Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φώφη Γεννηματά: Ζητείται σχέδιο αντί για επικοινωνιακό σόου

Το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τα εμβόλια πρέπει να λάβει τέλος. Θα πρέπει να φροντίσει για το ασφαλές άνοιγμα και τον αποτελεσματικό εμβολιασμό, για τον οποίο θα χρειαστεί σχέδιο με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα τα τεστ, ενώ εμείς το ζητάμε μήνες. Περιμένουμε, επίσης, δημόσια αξιόπιστα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή που ανοίγει και καλύτερη οργάνωση για ν’ ανοίξουν τα σχολεία. Τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα και τα πληρώσαμε ακριβά, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Διότι αν η κυβέρνηση λειτουργήσει ξανά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», το τρίτο κύμα δεν θ’ αργήσει να έρθει και θα φέρει η ίδια την ευθύνη.

Καμπάνια για εμβόλιο: Να μη γίνει και αυτή τη φορά με όρους «λίστας Πέτσα»

Η ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο και τη σημασία του έχει καθυστερήσει. Θα πρέπει η καμπάνια που θ’ ακολουθηθεί να εξυπηρετεί το στόχο της ενημέρωσης των πολιτών και ν’ αντιμετωπίζει τα fake news. Δεν μπορεί, όμως, να γίνει και αυτή τη φορά με όρους της περίφημης «λίστας Πέτσα». Απαιτείται διαφάνεια, αντικειμενικότητα ως προς την επιλογή των ΜΜΕ με βάση την αναγνωσιμότητα, την ακροαματικότητα και την τηλεθέαση και βέβαια να συμπεριληφθούν στην καμπάνια και τα περιφερειακά ΜΜΕ.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εγκατέλειψαν τους χαμηλοσυνταξιούχους στην τύχη τους

Η υποκρισία και αναλγησία του πλαστού δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται περίτρανα με την κατάργηση της απαλλαγής των χαμηλοσυνταξιούχων από την συμμετοχή στα φάρμακα, η οποία θα ερχόταν ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του ΕΚΑΣ. Θυμίζουμε ότι το ΕΚΑΣ θέσπισε το 1996 το ΠΑΣΟΚ και για περισσότερα από 20 χρόνια στήριξε το εισόδημα των μικροσυνταξιούχων, συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.  Η κατάργηση του ΕΚΑΣ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με τον Νόμο Κατρούγκαλου, οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στην εξαθλίωση, με συντάξεις κάτω και από 300 ευρώ. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος της κατακραυγής, θέσπισε την πλήρη απαλλαγή από συμμετοχή στα φάρμακα για όσους το ΕΚΑΣ κόπηκε εντελώς ή με συμμετοχή 10% για αυτούς που το μειωμένο ΕΚΑΣ θα κοβόταν στις 21/12/2019. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άφησε τους μικροσυνταξιούχους στην τύχη τους.

Η κυβέρνηση ΝΔ λοιπόν, παρέτεινε για ένα μόνο χρόνο τη δωρεάν παροχή φαρμάκων και τώρα ο πρωθυπουργός υπόσχεται νέα παράταση για το 2021. Από εκεί και πέρα, όμως, οι χαμηλοσυνταξιούχοι μένουν και πάλι χωρίς στήριξη. 

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί την υιοθέτηση της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει καταθέσει εδώ και ένα χρόνο για αξιοπρεπή κατώτατη σύνταξη, επαναφορά της 13ης σύνταξης και δωρεάν παροχή φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους ως το ελάχιστο για την επιβίωσή τους.

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Καταδίκη Καμμένου: Ώρα δικαιοσύνης για αυτόν που επένδυσε στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία

Η καταδίκη του κ. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, όταν ήταν βουλευτής της ΝΔ το 2011, για την υπόθεση των CDS επιβεβαιώνει αυτό που όλοι ξέραμε: ότι κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία. Και πρώτος ασφαλώς ο κ. Καμμένος, ο οποίος επένδυσε σε ανυπόστατα ψεύδη. Βεβαίως, οφείλει μια συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σιωπή του όταν ο συγκυβερνήτης του συκοφαντούσε χυδαία το ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.12.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 30.12.2020