Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή & η στήριξη του ΕΣΥ, όχι το πολιτικό κόστος

«Στηρίζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σήμερα ξεκινήσαμε ήδη την καμπάνια μας, «Σπάμε τον φόβο, σπάμε την παραπληροφόρηση», εμβολιαζόμαστε γιατί είναι ένα μήνυμα ζωής για εμάς και τους συνανθρώπους μας» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). “Στηρίζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνοντας κίνητρα για νέους νοσηλευτές και ιδιαίτερα για τις κρίσιμες ειδικότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και βέβαια ζητάμε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όπου υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις για νοσηλευτές και γιατρούς, να έρθουν γρηγορότερα να στηρίξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Τέλος, για τα μέτρα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτές οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, πάνω από όλα είναι η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυτά πρέπει να είναι προτεραιότητες και σε καμία περίπτωση το πολιτικό κόστος.”

Βίντεο ΕΔΩ & Περισσότερα ΕΔΩ

Πλήρης κυβερνητική απραξία μπροστά στο «τσουνάμι» ακρίβειας

Στον ρόλο του αμέτοχου παρατηρητή περιορίζεται ξανά η κυβέρνηση μπροστά στο «τσουνάμι» της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Την ίδια ώρα που επαίρεται για τους «ρυθμούς ανάπτυξης» της χώρας, αφήνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις «έρμαια» της εκτόξευσης του κόστους ενέργειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και αγαθά. Ακόμη και τώρα, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σούπερ-μάρκετ, η Κυβέρνηση αρνείται την επιβολή ανώτατων τιμών στα υγειονομικά προϊόντα. Όσον αφορά μάλιστα τις πολυδιαφημισμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις, αυτές καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος της πραγματικής επιβάρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Σύσσωμη η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής επερωτά και εγκαλεί την κυβέρνηση για την έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης κατά της συνεχιζόμενης ακρίβειας και αισχροκέρδειας και την ανυπαρξία ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά εδώ και μήνες. Περισσότερα ΕΔΩ

Εστίαση: Ανάγκη στήριξης για επαγγελματίες & εργαζομένους

Με την χαρακτηριστική καθυστέρηση που διέπει κάθε της κίνηση και έπειτα από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς. Τα νέα αυτά μέτρα, δυστυχώς αποδεικνύουν ότι η ουσιαστική στήριξη των πολιτών δεν συνιστά κυβερνητική μέριμνα. Κι αυτό γιατί δεν επαρκούν για τους επαγγελματίες που βιώνουν πτώση τζίρου λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχοντας ταυτόχρονα συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το παρελθόν και αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα. Στον αντίποδα των ανεπαρκών κυβερνητικών παρεμβάσεων, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει μέτρα για την ουσιαστική στήριξη, ανακούφιση και ενίσχυση όλων, με: Την επιδότηση ενοικίου τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, την εκ νέου υπαγωγή των επιχειρήσεων που πλήττονται στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, με αναθεώρηση του πλαφόν ενίσχυσης, την αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων για 3 μήνες, την μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και τη δυνατότητα για επιδότηση εργασίας τον Ιανουάριο στο 20% των εργαζόμενων των επιχειρήσεων που σημειώνουν πτώση τζίρου πάνω από 20%.

Περισσότερα ΕΔΩ

Η κυβέρνηση κωφεύει στα θέματα ψυχικής υγείας

Η αυτοκτονία ασθενή με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η ανάγκη ψυχολογικής στήριξης τόσο των νοσηλευόμενων από κορωνοϊό όσο και του υγειονομικού προσωπικού που αποτελεί τον στυλοβάτη απέναντι στην πανδημία, είναι πια αδήριτη. Δυστυχώς η Κυβέρνηση, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, επιλέγει να κωφεύει στα θέματα ψυχικής υγείας που ολοένα και διογκώνονται. Η σημερινή τραγωδία ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία.

«Σπάμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση»

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ξεκινά σήμερα διαδικτυακή καμπάνια για τον εμβολιασμό με τίτλο «Σπάμε τον Φόβο και την Παραπληροφόρηση» – «Ραντεβού Αλληλεγγύης και Ζωής». Με την προσπάθεια αυτή φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης που θα μεταφέρει το μήνυμα της ανάγκης εμβολιασμού σε κάθε άκρη της χώρας, ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας τους πολίτες απέναντι στην παραπληροφόρηση και τον φόβο. 

Δείτε & μοιραστείτε το βίντεο ΕΔΩ

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» -Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, «Ανδρέας Γιαννόπουλος» στην Αγ. Παρασκευή, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12:45 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος θα ακούσει τα κάλαντα στον εξωτερικό χώρο λόγω των συνθηκών από πέντε παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του Χαμόγελου στον Καρέα και ακολούθως θα ξεναγηθεί στο Κέντρο από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Σπάμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση» - νέα διαδικτυακή καμπάνια για τον εμβολιασμόΕυαγγελία Λιακούλη: «Όσο υπάρχουν απελπισμένοι σεισμοπαθείς, εμείς ευτυχισμένοι δεν μπορούμε να είμαστε»