Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Εστίαση: 330.000 εργαζόμενοι στο στόχαστρο της Κυβέρνησης

Για μία ακόμη φορά, τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των 80.000 επιχειρηματιών και των 330.000 εργαζομένων στην εστίαση και των οικογενειών τους αποδεικνύονται ανεπαρκή. Το χειρότερο είναι πως η ΝΔ ουσιαστικά τους στοχοποιεί και τους αφήνει στην τύχη τους. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα, για τη θεσμοθέτηση των οποίων θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα:

  • Ειδικό πρόγραμμα 1 δις ευρώ για τη στήριξη του κλάδου και επιστροφή μόνο του 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδου.
  • Επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για 6 μήνες, όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Επιδότηση ενοικίου 40% από το κράτος για ένα εξάμηνο.
  • Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στις 30.4.2021.
  • Μείωση των δημοτικών τελών (π.χ. για τραπεζοκαθίσματα).
  • Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Αλλαγή της απόφασης της κυβέρνησης που απαγορεύει στα εστιατόρια στις περιοχές με lockdown το takeaway, αλλά το επιτρέπει στα σούπερ μάρκετ, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Περισσότερα ΕΔΩ

Κορονοϊός: «Τρύπες» στο σχεδιασμό της κυβέρνησης οδηγούν σε lockdown και ασφυξία στο ΕΣΥ

Η δεύτερη φάση της πανδημίας είναι πιο απειλητική από την πρώτη. Αλλά χαρακτηρίζεται κυρίως από την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης και διαρκείς αστοχίες. Είμαστε κοντά στο καθολικό lockdown και το σύστημα δημόσιας υγείας κοντά στην ασφυξία. Πριν από ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δήλωναν ότι δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown. Αλλά οι «τρύπες» στο σχεδιασμό τους οδήγησαν στο lockdown της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και την πιθανότητα για την Αττική. 

Με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κίνημα Αλλαγής για τις αντοχές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι φανερό πως γρήγορα οι ΜΕΘ θα γεμίσουν. Δίχως προστασία για τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων, όπως εμείς έχουμε ζητήσει. Δίχως προσλήψεις προσωπικού που είναι απαραίτητες. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να τα βάζουν με τους επιστήμονες, επιχειρώντας με επικοινωνιακούς όρους να διαχειριστούν την κρίση. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και προέχει η θωράκιση του ΕΣΥ, η προστασία της καθημερινότητας και η στήριξη των εργαζομένων. Γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση ν’ ακούσει τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι άμεσης εφαρμογής. Πριν να είναι αργά.

Δραπετσώνα: ώρα να …αποκτήσει ζωή

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ήδη καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Πρόκειται για περιοχές που διαχρονικά σήκωσαν βαρύ περιβαλλοντικό φορτίο προς όφελος της ανάπτυξης και πλήρωσαν βαρύ τίμημα. Με το ΠΑΣΟΚ, βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής στις περιοχές αυτές, καθώς απομακρύνθηκε η χωματερή από το Σχιστό, έκλεισαν ρυπογόνες βιομηχανίες, δρομολογήθηκε το κλείσιμο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι κι έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις ανάπλασης.

Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής στηρίζεται στη Δικαιοσύνη και Δικαιοσύνη είναι όσοι ρύπαναν και κέρδισαν από τη βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής να συμβάλλουν σήμερα στην αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Όραμά μας είναι να γίνει η μεγαλύτερη ανάπλαση της Μεσογείου, όπως αναφέρεται αναλυτικά σε ανακοίνωση του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής. Για να αποκτήσουν επιτέλους οι κάτοικοι της Δραπετσώνας την ποιότητα ζωής που δικαιούνται και αξίζουν. Περισσότερα ΕΔΩ

Να προσαρμοστεί η Πολιτεία στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα μετά από επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο, βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου η εφαρμογή της απόφασης 317/2020 του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση δικαιώνει άνδρα δημόσιο υπάλληλο με 25 ασφάλισης και ανήλικο τέκνο το 2010, ο οποίος ζητούσε να συνταξιοδοτηθεί στο 50ό έτος της ηλικίας του, όπως προέβλεπε ο νόμος για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.

Μετά την καταδικαστική απόφαση της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2009 για άνιση μεταχείριση των φύλων στο Δημόσιο, η ελληνική Πολιτεία με το ν. 3865/2010 εξομοίωσε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανδρών/πατέρων και γυναικών/μητέρων ανηλίκων παιδιών. Η εξομοίωση αυτή, ωστόσο, αφορά όσους/όσες συμπλήρωναν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το 2011 και εφεξής. Η μεγάλη σημασία της πρόσφατης απόφασής του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ότι επεκτείνει την εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και στο έτος 2010 και μάλιστα βάσει του ίδιου σκεπτικού με εκείνο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Κατόπιν αυτών, ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να προσαρμοστεί στη δικαστική απόφαση καλύπτοντας όλες τις ανάλογες περιπτώσεις ασφαλισμένων.  Περισσότερα ΕΔΩ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 3.11.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.11.2020