Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Αίτημα συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για να σταματήσει το “βλέποντας και κάνοντας”

Το “βλέποντας και κάνοντας” της Κυβέρνησης οδηγεί σε νέα αδιέξοδα και γενικευμένη ανασφάλεια. Αντί για σχέδιο, βλέπουμε πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού, όπως με το σχέδιο νόμου για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Γι’ αυτό ζητάμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, αλλά και για το σχέδιο των εμβολιασμών. Όπως αναφέρεται στην πρόταση που υπογράφει η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, χωρίς σχέδιο για ένα ασφαλές και σταδιακό άνοιγμα με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, η κυβέρνηση παλινωδεί και οδηγεί στην λογική του «lockdown-ακορντεόν» που θα έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία. Ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται από την αβεβαιότητα και καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και οι οικονομικές συνέπειες για εργαζομένους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζονται αποσπασματικά. Είναι ταυτόχρονα αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες να τροφοδοτείται επιπρόσθετα κλίμα πόλωσης. Να προωθούνται στην Βουλή νομοσχέδια που, ενώ δεν ρυθμίζουν τίποτε επείγον και απαιτούν διάλογο, προκαλούν στείρες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Αναγκάσαμε την Κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις εκκρεμείς συντάξεις

Χρειάστηκε η χθεσινή δημόσια παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά για να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να εξαγγείλει άρον-άρον την χορήγηση προσωρινής σύνταξης για όλους όσους εκκρεμεί η έκδοση της σύνταξής τους. Το μέτρο όμως επιβάλλεται να εφαρμοστεί άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και να μην αποτελέσει η εξαγγελία του επικοινωνιακό τρικ. Και ταυτόχρονα, να επιταχυνθεί η οριστική έκδοση των συντάξεων. Διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπαίζει άλλο τους συνταξιούχους ούτε να επιδεικνύει τιμωρητική διάθεση σε ανθρώπους με 40 χρόνια δουλειάς, που περιμένουν τη σύνταξή τους 3-4 χρόνια ή να την κατεβάζει σε επίπεδο φιλοδωρήματος με την Εθνική Σύνταξη αντί να τους δίνει το 70-80% του ποσού που δικαιούνται.

Περισσότερα  ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δίκαιη Μετάβαση στη Δ.Μακεδονία: προτάσεις για το ενεργειακό brand name της περιοχής

Τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη Δίκαιη Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή ανέλυσε σε τηλεδιάσκεψη με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι πρόχειρες και βεβιασμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων δεν συνοδεύτηκαν από ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο για το μέλλον, με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες ν’ αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Και όπως συμβαίνει πάντα με τη ΝΔ, απουσιάζει χαρακτηριστικά κάθε προοπτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικρότερης κλίμακας επενδύσεις. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν τη διατήρηση του ενεργειακού brand name για τις περιοχές αυτές, αλλά ο μελλοντικός ενεργειακός τους χαρακτήρας θα έχει νέο περιεχόμενο και σκοπό, με έμφαση στην ενεργειακή δημοκρατία και στόχο την προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την αυτοπαραγωγή για όλα τα νοικοκυριά. Επίσης, η αποφασιστική και κατά προτεραιότητα ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη της έρευνας και δημιουργία αγγλόφωνων τμημάτων και μεταπτυχιακών και με απαραίτητη τη διασφάλιση χρηματοδότησης 300 εκ ευρώ ετησίως για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Αλλά και την αύξηση του ποσού του Πράσινου Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, το οποίο περιέκοψε ο προηγούμενος υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Να μην αποκλειστούν από τον 5ο κύκλο οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν εμπρόθεσμα τα έσοδά τους

Την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν εμπρόθεσμα τα έσοδά τους, αλλά αποκλείονται από τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητάει το Κίνημα Αλλαγής. Για το θέμα, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής υπέβαλαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας του να υπάρξει σχετική μέριμνα, αλλά και να φροντίσει να αρθούν τυχόν αδικίες που παρατηρήθηκαν στον τρέχοντα κύκλο κατά τον επόμενο, 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Δίπλα στους αγρότες: Η αποζημίωση λόγω Covid δεν θα θεωρείται επιδότηση

Δεν θα θεωρείται πλέον επιδότηση για τους αγρότες η αποζημίωση που δόθηκε λόγω Covid, ύστερα από την παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής, την οποία και αποδέχθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος. Η παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής και η αποδοχή της από την κυβέρνηση δίνει έτσι λύση στο πρόβλημα που προέκυψε για τους αγρότες από την ΑΔΑΕ και προβλέπεται πλέον ότι η έκτακτη αποζημίωση δεν φορολογείται, είναι ακατάσχετη και δεν προσμετράται στο όριο των 5.000 ευρώ που αποτελεί κριτήριο για την μετάταξη από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και αντίστροφα. ΠερισσότεραΕΔΩ

Προσφυγικό: η αποσυμφόρηση των νησιών στο “ψυγείο” από την Κυβέρνηση

Για πρώτη φορά μάθαμε τον αριθμό των αναγνωρισμένων προσφύγων που διαμένουν στις δομές του Ανατολικού Αιγαίου: σε σύνολο 13.770 διαμενόντων υπάρχουν 3.462 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Στην πολύπαθη δομή του Καρά Τεπέ οι αριθμοί είναι 6.741 και 2.350 αντίστοιχα. Δηλαδή, ένας στους 3 εγκλωβισμένους στο Καρά Τεπέ είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Η αλλοπρόσαλλη, λαϊκίστικη πολιτική του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου οδήγησε σε παρανοϊκές καταστάσεις που επιβαρύνουν τους πρόσφυγες και την κοινωνική συνοχή στα νησιά.

Η αποσυμφόρηση των νησιών παραμένει ζητούμενο. Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση επικαλούνταν την ανάγκη για ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου. Τώρα, τι ακριβώς επικαλείται; Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.2.2021