Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Εμβολιάστηκε η Φώφη Γεννηματά. Απαίτηση για σχέδιο εμβολιασμών και ασφαλές άνοιγμα

«Με το εμβόλιο, η ελπίδα επιστρέφει», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό της στον «Ευαγγελισμό» η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση για συμμετοχή όλων των πολιτών στον εμβολιασμό και απομόνωση των ανεύθυνων φωνών, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση ν’ αφήσει την επικοινωνιακή φλυαρία και να οργανώσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον εμβολιασμό των πολιτών, προκειμένου να πάρουμε έτσι τη ζωή μας πίσω. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση με τον εμβολιασμό παρουσιάζει προβλήματα, όπως τις αλλεπάλληλες αναβολές του εμβολιασμού υγειονομικών σε νοσοκομεία της χώρας που θα ξεκινούσαν σήμερα, και τα οποία προβλήματα οφείλονται σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης.

Ανασχηματισμός: Αναδύεται το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς

Το μήνυμα του ανασχηματισμού είναι σαφές: «Κλίνατε επί δεξιά»! Όχι, δεν πρόκειται για ένα «νέο ξεκίνημα», όπως ψευδεπίγραφα ισχυρίζεται το Μαξίμου. Οι επιλογές προσώπων δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και επαναφέρει στο προσκήνιο το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς, καταργώντας την δήθεν “κεντρώα” ταυτότητα. Ο ανασχηματισμός καταλήγει έτσι σε άσκηση κομματικής ισορροπίας και ζήτημα αποκλειστικά εσωτερικής κατανάλωσης για τη ΝΔ. Οδηγεί παράλληλα σε κυβερνητικό σχήμα-μαμούθ, το οποίο αριθμεί 58 άτομα και ακυρώνει στην πράξη και τις εξαγγελίες για επιτελικό σχήμα και επιτελικό κράτος. 

Δυστυχώς για τους πολίτες που δοκιμάζονται από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να σταματήσει τη φθορά που επιταχύνεται. Γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε πια, ακόμη κι από την «ανασχηματισμένη» κυβέρνηση!

Περισσότερα ΕΔΩ

Αυτοσχεδιασμοί και υποχωρήσεις έδωσαν “αέρα” στην Ιερά Σύνοδο

Τονίσαμε και επαναλαμβάνουμε: δεν χωρούν αυτοσχεδιασμοί ούτε μπορεί να γίνει ανεκτή η ανικανότητα της κυβέρνησης στους εμβολιασμούς. Ακούμε επίσης ότι θ’ ανοίξουν οριζόντια τα σχολεία με συνωστισμό μαθητών και 25 παιδιά στις τάξεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ κι ενώ το επιδημιολογικό φορτίο κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Και την ίδια στιγμή, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown, είναι αδιανόητο η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις και να θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Κάτι για το οποίο ευθύνονται ασφαλώς οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της κυβέρνησης, συνολικη απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα. Διότι δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό το «ράβε-ξήλωνε» της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας!

Βουλή: Χωρίς στήριξη στις γιορτές λόγω κυβερνητικών παραλείψεων

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για τη μη ένταξη στην παράταση καταβολής των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων όλων των ανάπηρων δικαιούχων κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί ανάπηροι να μείνουν χωρίς καμία στήριξη μέσα στις γιορτές, καθώς έχουν αιτηθεί την εξέταση από ΚΕΠΑ, η οποία, λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για αργότερα, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην αυτόματη παράταση της χορήγησης σύνταξης αναπηρίας ούτε προβλέπονται ηλεκτρονικές διαδικασίες. Το ίδιο ισχύει και για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, που λόγω των δυσλειτουργιών, έμειναν χωρίς στήριξη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 30.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.1.2021