Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Διαρκής η μάχη κατά του φασισμού

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προχώρησε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Δήμο έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του νεοφασισμού, θύλακες του οποίου αναπτύσσουν βίαιη δράση σε σχολεία της Σταυρούπολης. Πιο αναλυτικά τόνισε: «Ιδιαίτερη συγκίνηση επισκεπτόμαστε για άλλη μια φορά αυτόν τον ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά χώρο και στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δημάρχου και του Δήμου για την αξιοποίησή του, για την ανάδειξή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εδώ, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το παγκόσμιο σύμβολο του αντιναζιστικού αγώνα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η μάχη κατά του φασισμού είναι διαρκής. Καμία ανοχή στη βία. Η εμφάνιση φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών στο σχολείο της Σταυρούπολης είναι άκρως ανησυχητική. Αυτά τα φαινόμενα απαιτούν άμεση αντίδραση. Χωρίς τις καθυστερήσεις που χαρακτήρισαν τις κινήσεις της κυβέρνησης».

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

Σταυρούπολη: Ο Υφ. Παιδείας εξισώνει φασίστες & αντιφασίστες

Να εξισώσει τους φασίστες στην Θεσσαλονίκη με τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες, επιχείρησε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Συρίγος. Αυτή είναι η πραγματική αντίληψη της Ν.Δ και οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Η στροφή του κ. Μητσοτάκη με τους κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και Μπογδάνο αποτυπώνεται πλέον και στην πολιτική του.

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει πλήρως τους κρατούμενους

Πλήρως απρόθυμη είναι κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να εξασφαλίσει επιτέλους αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης και να εγγυηθεί την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων. Η αβελτηρία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής για τις αγροτικές φυλακές είναι μνημειώδης, καθώς αφήνει τον θεσμό να μαραζώσει προκειμένου να εμφανίσει στη συνέχεια και την τυπική του κατάργηση σαν να ήταν προδιαγεγραμμένη από τη μοίρα! Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης στις φυλακές σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία, γεγονός που μαρτυρά ότι οι μαθητές – κρατούμενοι θα εγκαταλειφθούν εκ νέου από την Πολιτεία σε περίπτωση νέων περιορισμών, όπως έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα ώστε επιτέλους να υπάρξει ένα πλέγμα αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης που να ανταποκρίνεται στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, από τα οποία απέχουν παρασάγγας οι ελληνικές φυλακές με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

O κ. Συρίγος εξισώνει τους φασίστες με τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίεςΡυθμός Επικαιρότητας - 01.10.2021