Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Διεκδικούμε δίκαιη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν δίνουμε λευκή επιταγή στις κυβερνητικές επιλογές

«Το  Κίνημα  Αλλαγής δηλώνει παρών και διεκδικεί την δίκαιη αξιοποίηση των πόρων, με όρους διαφάνειας και κοινωνικής συνοχής, δεν δίνουμε όμως λευκή επιταγή στις κυβερνητικές επιλογές» τονίζει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της για το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιο αναλυτικά, η κ. Γεννηματά αναφέρει: «Tο Κίνημα  Αλλαγής από την αρχή της πανδημίας, μετείχε ενεργά στις προσπάθειες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη δημιουργία του Ταμείου  Ανάκαμψης.  Επιδιώκει μάλιστα και την μονιμοποίησή του, ως μέσου στήριξης της  ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στην  Ευρώπη. Δυστυχώς όμως η  Κυβέρνηση δέχθηκε να συνδεθεί απόλυτα η εκταμίευση των πόρων του Ταμείου, με δυσβάστακτες δημοσιονομικές δεσμεύσεις και  αντικοινωνικές  πολιτικές  για  τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες  και τους νέους ανθρώπους. Πολιτικές που ήδη προωθούνται στην πράξη. Παράλληλα με δική της επιλογή η Κυβέρνηση  της  Ν.Δ.  προχώρησε σε κατανομή των πόρων που ευνοεί τους μεγάλους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής, την ανάγκη μείωσης  των κοινωνικών ανισοτήτων, τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Όλα αυτά χωρίς καμία διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις, παρότι η διάρκεια του Ταμείου υπερβαίνει την κυβερνητική  θητεία της Ν.Δ  Θεωρούμε σημαντικούς και απαραίτητους για τη χώρα τους πόρους του Ταμείου».

Πανδημία: Αντί για αυτοκριτική, ο πρωθυπουργός κάνει διαπιστώσεις

Ενδεικτικές της κυβερνητικής ολιγωρίας και της αδυναμίας για άσκηση αυτοκριτικής είναι (και) οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία, από το Ρέθυμνο. Ενώ έχει ήδη ξεφύγει η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά, τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα και περιορίζεται σε διαπιστώσεις, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Ο ίδιος αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνησή του δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη της, τα επαναλαμβάνει και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο οποίος καθημερινά δίνει τη μάχη της επιβίωσης σε μία περίοδο οικονομικής ανέχειας κι εντεινόμενης εργασιακής επισφάλειας.

Ταμείο Ανάκαμψης: Συνεχίζουν τις «μνημονιακού» τύπου δεσμεύσεις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ και με το σχέδιο για την  αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αποδεικνύει ότι δεν επιδιώκει την ελάχιστη κοινωνική συναίνεση, αφού επιμένει να πολιτεύεται και να κυβερνά χωρίς τη στοιχειώδη διαβούλευση με τους κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς φορείς της χώρας. Το Κίνημα Αλλαγής έθεσε την ανάγκη να συγκροτηθεί ο μηχανισμός αυτός, να αξιοποιηθεί και να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, ωστόσο οι κυβερνητικές προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων, αποδεικνύουν ότι η μοναδική μέριμνα της κυβέρνησης είναι να ευνοούνται οι λίγοι και ισχυροί, και όχι οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι και όσοι το έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη. Γι΄αυτό και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση της εγχώριας ελληνικής παραγωγής και την αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας της, θέματα που έχουν τεθεί στην εξειδικευμένη πρόταση του Κινήματος, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα, υπάρχει σύνδεση της εκταμίευσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με δεσμεύσεις όπως οι «μνημονιακού» τύπου που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού γίνεται λόγος για ενισχυμένη επιτήρηση! Για ακόμα μια φορά λοιπόν, χάνουμε μία μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς προς όφελος των πολλών. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Κτηματολόγιο: Να διασφαλιστούν ισότιμα τα δικαιώματα πολιτών & Δημοσίου

Η κυβέρνηση και για το Κτηματολόγιο, μία κορυφαία μεταρρύθμιση που ξεκίνησε με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πορεύεται με τη λογική της γρήγορης απορρόφησης των πόρων, αντί για την αξιοποίησή τους με τρόπο τέτοιο, ώστε να στηρίζεται  μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη. Ξαφνικά, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, η ψηφιοποίηση Αρχείου των 390 Υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο, από 90 εκατ. το 2016, σήμερα προϋπολογίζεται στα 242,4 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, η κυβέρνηση αδυνατεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί  στην πράξη η επιτάχυνση και η εξασφάλιση δικαιωμάτων για τους πολίτες όταν ακόμη δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις των αρμόδιων Επιτροπών, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των ενστάσεων, δεν έχουν διορθωθεί και αναρτηθεί δασικοί χάρτες ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η  επανεξέταση των αιτήσεων πολιτών! Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε Τροπολογία, ώστε με διαφανή διαδικασία και δικλείδα ασφαλείας, να διασφαλιστούν ισότιμα τα νόμιμα δικαιώματα τόσο των πολιτών αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου, με μικρότερο κόστος για τον πολίτη αλλά και περισσότερη ασφάλεια. Περισσότερα ΕΔΩ.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Η Ελλάδα υπολείπεται στην εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων


Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων είναι ανάγκη να επισημανθεί ότι δυστυχώς στη χώρα μας χρειάζεται ακόμη να γίνουν πολλά για την καταπολέμηση αυτής της ειδεχθούς δραστηριότητας. Πρόσφατες είναι άλλωστε οι μνήμες από την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να τεθεί υπό την επιτήρηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ειδικά μάλιστα κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης, οι υφιστάμενες ανισότητες επηρέασαν δυσανάλογα τους πιο ευάλωτους. Αυτούς που κατά κανόνα αποτελούν και τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων. Απαιτείται λοιπόν, οριζόντια, συντονισμένη δράση μεταξύ υπουργείων, διωκτικών, προνοιακών -κρατικών και μη- φορέων και Τοπικής αυτοδιοίκησης, η αρωγή ευρωπαϊκών οργανισμών και η προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, που θα συνοδεύεται από τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό, ιδίως σε ζητήματα ιατρικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης των θυμάτων. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 28.07.2021«Καύσωνας» και στις τιμές των προϊόντων. Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!