Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Σωσίβιο σε μία κυβέρνηση που βυθίζεται δεν πρόκειται να δώσω

«Σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της, στην αλαζονεία της, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα, δεν πρόκειται να δώσω» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ξατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Δημήτρη Μανιάτη στο πλαίσιο του ΟΤ FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Εκλογές

«Το βράδυ των πρώτων εκλογών φιλοδοξώ το κόμμα μας να είναι στην όχθη των νικητών και να καθορίσει βάσει των συσχετισμών που θα επιλέξει ο λαός, το σχέδιο μας. Στην όχθη των ηττημένων τότε θα είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πραγματικά πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, θα το αποδείξει από την 1η Κυριακή. Όλα τα υπόλοιπα είναι στυγνοί τακτικισμοί».

Για ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ένας μίλησε για αυταπάτες, ο άλλος ζει με τις αυταπάτες. Ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η χώρα. Όντας αυτοί στην όχθη των ηττημένων και εμείς στην όχθη των νικητών θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις προτεραιότητες μας και τα πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας».

Ενεργειακή κρίση & ακρίβεια

«Από τις αρχές Ιανουαρίου προτείνουμε πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στο τιμολόγιο καθώς και φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Γιατί δεν τα κάνει εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση; Είναι άτολμη. Και άφησε να περάσουν πολλοί μήνες και το 1,1 δισεκ. ευρώ που δίνει, είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού. Είναι τα υπερκέρδη του κράτους από τις ανατιμήσεις των τιμών. Γιατί δεν επιστρέφει περισσότερα στην κοινωνία;».

Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Ένταξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει για την ηθική και οικονομική δικαίωση των αγωνιστών της πρώτης γραμμής στην πανδημία και γι΄αυτό καταθέτει εκ νέου τροπολογία για την ένταξή τους στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Παρόλο που έχει καταθέσει σχετική τροπολογία πάνω από δέκα φορές, με την Κυβέρνηση να την απορρίπτει χωρίς αιτιολόγηση, το Κίνημα στέκεται σταθερά κι αταλάντευτα στο πλευρό των μαχητών της πρώτης γραμμής κατά της απειλής της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού: Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στις μονάδες υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, το ΕΚΑΒ, τις Μονάδες Πρόνοιας, τις κοινωνικές δομές, υπηρεσίες και κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, το «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, στις υπηρεσίες καθαριότητας, κ.λ.π. που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση πάλεψαν ενάντια στον φονικό ιό, ξεπερνώντας τα όριά τους αλλά και ρισκάροντας την ίδια τους την υγεία. Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του τεράστιου έργου τους, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επανακαταθέτει την τροπολογία για την υπαγωγή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Περισσότερα ΕΔΩ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά άμεσες παρεμβάσεις για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης

Εκκωφαντική είναι η απουσία της κυβερνητικής πολιτικής στο σοβαρό κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης από την απουσία στήριξης της παραγωγής τροφίμων, με την Κυβέρνηση να επιδίδεται και για αυτό, σε ρηχή επικοινωνία. Η επισιτιστική επάρκεια και η διατροφική ασφάλεια πρέπει να είναι βασικές προτεραιότητες για τη χώρα και η εξασφάλισή τους να αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη πρόσβαση του πληθυσμού σε τρόφιμα. Ήδη, χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Γαλλία, από τις οποίες εισάγουμε σημαντικές ποσότητες σιτηρών έθεσαν περιορισμούς και απαγορεύσεις στις εξαγωγές τους. Ταυτόχρονα, η ολιγωρία λήψης αποτελεσματικών μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής λόγω της δραματικής αύξησης των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, έχει οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες σε αδιέξοδο. Σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς άμεσες παρεμβάσεις για την έλλειψη μέτρων στήριξης της παραγωγής τροφίμων, που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους επισιτιστικής κρίσης στη χώρα αλλά και ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης που συνοδεύεται από αισχροκέρδεια. Περισσότερα ΕΔΩ

«Όμηροι» της γραφειοκρατίας για την ιθαγένεια, ομογενείς & μετανάστες

Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας στη «δεύτερη γενιά» μεταναστών, παραμένουν ακόμη «όμηροι» της διαδικασίας, μαζί με τους ομογενείς και τους αλλοδαπούς. Ενδεικτικά, οι αποφάσεις Περιφερειακών Διευθύνσεων για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, αφορούν ακόμη αιτήσεις που έχουν υποβληθεί το 2017 ή, σπανιότερα, το 2018! Παράλληλα, στη διαδικασία πολιτογράφησης, συνεχίζεται η «πρωτοτυπία» της ύπαρξης εξεταστικού συστήματος που δεν συνδέεται με κάποιο κρατικά πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είναι αξιοσημείωτο δε, πως από το 2014 μέχρι σήμερα, δεν έχουν υλοποιηθεί κρατικά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για ενήλικες αλλοδαπούς. Σε όλα αυτά μάλιστα, προστίθενται και οι παράλογες εισοδηματικές προϋποθέσεις -παρά την αντίθετη δέσμευση της κυβέρνησης-, με συνέπεια η πρόσβαση στην ελληνική ιθαγένεια να έχει καταστεί δυσχερής για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που διαβιούν στη χώρα, αρκετές δεκαετίες πλέον. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά τη δίκαιη αντιμετώπιση και το δικαίωμα πρόσβασης των νέων ανθρώπων και παιδιών της «δεύτερης γενιάς» στην ελληνική ιθαγένεια. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Δράσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αυτο- οργάνωση

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για αύριο 31 Μαρτίου 2022 προγραμματίζονται οι εξής κομματικές δράσεις:

  • Καρπενήσι

18:00 Γραφεία Νομαρχιακής (Μπότσαρη 1 Κεντρική Πλατεία)

Ομιλητές: Ανδρέας Πουλάς, Βουλευτής Αργολίδας – Μάρα Κουκουδάκη, Μέλος ΚΠΕ

  • Ηγουμενίτσα

18:30 ΠΑΝΘΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Οδός Εθν. Αντιστάσεως)

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Γάτσιος, Μέλος ΚΠΕ

  • Χίος

18:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ομιλητής: Παναγιώτης Βλάχος, Μέλος ΚΠΕ. Θα προηγηθεί επίσκεψη στο Κέντρο Μεταναστών

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου