Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά στη Βουλή: «Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας»

Για τον σεισμό στην Θεσσαλία:  «Χρειάζονται άμεσα μέτρα. Πρώτα για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων, αλλά όπως λέγαμε και μετά τις πλημμύρες χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και για την στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην περιοχή. Όχι άλλες καθυστερήσεις όπως με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Για την Πανδημία:  “Το τρίτο κύμα βρίσκεται εκτός ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Για την υγεία, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και τώρα τα Δημόσια Νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους. Η Κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις-μπαλώματα: 

  • Κλείνει υφιστάμενες κλινικές για την περίθαλψη ασθενών με σοβαρά νοσήματα, για να ¨εξοικονομήσει» κλίνες covid. 
  • Αγνοεί ότι οι ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ δεν φτάνουν για να καλύψουν την μετατροπή εκατοντάδων κλινών σε παθολογικές αναπνευστικές εν μία νυκτί. 
  • Η Κυβέρνηση κινείται στα χνάρια της Θεσσαλονίκης. Αφήνει πολλούς πολίτες έρμαια στην εκμετάλλευση από τον ιδιωτικό τομέα υγείας. 
  • Δεν έχει κανένα σχέδιο για την κινητοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Λεκανοπέδιο. 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για 1 εκ. εμβολιασμούς. Όμως μόνο 339.000 ως προχθές, αφορούσαν και την 2η δόση που παρέχει την πλήρη ασφάλεια. Είναι απεχθείς και προσβλητικές για τους πολίτες, οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών στην Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης του κράτους-λάφυρου που προωθεί το Μαξίμου και τα κακά παραδείγματα της Πάρνηθας και της Ικαρίας που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.”

Για το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

“Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι χωρίς στόχευση. Προβλέπει συνολικά την έκδοση 100 σχεδόν υπουργικών αποφάσεων και είναι αμφίβολο το πότε και πως θα εφαρμοστεί. Με το νομοσχέδιο αυξάνετε το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια για το ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης των εταιρειών. Σε μια συγκυρία όπου τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω των κριτηρίων ανάθεσης των συμβάσεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλείο για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εργαζομένων, εσείς προκρίνετε τις αναθέσεις και τις κατατμήσεις, συντηρώντας τις πελατειακές λογικές. Καταψηφίζουμε επί της αρχής αυτό το Νομοσχέδιο».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους σεισμόπληκτους στο Ν.Λαρίσης

Να στηρίξει άμεσα τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από το σεισμό, χωρίς τα λάθη και τις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν τις παρεμβάσεις της, ζητά από την κυβέρνηση ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης που μαζί με τον αρμόδιο Βουλευτή για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, την Βουλευτή της ΠΕ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε το νομό Λάρισας και τις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι, καθώς και το συντονιστικό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο Τυρνάβου, για να δηλώσουν την συμπαράσταση του Κινήματος Αλλαγής στους πληγέντες, αλλά και την δέσμευση ότι θα λάβουν όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για τα άμεσα μέτρα στήριξης τους. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Οικονομία: Η κυβέρνηση να αποτρέψει τις μαζικές απολύσεις και το κλείσιμο της PIPELIFE

Η κυβέρνηση, αντί να αρκείται σε καμπάνιες προσέλκυσης επενδύσεων, οφείλει να εμποδίσει το κλείσιμο μιας παραγωγικής επιχείρησης, το οποίο θα αφήσει δεκάδες εργαζόμενους άνεργους εν μέσω πανδημίας, καθολικού lockdown και βαθιάς ύφεσης. Η κυβέρνηση, θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αδιέξοδα στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία και κυρίως στις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αν δεν πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αποτροπής των ομαδικών απολύσεων και του κλεισίματος της βιομηχανίας “PIPELIFE” στη Βοιωτία. Το σοβαρότατο ζήτημα ανέδειξε στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης. Περισσότερα, ΕΔΩ

Ψηφιακή συνάντηση της Νέας Γενιά στη Δυτική Ελλάδα με τη Φ. Γεννηματά

Με τη συμμετοχή 100 και πλέον νέων από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας, ενώ έγινε και η παρουσίαση της δομής του νεοσύστατου δικτύου Νέας Γενιάς. Στον ανοιχτό διάλογο με τις νέες και τους νέους συμμετείχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στη συνδιάσκεψη έλαβε μέρος κι ο συντονιστής του δικτύου της Νέας Γενιάς, Γιώργος Τσούμας. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τέλος, οι νέοι και οι νέες επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί περαιτέρω η επικοινωνία και η πολιτική δράση τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση, στην κοινωνική γείωση και στην ενίσχυση της διάδοσης του προοδευτικού σοσιαλιστικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ακόμα πιο ηχηρή εκπροσώπηση των αιτημάτων, των αγωνιών και των αναγκών της νέας γενιάς στο προσκήνιο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μην χάσετε! Το #metoo στην Ελλάδα: Διαδικτυακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή στις 18.30’

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, την επόμενη μέρα και το ρόλο των γυναικών σε αυτό διοργανώνει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Η διαδικτυακή εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 18.30’ θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά και σε αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου, της Κοινωνίας των Πολιτών και ακαδημαϊκοί. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής στο Youtube. Περισσότερα ΕΔΩ

Η ώρα του ελληνικού #metoo. Οι γυναίκες μπροστά!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 3.3.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.3.2021