Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Την Κυριακή 5 Δεκέμβρη δίνουμε ραντεβού με την Αλλαγή

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου δίνουμε ραντεβού με την Αλλαγή! Ψηφίζουμε για τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ για να κάνουμε το μέλλον μας τόσο σπουδαίο όσο η ιστορία μας και να διεκδικήσουμε ξανά το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, χωρίς καταπίεση και ανασφάλεια με ρόλο πρωταγωνιστικό στις εξελίξεις. Με οδηγό τις αξίες μας, είναι ώρα να κάνουμε το Κίνημα ισχυρό για μια Ελλάδα που ελπίζει ξανά. Για ήθος, εντιμότητα, κοινωνική ευαισθησία και ίσες ευκαιρίες για όλους. 

Βίντεο ΕΔΩ & ΕΔΩ

Μάθε ΕΔΩ πού & πώς ψηφίζεις.

Περιηγήσου στην καμπάνια του Κινήματος

Νέα μέτρα: Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» πάλι την ενίσχυση του ΕΣΥ

Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας συνιστούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα, στο «και πέντε», ο Πρωθυπουργός. Είναι σαφές πια ότι η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα κι έτσι λαμβάνεται καθυστερημένα ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Ωστόσο, είναι σημαντικό η κυβέρνηση πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, ο Πρωθυπουργός φαίνεται να «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όπου γιατροί και νοσηλευτές έχουν αφεθεί μόνοι τους να παλεύουν καθημερινά με αυτοθυσία κι αυταπάρνηση, σώζοντας ζωές.

Οικονομία: Τα πάντα στο βωμό του «επένδυση να είναι, κι ό,τι να ‘ναι»

Στον ρόλο του απλού παρατηρητή -που αρέσκεται να αναλαμβάνει συχνά- η κυβέρνηση, περιορίζεται και τώρα μπροστά στο πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων που «στραγγαλίζει» την αγορά και φέρνει σε απόγνωση τους καταναλωτές. Την ώρα μάλιστα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσιάζουν πτώση τζίρου της τάξης του 30% και «πνίγονται» από την αύξηση των απαιτήσεων αποπληρωμής συσσωρευμένων οφειλών, οι υπουργοί επιμένουν να «στρουθοκαμηλίζουν» αφού πρώτα αποφάσισαν να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις αυτές από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να μεταθέτει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις -όπως η εκταμίευση της 1ης δόσης του Ταμείου- αποφεύγοντας όμως να εξηγήσει, γιατί οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αποφεύγουν να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία. Δυστυχώς και στο πεδίο των επενδύσεων, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που επιχειρούν να αποκρύψουν ότι η κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του «επένδυση να είναι, κι ό,τι να ‘ναι». Περισσότερα ΕΔΩ

Για άλλη μια φορά, ο κ. Πρετεντέρης διαστρεβλώνει την αλήθεια

Για άλλη μια φορά, ο κ. Πρετεντέρης σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής (σελ. Α44 68)  διαστρεβλώνει την αλήθεια, ελπίζουμε χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα. Η μόνη αλήθεια για το θέμα που θίγει είναι ότι βάσει συμφωνητικού που είχε συνυπογράψει η Φώφη Γεννηματά και έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές, ρυθμίζονται κατά τον νόμο όλα τα σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση θέματα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στο συνασπισμό «Κίνημα Αλλαγής» έχουν εκχωρήσει την κρατική χρηματοδότηση: α) στο ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετείται μέρος των υποχρεώσεων του και β) στην κεντρική διαχείριση του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου, μαζί με τις οικονομικές συνεισφορές των βουλευτών και των μελών, να καλύπτονται  λειτουργικές και πάγιες ανάγκες. Ο κ. Πρετεντέρης όφειλε και μπορούσε να γνωρίζει τα παραπάνω ώστε να μην κατηγορηθεί για σκοπιμότητα αφού και άλλα κόμματα όπως η ΝΔ είχαν ανάλογα και μεγαλύτερα χρέη στα οποία ποτέ δεν αναφέρεται.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 29.11.2021Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Όχι στις διακρίσεις. Ναι στις προοδευτικές πολιτικές ισότητας και συμπερίληψης