Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Πολιτικό σκηνικό: Προεκλογικές υποσχέσεις αντί πραγματικών λύσεων

Αντί να προστατεύσει τους πολίτες, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν προεκλογικό μαραθώνιο, με τον Πρωθυπουργό να γυρίζει από περιοχή σε περιοχή, μοιράζοντας προεκλογικές υποσχέσεις. Ενώ η κοινωνία μαστίζεται από την οικονομική κρίση στην ενέργεια και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει των τροχονόμο των συμφερόντων, αρνούμενη να λάβει μέτρα φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που θα ανακουφίσουν πραγματικά τους πολίτες. Εδώ και μήνες, τους ψέγουμε για το γεγονός ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα της Ευρώπης στο πρώτο εξάμηνο και μας λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους, όσο κι αν θέλουν να διαστρεβλώνουν τα νούμερα. Και τώρα ο Πρωθυπουργός από τη μία λέει ότι «μυρίζει εκλογές» και από την άλλη θέλει δήθεν να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο τέλος της τετραετίας. Τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση συσσώρευσαν αδιέξοδα και προβλήματα. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημαίνει καταδίκη των δύο αποτυχημένων μοντέλων διακυβέρνησης της τελευταίας δεκαετίας. Η απάντησή μας είναι το πρόγραμμά μας το οποίο εκπονείται, ολοκληρώνεται και θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Όσο για τις συνεργασίες, που όλοι δείχνουν πως θέλουν, δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ για πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις, αλλά θέλουν να καρπωθούν τις ψήφους και τη δύναμή μας. Είναι ένα προσκλητήριο που δεν αφορά σε εμάς και στους ψηφοφόρους μας.

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Υγεία: Η κυβέρνηση υπονομεύει το ΕΣΥ

Ένα ακόμη πλήγμα επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με το τελευταίο νομοσχέδιο υπονομεύει μια βασική αρχή του ΕΣΥ: τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας, ευνοώντας τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Τη στιγμή που η χώρα μας έχει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία. Ουσιαστικά καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς. Συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της υγείας και δεν προχωρά στις λειτουργικές αλλαγές που χρειάζονται τα νοσοκομεία, κατεδαφίζοντας μία από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της μεταπολίτευσης. Έχει απέναντι όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς στον χώρο της υγείας, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε πρόσφατα οκτώ μεγάλες παρεμβάσεις για ένα ΕΣΥ αναγεννημένο, σύγχρονο και ισχυρό που σπάει τις ανισότητες. 

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Υποκλοπές: Όλα στο σκοτάδι για την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θέλει εδώ και μήνες να παρουσιάσει τη συσκότιση, τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την καταπάτηση των Θεσμών σαν κανονικότητα. Οι προθέσεις της να κρατήσει σε απόλυτο σκοτάδι άνομες ενέργειες, όπως η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαφάνηκαν εξαρχής. Σήμερα έφτασε στο απόγειο της δόξας της. Αρνήθηκε τη δημοσιότητα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και τη βίαιη προσαγωγή ιδιωτών οι οποίοι δεν εξετέλεσαν το καθήκον τους να προσέλθουν ενώπιον της, με τρόπο εξευτελιστικό τόσο για την Επιτροπή όσο και για την ίδια τη Βουλή, επιβεβαιώνοντας το δόγμα της όλα στο σκοτάδι. 

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.