μέχρι χθες είχε η κυβέρνηση ΝΔ του 1991 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη ορκωμοσία τον Ιούλιο του 2019 μετρήσαμε 51 κυβερνητικά μέλη, τον Αύγουστο του 2020 στον πρώτο ανασχηματισμό 53 μέλη και σήμερα τον Ιανουάριο του 2021, 59 μέλη. Πρόκειται για Κυβέρνηση που δήθεν αυτο-αξιολογείται, δήθεν μεταρρυθμίζει και δήθεν φλέρταρε με το πολιτικό Κέντρο, αποτελεί όμως πλέον μια απόπειρα ισορροπίας εσωκομματικών συσχετισμών, με ξεκάθαρο πλέον δεξιό προσανατολισμό. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν πολλά από αυτήν. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Άλλο η πολιτική ισότητας και άλλο το δημογραφικό ζήτημα

Δίδαγμα του ανασχηματισμού αποτελεί και ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων παραμένει στην αρμοδιότητα της υφυπουργού για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Ποια είναι, όμως, η συνάφεια μεταξύ αυτών των θεμάτων; Ίσως είναι η συντηρητική οπτική της κυβέρνησης για την ισότητα των φύλων και την έμφυλη δικαιοσύνη που υπαγορεύει τη συγκεκριμένη επιλογή. Ζητάμε ν’ απεγκλωβιστεί η πολιτική για την ισότητα από το δημογραφικό και να επανέλθει η Γ.Γ. Ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών και να επιτελέσει το έργο της, το οποίο είναι η προώθηση πολιτικών για την ισότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, εργασιακής και δημόσιας ζωής.

Περισσότερα ΕΔΩ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Θα ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές με… άλλα μέσα μεταφοράς;

Ένα νέο υφυπουργείο, με ειδικές αρμοδιότητες, δημιούργησε ο ανασχηματισμός, καθώς μέχρι σήμερα γνωρίζαμε λογικά ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής. Τώρα, μαθαίνουμε ότι δημιουργήθηκε… υφυπουργείο Κλάδου Πλοίων! Άραγε, ο υπουργός Ναυτιλίας σκοπεύει να ενισχύσει τις θαλάσσιες μεταφορές με άλλα… μέσα μεταφοράς;

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 7.1.2021