Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Πανδημία: Να διορθωθούν έγκαιρα λάθη και παραλείψεις, ιδιαίτερα στα σχολεία

Ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος επιβάλλει επιφυλακή και άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των ειδικών. Πρέπει να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν κοστίσει ακριβά. Το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει έγκαιρα τι πρέπει να γίνει, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση στους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει. Τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα σχολεία, καθώς οι δηλώσεις των ειδικών είναι αντιφατικές και εμείς είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι με τον ίδιο συνωστισμό στις τάξεις και χωρίς συνεχή τεστ η υγεία όλων είναι σε κίνδυνο. Πρέπει επίσης να υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο και να λαμβάνονται αιτιολογημένες αποφάσεις ανά περιοχή αντί οριζόντιων μέτρων. Πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να υπάρχει πιο αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, ώστε να ελέγχεται και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα για τις επικίνδυνες μεταλλάξεις. Και τέλος, πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ με μέσα και προσωπικό.

Περισσότερα ΕΔΩ

Προς συζήτηση στη Βουλή το αίτημά μας για τα κόκκινα δάνεια και τη δημιουργία bad bank

Η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, στις 27/1/2021, με τεκμηριωμένη επιστολή της σχετικά με την εξέλιξη των Κόκκινων Δανείων στις Τράπεζες και την πρόταση της για δημιουργία bad bank (από το 2017), ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, παρουσία και του Διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα αυτά θέματα. Η σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με κριτήριο πάντα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας κατά τη συζήτηση αυτή. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένες αποφάσεις, πριν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων πλήξει θανάσιμα την οικονομία, τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα.

Τροπολογία Κινήματος Αλλαγής για απαιτήσεις εργαζομένων: Πλήρης εξασφάλιση για δεδουλευμένα-αποζημιώσεις

Την εξασφάλιση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων απόλυσης με την επέκταση του προνομίου για όλους τους εργαζομένους σε εταιρείες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, προωθεί με τροπολογία του το Κίνημα Αλλαγής. Θεωρούμε ότι η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, για λόγους ισότητας, ισονομίας, ίσης μεταχείρισης και ασφάλειας δικαίου, θα πρέπει να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και δεν έχουν ελπίδα ικανοποίησης των απαιτήσεών τους, αφού τα εργατικά προνόμια στις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Αναμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει ελπίδα στους εργαζομένους που διεκδικούν τα αυτονόητα!

ΕΚΑΒ: Υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δυσλειτουργιών;

Ενημέρωση για το πλάνο με το οποίο η κυβέρνηση θ’ ανταποκριθεί για να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ ζητάει με ερώτησή του από τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Όπως τονίζει, έχουν εντοπιστεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο τμήμα μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ, με την ανάθεση θέσεων ευθύνης σε κομματικούς φίλους δίχως εμπειρία ή την υποβάθμιση του επιχειρησιακού του σκέλους, ελλείψεις ανταλλακτικών κτλ.

Το γραφιστικό της ημέρας

Το τρίτο κύμα πανδημίας είναι προ των πυλών. Είναι κρίσιμο να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν κοστίσει ακριβά

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 3.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.2.2021