Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ενεργειακή κρίση: Εκτός πραγματικότητας τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού

O Πρωθυπουργός επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ατολμία του να υιοθετήσει παρεμβάσεις – ασπίδα για τους πολίτες και να χτυπήσει την κερδοσκοπία των εταιρειών ενέργειας – που σημειωτέον άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη εφαρμόζουν – καταφεύγει σε επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως αξιόπιστη πολιτική δύναμη με σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις, από τον Φεβρουάριο είχαμε υπογραμμίσει την ανάγκη για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Εδώ και καιρό, μιλούσαμε για τις υπεραποδόσεις του ΦΠΑ, για να επιβεβαιωθούμε πολύ πρόσφατα από τα μέτρα, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με καθυστέρηση. Η ενεργειακή κρίση επιβάλλει την λήψη άμεσων μέτρων για να μειωθούν οι ανισότητες και το μάρμαρο να μην πληρώσουν μόνο οι πολίτες και το κράτος.

Χαμηλοσυνταξιούχοι: Ξανά στο στόχαστρο της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση και να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έχει στερήσει το ΕΚΑΣ σε 350.000 πολίτες, μειώνει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα όσων χαμηλοσυνταξιούχων εργάζονται ωθώντας τους στην εξαθλίωση. Συγκεκριμένα, την ώρα που η καλπάζουσα ακρίβεια «πνίγει» τα νοικοκυριά, η Κυβέρνηση περιορίζει κατά 30% τις συντάξεις των ήδη απασχολούμενων, οι οποίοι, σύμφωνα με τις διατάξεις που θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ εξαιρούνταν από τις μειώσεις λόγω απασχόλησης! Πρόκειται για την ίδια Κυβέρνηση άλλωστε που περικόπτει κατά 30% ολόκληρη την σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου που θα εργαστεί έστω και μία ημέρα μέσα στον συγκεκριμένο μήνα και η οποία αρνείται εδώ και δύο χρόνια να καταβάλλει στους χαμηλοσυνταξιούχους τα κομμένα δώρα και τις περικοπές του 11μήνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αταλάντευτα στο πλευρό των ευάλωτων, επιμένει στην πρόταση για άμεση θεσμοθέτηση ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ακρίβειας. Περισσότερα ΕΔΩ

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Σαϊντού Καμαρά: Η Κυβέρνηση θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία

Από την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον νεαρό πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία. Κι αυτό γιατί η Αρχή Προσφυγών είναι ανεξάρτητο όργανο. Οι -έστω και έμμεσες- παραινέσεις προς αυτήν θίγουν το κύρος και την ανεξαρτησία της. Η αρμοδιότητα της Κυβέρνησης είναι να προτείνει λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτό οφείλει να κάνει και τώρα, στο πνεύμα του ν. 3838/2010. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει αποδείξει στην πράξη ότι στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις. Τις αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες μας άλλωστε επιβεβαιώνουν οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων με την εξασφάλιση από το 2001 της σχολικής φοίτησης των παιδιών των μεταναστών ακόμα και αν οι γονείς τους δεν έχουν χαρτιά, με την άδεια δεύτερης γενιάς το 2014, αλλά και την υποστήριξη και υπερψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια. Ως προς το αν ήταν ενδεδειγμένο να υπάρξει τροπολογία από μέρος του ΠΑΣΟΚ στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζεται ότι δεν θα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος, γιατί θα ήταν σαν να προεξοφλούμε ότι η αίτησή του Καμαρά που δικάζεται αύριο σε δεύτερο βαθμό θα απορριφθεί, ότι δηλαδή δεν είναι πρόσφυγας.

Δράσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για αυτο-οργάνωση

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζονται οι δράσεις του κινήματος πανελλαδικά. Συγκεκριμένα:

  • Πρέβεζα 29/3/2022

19.00 στο ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ (Θεοφάνους 3)

Ομιλητές: Μπιάγκης Δημήτριος, Βουλευτης Κέρκυρας και Λιούρης Θεοχάρης, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

  • Λακωνία 29/3/2022

18:00 Διανομή Φυλλαδίων (Ακρίβεια) – Δηλώσεις Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου

19.30 Εστιατόριο «Φαγάκι της Χρυσούλας» (Λυκούργου 174) ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Ομιλητές: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και Σιμητροπούλου Αναστασία, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου

  • Φωκίδα 30/3/2022

18.30 Iτέα – Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Τρίγκα 41)

Ομιλητής: Ξεκαλάκης Στέφανος μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

  • Καστοριά 30/3/2022

19.00 Ξενοδοχείο Λιμναίον (4ο χλμ. Εθνικής Οδού)

Ομιλητές: Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Χαλκιδικής, Χρήστος Ναούμ, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

  • Π. Φάληρο – Άλιμος- Ν. Σμύρνη 30/3/2022

19:00 Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου (Ελ. Βενιζέλου 17, Άνω Καλαμάκι) 

Ομιλητές: Κώστας Σκανδαλίδης, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Δημήτρης Διαμαντίδης, Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας

Μη χάσετε: Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση «Από το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας»

Διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Από το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας» διοργανώνει την Πέμπτη στις 31 Μαρτίου και ώρα 18.30 το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία – InSocial με αφορμή και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την διαχείριση του Φυσικού Αερίου και τις τιμές της Ενέργειας. Πρόκειται για συζήτηση- ανάλυση των συμπερασμάτων καθώς και των επιπτώσεων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς για το ζήτημα του κόστους ενέργειας, το οποίο ιδίως μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που επιδείνωσε την ήδη δυσχερή τάση συνεχούς ανόδου των διεθνών τιμών ενέργειας, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το πρόβλημα εμφανίζεται ακόμη πιο έντονο καθώς βλέπουμε τις εγχώριες τιμές ενέργειας -ήδη πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία- να βρίσκονται ανάμεσα στις υψηλότερες της Ευρώπης. Συζητούν: Παντελής Κάπρος και Χάρης Δούκας. Συντονίζει – Παρεμβαίνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Παρακολουθείστε ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Kοινή δήλωση Γιώργου Καμίνη και Χαράς Κεφαλίδου, με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σαϊντού Καμαρά