Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο: Μονόδρομος η αυτόνομη πορεία μας, δεν θα γίνουμε κυβερνητικό συμπλήρωμα

Για την πανδημία: Ενώ η πανδημία αναζωπυρώνεται, αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε απροετοίμαστη και αυτοσχεδιάζοντας το δεύτερο κύμα και είναι και πάλι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα. Δίνει δυστυχώς προτεραιότητα στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος αντί να προχωρήσει σε ένα εθνικό σχέδιο για την πανδημία.

Για την οικονομία: Οι επιχειρήσεις φυτοζωούν ή κλείνουν, τα εισοδήματα των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων εξανεμίζονται, η ανεργία μεγαλώνει και οι

κατακτήσεις μιας ολόκληρης εποχής καθημερινά διακυβεύονται. Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο και όραμα, χωρίς καμιά μεταρρυθμιστική δυναμική, χωρίς ενδιάμεσους στόχους και πρόγραμμα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση και να διαχειριστεί την ευκαιρία που μας δίνουν οι διαθέσιμοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τα εθνικά θέματα: Η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, προχωρά χωρίς τη δυναμική μιας νέας εθνικής στρατηγικής που απαιτούν οι περιστάσεις. Περιορίζεται στην πολιτική κατευνασμού, άμυνας και αντίδρασης στις δράσεις των γειτόνων μας. Η χώρα πρέπει ν’ αναπτύξει τη δική της επιθετική στρατηγική, να ενώσει τους Έλληνες σε ένα άρρηκτο εθνικό μέτωπο και να θέσει τις αναγκαίες κόκκινες γραμμές. Όμως η κυβέρνηση επένδυσε όλες τις ελπίδες της στις διερευνητικές, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ένα και μόνο στόχο: να οδηγήσουν στον διάλογο για την μοναδική μας διαφορά που είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και αν χρειαστεί, την από κοινού προσφυγή στα Διεθνή Δικαστήρια.

Για το Κίνημα Αλλαγής: Είναι μονόδρομος η αυτόνομη πορεία μας. Κανένας άλλος δρόμος δεν μπορεί να εγγυηθεί την Νέα Αλλαγή και την επιστροφή μας σε ρόλο πρωταγωνιστή. Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε. Τέτοιες δύσκολες επιλογές έγιναν με αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής ευθύνης, όταν ήταν απόλυτα επιβεβλημένο για να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και την οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Αποκλειστική μας προτεραιότητα είναι να διατάξουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και των δεινών που βιώνει η χώρα. Καθήκον και χρέος μας είναι η καθολική στράτευση σ’ αυτό το σκοπό. Είναι αίτημα και εντολή των πολιτών που μας ψήφισαν, αλλά και αυτών – και είναι πολλοί – που μας παρακολουθούν με προσδοκία να γεμίσουμε το κενό. Να κερδίσουμε την μάχη των ιδεών και των θέσεων. Να φέρουμε ξανά σε πρώτο πλάνο τα αιτήματα των ανθρώπων που πλήρωσαν την πρώτη, αλλά δεν αντέχουν να πληρώσουν και τη δεύτερη κρίση. Και να υπερασπιστούμε το έργο δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ! Να επιβεβαιώσουμε αυτό που η ψυχή κάθε Έλληνα γνωρίζει: ότι το ΠΑΣΟΚ αδικήθηκε, φορτώθηκε και πλήρωσε λάθη που δεν έκανε, για να ξεπλυθεί η Δεξιά και να στηθεί ένας νέος βολικός δικομματισμός που ανταγωνίζεται στον άξονα του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της συντήρησης και των ημίμετρων. 

Για το Συνέδριο και την εκλογή Προέδρου: Εγγυώμαι προσωπικά ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό. Το φθινόπωρο, σε ειδική σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση όλων των σχετικών διαδικασιών και του ακριβούς χρονοδιαγράμματος.

Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Να επιβραβεύει και όχι να τιμωρεί επιχειρήσεις και εργαζομένους η κυβέρνηση

Η απουσία σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων αποτυπώνεται (και) στην υπουργική απόφαση με την οποία απεντάσσονται από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ αναδρομικά και εκ των υστέρων όσες επιχειρήσεις δεν πληρούν τα τυπικά κριτήρια της μείωσης του κύκλου εργασιών σε σχέση με την περίοδο αναφοράς. Στόχος όμως του προγράμματος είναι να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις που τις διατηρούν. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συγκράτηση της μείωσης του τζίρου, οπότε οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να τιμωρούνται με την απένταξη από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Αυτό επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και ενέργειες από την κυβέρνηση.

Ένοπλες Δυνάμεις: Χρειάζονται πράξεις και στήριξη από την κυβέρνηση – Δεν αρκεί το φιλότιμο στελεχών και προσωπικού!

Με αφορμή τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο, επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τονίσαμε και επαναλαμβάνουμε επίσης πως, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί, μετά από ενάμιση χρόνο αδιαφορίας, αποφάσισαν να επισκεφθούν την ΕΑΒ και να ενδιαφερθούν για την Αμυντική Βιομηχανία, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Εάν θέλει η κυβέρνηση το πιο ισχυρό όπλο αποτροπής, το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ, να εργάζεται απερίσπαστα και με ηθικό ακμαίο, πρέπει να αφήσει τα λόγια και να περάσει στις πράξεις. Διότι τα στελέχη βλέπουν ότι το φιλότιμο έχει καταντήσει τελικά εκμετάλλευση χωρίς αντίκρισμα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 2.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.2.2021