Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ανασχηματισμός: Επιτελικό φιάσκο με νέα στροφή προς τα δεξιά

Σε επιτελικό φιάσκο άνευ προηγουμένου εξελίχθηκε ο σημερινός ανασχηματισμός. Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τη στροφή προς τα δεξιά με την παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικά Υπουργεία καταρρίπτοντας την ρητορεία περί κεντρώας στροφής. Η άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει την Πολιτική Προστασία είναι η πλήρης απαξίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Από τη νέα κυβερνητική σύνθεση προκύπτει ότι το δήθεν μικρό κι ευέλικτο επιτελικό κράτος που ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνεται. Είναι σαφές ότι αντί για επανεκκίνηση, η ΝΔ έχει επιλέξει την όπισθεν ολοταχώς!

Πυρκαγιές: Απέτυχε το σύστημα πολιτικής προστασίας της κυβέρνησης

Ανεπαρκή κρίνονται τα μέτρα στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας και τα μέτρα αποκατάστασης των περιοχών, με τον θλιβερό απολογισμό του επιτελικού κράτους να αγγίζει πια τα 1,3 εκατομμύρια καμένα στρέμματα! Η κυβέρνηση κώφευε προκλητικά στις έγκαιρες επισημάνσεις του Κινήματος Αλλαγής ότι ο Προϋπολογισμός χρειάζεται συμπληρώσεις για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής και κάπως έτσι η χώρα μας κατέκτησε φέτος την τραγική πρωτιά, να έχουμε τις περισσότερες καμένες εκτάσεις αναλογικά στην Μεσόγειο, μπροστά και από την Τουρκία, από την οποία μάλιστα…. περιμέναμε και αεροπλάνα! Το μέγεθος αυτής της ανείπωτης καταστροφής έφερε στο προσκήνιο τις παθογένειες και τα προβλήματα που κατέγραφε με μεγάλη ακρίβεια η έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος το 2008: Την υποστελέχωση, την μη επαρκή χρηματοδότηση της πρόληψης, την έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης και τα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.

Τροπολογίες Κινήματος για την αποκατάσταση κοινωνικοασφαλιστικών αδικιών

Το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαιώνοντας την ισχυρή πολιτική του παρουσία (και) στη Βουλή, με μία σειρά τροπολογιών για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επιχειρεί να αποκαταστήσει κοινωνικοασφαλιστικές δυσλειτουργίες, κατάφωρες αδικίες σε βάρος συνταξιούχων αλλά και να θέσει τέλος στην ταλαιπωρία τους. Ειδικότερα, με τις προτεινόμενες τροπολογίες, βουλευτές του Κινήματος διεκδικούν μεταξύ άλλων τη θεμελίωση δικαιώματος πλήρους και μειωμένης σύνταξης γήρατος ασφαλισμένων γυναικών του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που είδαν τον προγραμματισμό τους να ανατρέπεται πλήρως. Ακόμη, προτείνεται η κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς δεδομένου ότι οι συμπατριώτες μας ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1990 είναι αντικειμενικά αδύνατο να συμπληρώνουν 40 χρόνια διαμονής στη χώρα μέχρι το 2037. Παράλληλα, ζητείται η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος άνευ ορίου ηλικίας μετά από 40 έτη πραγματικής -υποχρεωτικής απασχόλησης, καθώς η συνάρτηση της θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης με καθορισμένο όριο ηλικίας δημιουργεί σοβαρές αδικίες. Περισσότερα ΕΔΩ

Επίσκεψη της Φ. Γεννηματά στα Βίλια

Τις πληγείσες, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχές του Δήμου Βιλίων θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στις 12.00 η κ. Γεννηματά θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Στάθη Χρήστο στο Παλιό Δημαρχείο Βιλίων ώστε να συζητήσουν μεταξύ άλλων για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Το πρόγραμμα εδώ

#3septembri: Γιορτάζουμε 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Φέτος, στις 3 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, του κινήματος Αλλαγής και Ελπίδας. Ενόψει του εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη, ο Τομέας Επικοινωνίας αναρτά στα social media του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ σύντομα εμβληματικά βίντεο – αφιερώματα από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου. Ταυτόχρονα δημιουργούμε για πρώτη φορά λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο Instagram. Βασικό σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι “ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής – Δύναμη Ελπίδας”. 

Μοιραστείτε τα βίντεο

Κάντε follow στο Instagram

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στις πυρόπληκτες περιοχές των ΒιλίωνΡυθμός Επικαιρότητας - 01.09.2021