Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Είναι απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς του Ερντογάν

«Είναι απαράδεκτο να οδηγείται το ΝΑΤΟ από τους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν και αντί να κλείνει την πόρτα των εξοπλισμών στην Τουρκία, να την ανοίγει διάπλατα. Κανείς δεν θα παίζει με τα δικαιώματα του ελληνικού λαού» τόνισε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας το θεματικό συνέδριο του Κινήματος στη Λάρισα για ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε δέσμη προτάσεων για την άμεση ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής λόγω της ενεργειακής ακρίβειας με καλύπτοντας μέρος του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών, με επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και χρηματοδότηση αγροτών–γεωργικών επιχειρήσεων – συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση ΑΠΕ.

Προτάσεις για ένα εθνικό παραγωγικό μοντέλο

Σε στρατηγικό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για ένα εθνικό παραγωγικό μοντέλο ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων πρόταξε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, για τα βασικά εθνικά μας προϊόντα. Την παροχή κινήτρων για την ενασχόληση νέων ανθρώπων με την αγροτική παραγωγή, την εξεύρεση και αξιοποίηση σχολάζουσας γης από τους νέους και τη διευκόλυνση της απασχόλησης εργατών γης. Τη στήριξη νέας σύγχρονης μορφής συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών. Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής. Ενίσχυση της Κτηνοτροφίας και αξιοποίηση των βοσκοτόπων. Προώθηση των Βιολογικών Καλλιεργειών. Αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και σύνδεση και συνέργεια του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. 

Σύνοδος ΝΑΤΟ

«Ειρωνεία της ιστορίας να καταλήγεις για να αποφύγεις έναν αναθεωρητή, παραβάτη του διεθνούς δικαίου, να υπογράφεις μια συμφωνία με κάποιον που έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ σήμερα. Εκεί οδήγησαν ο κ. Στόλτενμπεργκ και οι μεγάλες δυνάμεις, τη Σουηδία και τη Φινλανδία […]. Οι παραινέσεις «βρείτε τα» του κ. Στόλτενμπεργκ αποκαλύπτουν τον πραγματικό του ρόλο, να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη χώρα μας, που σέβεται το διεθνές δίκαιο, με μια χώρα διεθνή ταραξία που ανάβει συνεχώς φωτιές σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ποια είναι λοιπόν η απάντηση της κυβέρνησης; Δημόσιες σχέσεις σε διεθνές επίπεδο. Για μας παραμένει προτεραιότητα το εμπάργκο όπλων, είναι το μόνο ισχυρό μήνυμα απέναντι σε έναν αναθεωρητή ηγέτη».

Παρατεταμένη εκλογολογία

«Ο Πρωθυπουργός διερρήγνυε τα ιμάτια του. «Μη με ρωτάτε πια» έλεγε, «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Πώς να χαρακτηρίσεις όμως συνεπή δύναμη την κυβέρνηση, όταν όλο το υπουργικό συμβούλιο διαρρέει στους δημοσιογράφους για εκλογές το φθινόπωρο; Δεν είναι μία δύναμη συνέπειας, είναι μία δύναμη οπορτουνισμού που φοβάται το χειμώνα και βιάζεται να κάνει εκλογές το φθινόπωρο για να μη βιώσει ο ελληνικός λαός τα επίχειρα των πολιτικών της επιλογών».

Ν. Ανδρουλάκης για απώλεια Η. Νικολακόπουλου: Ο ξαφνικός θάνατος του μας γεμίζει θλίψη

«Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ήταν μια φωτεινή ακαδημαϊκή παρουσία. Η προοδευτική σκέψη του και η τεκμηριωμένη πολιτική του ανάλυση ήταν απόλυτα συνυφασμένες με τις εκλογικές βραδιές επί σειρά ετών. Ο ξαφνικός θάνατος του μας γεμίζει θλίψη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» σημειώνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για τον αδόκητο θάνατο του ομότιμου καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Νικολακόπουλου.

«Turkaegean»: Βαθύτατα εκτεθειμένοι Κυβέρνηση & Υπουργείο Ανάπτυξης

Βαθύτατα εκτεθειμένη είναι η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά τις αποκαλύψεις για την ευρωπαϊκή κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τον Τουριστικό Οργανισμό της Τουρκίας. Η ολιγωρία και η σοβαρή υστέρηση επαγρύπνησης είναι αδικαιολόγητη και δεν μπορεί να καμουφλαριστεί πίσω από την επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού ότι το εν λόγω σήμα δεν είχε τουριστική απήχηση. Όπως επισήμανε από χθες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο Φορέας, που το κατοχύρωσε, είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, με έδρα το Alicante της Ισπανίας και όχι κάποιο «ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη» κατά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Ενώ η αίτηση δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμία απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος.

Ενέργεια: Η Κυβέρνηση δεν δικαιώθηκε σε καμία της επιλογή

Η πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης να παρέμβει έγκαιρα για την Ρήτρα Αναπροσαρμογής -την οποία περιλαμβάνει το χρηματιστήριο ενέργειας που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ- έχει πλήξει οικονομικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Με τη νέα τροπολογία, αναστέλλεται η Ρήτρα για έναν χρόνο, όμως δεν καταργείται! Ουσιαστικά φεύγει η ονομαστική αναφορά της Ρήτρας στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά οι αυξήσεις δεν σταματούν καθώς ενσωματώνονται στην κυμαινόμενη τιμή. Παραμένει λοιπόν ακόμη ασαφές πως θα μειωθούν οι τιμές για τους καταναλωτές. Τι θα πληρώσει δηλαδή το κράτος και τι οι ιδιώτες παραγωγοί. Ο όλος σχεδιασμός παραπέμπεται σε νέες υπουργικές αποφάσεις, όπως συνέβη και με τα υπερκέρδη που η φορολογία τους έχει μετατεθεί, παρά τα όσα δήλωνε ο Πρωθυπουργός. Οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην υποστήριξη των ηλεκτροπαραγωγών μέσω του πλαφόν στη χονδρική, μια πολιτική που ακολουθούν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και στην πολιτική πρόταση του Ν. Ανδρουλάκη για πλαφόν στη λιανική, με τιμή Μαΐου 2021 συν 10%. Επιπλέον, πρέπει επιτέλους ο Υπουργός Ενέργειας να μας απαντήσει επιτέλους γιατί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαφωνεί με την πολιτική του και γιατί δεν υπολογίζει τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης αρχής κατά τη νομοθέτηση. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ, κι ΕΔΩ

Πανδημία: Η Κυβέρνηση δεν εισφέρει τίποτα καινούργιο στη διαχείρισή της

Αποσπασματικά, πρόσκαιρα και με εφήμερο τρόπο εξακολουθεί να διαχειρίζεται την πανδημία η Κυβέρνηση, η οποία ακόμη άγεται και φέρεται από τις επικοινωνιακές της σκοπιμότητες. Μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται καθημερινά, δοκιμάζεται και η υπομονή, η αντοχή και τα όρια των εργαζομένων σε αυτό. Τα Νοσοκομεία σ’ όλη την χώρα αλλά ιδιαίτερα στα νησιά της χώρας μας βιώνουν μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα έχοντας να διαχειριστούν, όχι μόνο τους ντόπιους κατοίκους των νησιών μας, αλλά και τους εκατομμύρια επισκέπτες σ’ αυτά, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να ταλανίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Την ίδια ώρα που εκατοντάδες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παραμένουν κενές και το προσωπικό αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση, η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό τους και έτσι με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκη κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η Τροπολογία των Βουλευτών της Κέρκυρας για την ένταξη των δομών Υγείας της Κέρκυρας στις άγονες και προβληματικές περιοχής Α΄ Ζώνης, λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών και συγκοινωνιακών συνθηκών. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Εκλογή μελών ΑΣΕΠ: Πιστός στο δόγμα «όλα για την καρέκλα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Πιστός στο δόγμα «όλα για την καρέκλα» παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύει και η γραπτή δήλωσή του κατά την εκλογή προέδρου και μελών του ΑΣΕΠ στις 25 Μαΐου 2021, στην οποία έκανε λόγο για «πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ». Παράλληλα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε κομματικοποίηση του ΑΣΕΠ. Σήμερα το ένα από τα μέλη που προτείνεται, υπηρετεί στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ψηφίζουν∙ αφού τα βρήκαν με τη ΝΔ «διορίζουν» 2 μέλη. Τελικά το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο σωστό μοίρασμα «καρεκλών». Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ψήφισε ως Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον επί ΣΥΡΙΖΑ Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ γιατί ως κόμμα συμπεριφέρεται αξιακά. Προβλέπουμε σύντομα να μοιράσουν «δίκαια» και τις καρέκλες της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενο και κατανοητό.

Αυτοδιοίκηση: Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία

Όνειδος για την Δημοκρατία αποτελεί η αυταρχική απόπειρα φίμωσης των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια, που μεθοδεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με το νέο Νομοσχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο θεμελιωτής της σύγχρονης τοπικής δημοκρατίας, δεν πρόκειται να συναινέσει στη στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος της Αντιπολίτευσης να αναδεικνύει κατεπείγοντα θέματα των τοπικών κοινωνιών. Δεσμευόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη δύναμη της εμπιστοσύνης των πολιτών, θα αποκαταστήσει το δημοκρατικό διάλογο στους Δήμους. Παράλληλα αξίζει όμως να σημειωθεί ότι με τις αλλαγές που επέρχονται στο Νόμο και για την “ψήφο αποδήμων”, η Κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες της Διασποράς, καθώς ο Νόμος για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων είναι κατώτερος των αναγκών, αφού επικράτησαν κομματικές υστεροβουλίες. Η ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήταν και παραμένει να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και στα δημοτολόγια. Ισότιμη ψήφος σε όλους τους Έλληνες πολίτες, είτε μένουν στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Περισσότερα ΕΔΩ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες πολίτες δεν ζουν σε χώρα Λωτοφάγων. Με το καταστροφικό εξάμηνο του 2015, βρέθηκαν ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε αυτές τις επιλογές με ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που έφεραν οι χειρισμοί του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα. Το χειρότερο μνημόνιο όλων, που χρέωσε τη χώρα 100 δισεκατομμύρια και έφερε το Υπερταμείο στο οποίο εκχωρήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας για 100 χρόνια. Για αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο “μεγαλύτερος χορηγός” της Κυβέρνησης της ΝΔ. Για αυτό εξακολουθεί να μένει βαλτωμένος στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι προοδευτικοί πολίτες που ξέρουν ποιος μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και της προόδου, κοιτούν προς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και όψιμα θυμήθηκε τα περί “προοδευτικής διακυβέρνησης”, καθώς δεν τους βγαίνουν τα νούμερα. Ο λαός όμως δεν θα ξεχάσει ότι τον Σεπτέμβρη του 2015 πήγαν κατευθείαν στην αγκαλιά του κ. Καμμένου. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών