Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά από Αρκαλοχώρι: Ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής με αναπτυξιακή προοπτική

«Θα συνεχίσουμε ακόμα και όταν οι κάμερες θα έχουν φύγει και τα φώτα και οι προβολείς θα έχουν σβήσει και δεν θα κοιτούν πια από όλη την Ελλάδα το Αρκαλοχώρι και τους γύρω οικισμούς. Εμείς θα είμαστε εδώ, πλάι στον κόσμο που υποφέρει» σημείωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στις πληγείσες, από τον πρόσφατο σεισμό στο Ηράκλειο Κρήτης, περιοχές. Ειδικότερα: 

  • Μεγάλη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η στήριξη των αστέγων, η σίτισή τους και η στέγασή τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να έχει τη δυνατότητα να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει να ζήσουν άμεσα από τις επόμενες μέρες με αξιοπρέπεια. Χρειάζονται containers σε όλα τα χωριά […]. 
  • Είναι πάρα πολλά τα κατεστραμμένα σχολεία που δεν μπορούν να μπουν σε λειτουργία. Επομένως, χρειάζεται προτεραιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης στο να βρεθούν οι αίθουσες και να στηριχθούν ψυχολογικά τα παιδιά για να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν έξω στην ύπαιθρο, εξ αποστάσεως. 
  • Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει μία σειρά από μεμονωμένα, οικονομικά μέτρα τα οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θέλω όμως να τονίσω ότι πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς γραφειοκρατία. Θα παρακολουθούμε και θα πιέζουμε για την υλοποίησή τους, όμως ακόμα και αν τρέξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, όλα αυτά δεν αρκούν. Αφορούν μόνο την πρώτη φάση αντιμετώπισης των προβλημάτων. 
  • Χρειάζεται ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής με το βλέμμα μπροστά, με αναπτυξιακή προοπτική. Υπάρχουν οικισμοί που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άρα χρειάζονται σύγχρονες υποδομές, βιοκλιματικές προδιαγραφές. Θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει το χωρικό (σχέδιο) της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν από τα έργα αεροδρομίου. Και βεβαίως να τελειώσουμε με το πολεοδομικό του Αρκαλοχωρίου που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολύ καιρό για μία και μόνο υπογραφή […]». 

Περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Να μην ξεχάσουμε όσα ζήσαμε με την Χρυσή Αυγή

Για ακόμη μία ημέρα, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης βρίσκονται στο επίκεντρο βίαιων επεισοδίων, με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους, οι οποίοι μάλιστα δέχονται συγχαρητήρια από το «Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής» για την δράση τους. Η κυβέρνηση άργησε να παρέμβει στο περιστατικό, ενώ ο διχαστικός της λόγος εκκολάπτει τύφλες αντιδράσεις. Μόλις έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβρη του 2020 καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τα τάγματα εφόδου, το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή στον Παύλο Φύσσα και σε όλα τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων από το πρωτογενές πλεόνασμα

Το Κίνημα Αλλαγής είναι σταθερά υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με την Γαλλία και θεωρεί πατριωτικό και εθνικό μας πρόταγμα την ενίσχυση της αμυντικής μας δυναμικής. Αυτός που δεν διατηρεί σταθερή στάση για ακόμη μία φορά είναι ο Πρωθυπουργός, καθώς παρόλο που τον Ιούλιο του 2020 στη συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε πει ότι η αγορά των φρεγατών κόστιζε ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε μόνο τα Rafale, τώρα έπραξε άλλα. Οφείλει λοιπόν να ενημερώσει άμεσα για το τι έχει αλλάζει, ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος. Χρειάζεται μία πολύπλευρη και αποτελεσματική στρατηγική στις επιλογές των συμμαχιών, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΕ στη διεθνή σκακιέρα. Γι΄αυτό υποστηρίζουμε χρόνια τώρα την στρατηγική αναβάθμιση της ΕΕ με τη δημιουργία Ευρωστρατού, αλλά και την ολοκλήρωση της πολιτικής ενοποίηση της Ευρώπης. Η Πρόεδρος του Κινήματος μάλιστα έχει προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητά τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Λιμάνι Πειραιά: Η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην COSCO

Ανίκανη κι απρόθυμη να διεκδικήσει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου είναι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προκύπτει από την μονομερή αθέτηση βασικότατων όρων της σύμβασης για το Λιμάνι του Πειραιά. Παρόλο που η Cosco δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα, -όπως την ολοκλήρωση βασικών επενδύσεων υποδομών αξίας αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν διεκδικεί τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά προχωράει περαιτέρω σε σκανδαλώδη ρύθμιση υπέρ των συμφερόντων του αναδόχου! Αντί να διαπραγματευτεί την διατήρηση της μίας επιπλέον θέσης του εκπροσώπου στο ΔΣ του ΟΛΠ, την οποία όμως να την καταλαμβάνει ο Δήμαρχος Πειραιά, υπονομεύει το μέλλον του μεγάλου λιμανιού, του Πειραιά και των όμορων δήμων, της ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση και να διαπραγματευτεί έστω και “στο και πέντε” τυχόν τροποποίηση της σύμβασης. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 28.09.2021O κ. Συρίγος εξισώνει τους φασίστες με τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες