Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε Δάφνη-Υμηττό & Βύρωνα για τους δημόσιους χώρους

«Να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων» κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, έπειτα από τη συνάντησή της με τους δημάρχους Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιο Μπινίσκο. Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το Κίνημα στηρίζει την προσφυγή των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα στον Άρειο Πάγο, για την αναίρεση της αδικαιολόγητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, σημειώνοντας τα εξής: «Οι εκτάσεις στην Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους και σκανδαλωδώς να απειλείται η παράδοση τους σε ιδιώτες. Που θα συνεπάγεται και την καταπάτηση αναδασωμένων εκτάσεων που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες».

Προνόμια εμβολιασμένων με ελέγχους και μαζικό εμβολιασμό

Τα προνόμια πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει να υπάρχουν σοβαροί έλεγχοι, με ευθύνη της πολιτείας. Όχι ξανά με ευθύνη των πολιτών στους οποίους η κυβέρνηση “κουνά” προκλητικά το δάχτυλο από την αρχή της πανδημίας. Αν τα μέτρα δεν είναι εφαρμόσιμα, δεν θα έχουν νόημα. Ο κύριος στόχος παραμένει ο μαζικός εμβολιασμός και εκεί πρέπει να δοθεί όλο το βάρος της.

Προανακριτική Επιτροπή:

Η βίαιη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής, με κύρια ευθύνη της πλειοψηφίας, δεν βοήθησε αλλά, αντιθέτως, δυσχέρανε και εν μέρει ματαίωσε την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Οι εργασίες της Επιτροπής οδήγησαν σε πλήρη επιβεβαίωση των απόψεων που είχαμε υποστηρίξει ήδη από τους κρίσιμους μήνες του 2016. Ο κομβικός συντονιστικός ρόλος του τότε Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά επιβεβαιώνει την άποψη ότι η διοργάνωση και υλοποίηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 χαρακτηρίστηκε από την έντονη και μεθοδική απόπειρα της τότε Κυβέρνησης να αποκτήσει τον μερικό έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσω της νόθευσης και χειραγώγησης του διαγωνισμού. Όλα αυτά, μάλιστα, με ευθύνη και συντονισμό του Υπουργού που ήταν εξ αρμοδιότητος προορισμένος να διαφυλάξει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την καθαρότητα του ανταγωνισμού. Προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο πρώην Υπουργός Ν. Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» και τον κεντρικό συντονιστή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγχο ενός μέσου ενημέρωσης, αρχικά τηλεοπτικού σταθμού και εν συνεχεία εφημερίδας. Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 Συντάγματος και το άρθρο 5 παρ. 4 ν. 3126/2003 προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 259 ΠΚ), να συνεχιστεί από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές η διερεύνηση τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων από πολιτικά ή μη πρόσωπα.

Βουλευτής της ΝΔ ομολογεί «μέσον» για τον εμβολιασμό των παιδιών του

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, μετά την πρόσφατη παραβίαση των μέτρων με το τρικούβερτο γλέντι, σήμερα υπέπεσε σε ακόμη μία γκάφα ολκής στην προσπάθειά του να «αποκρούσει» την κριτική του Κινήματος Αλλαγής για το Freedom Pass. Όπως ομολόγησε ανερυθρίαστα ο ίδιος από το Βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην κ. Λιακούλη: «[…] Τα δικά μου παιδιά μου είπαν, απευθυνόμενα σε εμένα, να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα, χωρίς να υπάρξει το 150άρι, κυρία Λιακούλη. Αυτή είναι η διαφορά μας, για να καταλάβετε γιατί εμείς είμαστε εκεί που είμαστε». Και πράγματι, επιβεβαιώνουμε στον κ. Κέλλα και τη ΝΔ ότι αυτή είναι η διαφορά μας, διότι δεν έψαξαν όλων τα παιδιά να βρουν τρόπους να εμβολιαστούν νωρίτερα.

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Η αλήθεια δεν μπορεί να περιμένει

Η έρευνα για τον θάνατο του αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Σήφη Βαλυράκη είναι χρέος για το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Πρέπει επιτέλους να διερευνηθεί εις βάθος και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τις συνθήκες και τους υπαίτιους του τραγικού του θανάτου. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του θανάτου του, το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, λαμβάνοντας μάλιστα την καταφατική απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Ούτε όμως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει ενεργά στην διαδικασία διαλεύκανσης φαίνεται να έχει λάβει κάποια πρωτοβουλία. Αντιθέτως μάλιστα, κάποιοι έσπευσαν να προδικάσουν ότι πρόκειται για «ατύχημα», την ώρα που υπάρχουν μάρτυρες που τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Το Κίνημα Αλλαγής παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία των ερευνών και θα επανέλθει άμεσα αν χρειαστεί. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Βουλευτής της Ν.Δ. ομολογεί "μέσο" για τον εμβολιασμό των παιδιών του!Αδιαφανής εκχώρηση δημόσιας εξουσίας σε ιδιώτη από το Υπουργείο Εσωτερικών