Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Προανακριτική: Να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση Παππά

“Όπως αποδείχθηκε, ούτε τα ελεγχόμενα κανάλια όπως τα ήθελε, αλλά ούτε η κυβερνητική ΕΡΤ αρκούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά, που όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της δικογραφίας, σχεδίασε και μεθόδευσε την ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου μέσου ενός ΣΥΡΙΖΑ Channel, που θα έπαιζε και το ρόλο του πολιορκητικού κριού προς τα υπόλοιπα. Οι μεθοδεύσεις και η επιδίωξη αλλοίωσης του διαγωνισμού και των κανόνων παραχώρησης του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, η στρατολόγηση παρένθετων προσώπων και το στήσιμο γενικότερα για να πάρει το ένα τέταρτο της Φλωρεντίας ο κύριος  Καλογρίτσας, είχαν αποκαλυφθεί από τότε”, όπως τόνισε στην ομιλία του σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Το Κίνημα Αλλαγής, σεβόμενο τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης και λειτουργώντας ως διαχρονικός φύλακας της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, υποστηρίζει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση Παππά για να δοθεί τέλος στην συνεχιζόμενη προσπάθεια ελέγχου των μέσων επικοινωνίας. Όμως, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε η διαδικασία της προανακριτικής, δεν μπορεί να ελέγχει υποθέσεις αδιαφάνειας κατά περίπτωση, καθώς ακολουθώντας το αρνητικότατο παράδειγμα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στην σκοπιμότητα της διαμόρφωσης σχέσεων εξάρτησης με τα μέσα επικοινωνίας, όπως έγινε σαφές με τη ‘’λίστα Πέτσα’’. Αυτά και πολλά άλλα αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου για τον έλεγχο της ενημέρωσης, με απαράδεκτες πολιτικές που αφαιρούν οξυγόνο από τη δημοκρατία και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της.  Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Πανδημία: Η διαχείριση της Κυβέρνησης απέτυχε

Τα σημερινά στοιχεία με τα κρούσματα – ρεκόρ δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία. Η διαχείριση της Κυβέρνησης απέτυχε. Έναν χρόνο τώρα, δεν προχώρησε στην κάλυψη των ελλείψεων των δημόσιων δομών της χώρας με το απαραίτητο προσωπικό αλλά μόνο με “μπαλώματα”. Μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης για ενδεχόμενες επόμενες εξάρσεις της, δεν εκπόνησε ένα συνολικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης το οποίο θα προέβλεπε σενάρια έξαρσης της πανδημίας και πώς θα έπρεπε να γίνει η εμπλοκή όλων των φορέων υγείας της χώρας, δημόσιων, ιδιωτικών και στρατιωτικών σε αυτή τη μάχη, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα το Κίνημα Αλλαγής. Αυτά μεταξύ άλλων, επεσήμανε μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής αρμόδιος για θέματα υγείας, Ανδρέας Πουλάς. Περισσότερα ΕΔΩ

Παιδεία: Το υπουργείο κωφεύει ξανά στα σοβαρά προβλήματα

Το Υπουργείο Παιδείας αντί να αδράξει την ευκαιρία για μια διεξοδική συζήτηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών μαθησιακών κενών, την αντιμετώπιση της ψυχικής κόπωσης των μαθητών και τη βελτίωση της τηλεκπαίδευσης, επέλεξε τη προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να απαντήσει σε ό,τι θέλει. Αντί δηλαδή να υπάρξει θετική ανταπόκριση στην ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής κ. Κεφαλίδου ώστε να δοθούν επιτέλους λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, το υπουργείο Παιδείας κωφεύει σκόπιμα για αυτά, με την αρμόδια υφυπουργό κ. Μακρή, να απαντά τελικά σε άλλη ερώτηση που της τέθηκε, παραλείποντας βολικά να αναφερθεί στις κρίσιμες ερωτήσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Περισσότερα ΕΔΩ

Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των καπνοπαραγωγών

Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει τη μεγάλη αδικία που δέχθηκαν οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης, οι οποίοι έχασαν το 80% της παραγωγής του 2018 και να τους εντάξει στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ώστε να αποζημιωθούν εύλογα, δίκαια και καθαρά. Τις αντινομίες και τα ελλείμματα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. που καθυστέρησαν επί τρία έτη την αποκατάσταση των καθολικών ζημιών του 2018, την σύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που είχε υποσχεθεί ο κ. Βορίδης αλλά και την εξαίρεση των καλλιεργητών του μπασμά της Θράκης από όλες τις πρόσφατες αποζημιώσεις για την πανδημία, καταδίκασε στη Βουλή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.3.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 31.3.2021