Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Θέματα: Συνεδρίαση ΚΟ & Πολ. Συμβουλίου, τουρισμός, ΜμΕ

Εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση πραγματοποίησε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά. Μεταξύ άλλων τόνισε:

• Η πανδημία φέρνει στο προσκήνιο τις αρχές, τους στόχους και τη στρατηγική της σοσιαλδημοκρατίας. Ήδη πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη, αυθεντικοί εκπρόσωποι του συντηρητισμού ή και του ακραίου αριστερού λαϊκισμού δεν διστάζουν να φορούν συγκυριακά τον μανδύα του «σοσιαλδημοκράτη». Η ηττημένη για πολλά χρόνια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία βλέπει την επαναφορά και την δυναμική των ιδεών της για πολιτική, οικονομική και κοινωνική δημοκρατία.


• Στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης. Η Κυβέρνηση προχωρά με τη λογική βλέποντας και κάνοντας. Αντί να στηρίξει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, φέρνει το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για να επιβάλει στην πολιτική τη δική της ιδεολογική εμμονή για τη μερική απασχόληση.
Μισή δουλειά, μισός μισθός. Είναι απαράδεκτο να επιβάλει εργασιακή ζούγκλα στη σκιά της πανδημίας και ταυτόχρονα να μην κάνει αυτά που πρέπει για τον τουρισμό που πάνω του στηρίζεται η οικονομία.


• Είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων με την γείτονα χώρα. Διάλογος όμως με σαφές και διαφανές πλαίσιο και όχι με την Τουρκία να έχει το περίστροφο στο τραπέζι. Ζητώ εδώ και καιρό να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, να χαράξουμε εθνική γραμμή, τις δικές μας κόκκινες γραμμές, να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας και τους συμμάχους μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να γίνει κατανοητό ότι δεν είμαστε τα βολικά παιδιά του συστήματος. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην το κάνει για να έχει ελεύθερα τα χέρια του. Θέλω να του στείλω το μήνυμα, ότι δεν έχει λευκή επιταγή να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Με την άρνησή του αναλαμβάνει, έναντι του Ελληνικού λαού, μόνος του την ευθύνη των εξελίξεων. Το επισημαίνουμε τώρα πριν να είναι αργά.

• Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάζεται από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά δεξιά. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους. Μία προσπάθεια να ελεγχθούν το κράτος και η δικαιοσύνη για να πλουτίζουν, να πιέζουν και να εκβιάζουν. Αυτά είχαμε συνηθίσει να τα οργανώνει το κράτος της δεξιάς. Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για:
• Να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, με αλλαγές που αφορούν την ανάδειξη της ηγεσίας της, τον έλεγχο των διαδικασιών, την θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για την αξιολόγηση των λειτουργών της, την ενδυνάμωση της εσωτερικής ανεξαρτησίας και του ρόλου του δικαστή.
• Να ισχυροποιηθούν οι Ανεξάρτητες αρχές, ώστε οι αποφάσεις τους να είναι δεσμευτικές για την εκτελεστική εξουσία και να έχουν τα απαραίτητα μέσα για να επιτελέσουν το έργο τους.
• Να εξυγιανθεί η αστυνομία, με την ενίσχυση της οικονομικής αστυνομίας και την αναβάθμιση των μηχανισμών αυτοελέγχου της.
• Να ενισχυθεί ο έλεγχος των δημοσίων συμβάσεων.

Το επόμενο διάστημα είναι για μας διάστημα δράσης και νέων πρωτοβουλιών στη Βουλή και στην κοινωνία.
• Ξεκινήσαμε ήδη τις Περιοδείες σε όλη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε με αιχμή ιδιαίτερα τις τουριστικές περιοχές που δοκιμάζονται.
• Συγκροτούμε την Οργανωτική Επιτροπή για την Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής.
• Η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη εφέτος θα είναι αφιερωμένη στο ΕΣΥ, την πορεία και την προσφορά του και τις θέσεις μας για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του.
• Στη ΔΕΘ, θα αναπτύξουμε τις δικές μας βασικές κατευθύνσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.
• Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των Ιδεών, της Πολιτικής με Αρχές και Αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μονόδρομος.

Τουρισμός: “Αέρας κοπανιστός” το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού της Κυβέρνησης

Το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που υιοθέτησε το Υπουργείο Τουρισμού, αποδεικνύεται δυστυχώς αέρας κοπανιστός, Ενώ ο Υπουργός Τουρισμού δείχνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τον τουρισμό και την τουριστική αγορά, όταν επαίρεται για την δήθεν μεγάλη αποδοχή που είχε το πρόγραμμά του από τα καταλύματα της χώρας. Οι αριθμοί ωστόσο διαψεύδουν τον κ. Θεοχάρη. Η χώρα επισήμως διαθέτει περίπου 49.200 καταλύματα. (10.000 ξενοδοχεία και 39.200 καταλύματα επιπλωμένων διαμερισμάτων). Συμμετοχή στο πρόγραμμα δήλωσαν μόλις 1955 καταλύματα, δηλ το 4% των καταλυμάτων της χώρας.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς γνώση, χωρίς σχέδιο χωρίς επαγγελματισμό στο χώρο του τουρισμού. Αγνοήθηκε πλήρως το σχέδιο εσωτερικού τουρισμού που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, που με απολύτως κοστολογημένα ποσά και υλοποίηση, θα προσέθετε στο ΑΕΠ της χώρας τουλάχιστον 2 δισ. Εμείς θα συνεχίσουμε με εποικοδομητικές προτάσεις, αλλά ταυτοχρόνως και με κριτική για τα ατέλειωτα λάθη της κυβέρνησης στο τομέα του τουρισμού.

Οικονομία: Ναι στο νομοσχέδιο για μικροπιστώσεις αρκεί να στηρίξει έμπρακτα τους μικρομεσαίους

Το Κίνημα Αλλαγής σταθερό στις αρχές του, στηρίζει έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπερψηφίζοντας επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις. Πρέπει όμως, αφενός, να υλοποιηθεί με ταχύτητα και σχεδιασμό, αφ’ ετέρου, να μην μείνει ένα αποσπασματικό μέτρο, αλλά να ενταχθεί σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική στήριξης και ανάπτυξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που αποτελεί σήμερα το 97,4% των επιχειρήσεων της χώρας και απασχολεί το 62% του εργατικού δυναμικού. Η ολοκληρωμένη αυτή στρατηγική απουσιάζει από την κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε τη σημερινή αδράνεια να διαδεχθεί μια συνολική πρόταση για τον κόσμο της αγοράς για να μη γκρεμιστούν σε δύο μήνες όσα με τεράστιες θυσίες κρατήθηκαν για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.6.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.7.2020