Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε ξανά

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη. Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά ανέφερε: 

ΔΕΗ: Να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν κάποιοι κερδοσκόπησαν 

«Προχώρησαν στην πώληση του 49% του ΔΕΔΗΕ. Πανηγύρισαν και μας είπαν ότι εισέπραξαν περίπου 2,1 δις ευρώ και μας είπαν ότι το 1,3 δις ευρώ κατευθύνεται για επενδύσεις και εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. Άρα είχαν εξασφαλίσει πολύ σημαντικούς πόρους για να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και να λύσουν όποια προβλήματα είχαν. Ποια ήταν η ανάγκη που προέκυψε ενώ είχαν εξασφαλίσει αυτά τα σημαντικά χρήματα για να προχωρήσουν σήμερα στην πώληση του ποσοστού της ΔΕΗ. Σε ποιους θα κατευθυνθεί σήμερα αυτό το 17%; Σε έναν δύο παίκτες της ενέργειας; Αποτελεί ζήτημα αν υπήρξαν παιχνίδια με την μετοχή της ΔΕΗ από κερδοσκοπικά funds που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Πειραιώς. Οι πράξεις για παράγωγα της ΔΕΗ ήταν μηδενικές, ενώ δύο ημέρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την πώληση της, είχαμε 400 πράξεις. Είχαν πληροφόρηση εσωτερική; Αυτό δείχνει ότι κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Εμείς ζητήσαμε παρέμβαση και θέλουμε απαντήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Είναι προφανές ότι η απόφαση ήταν άκαιρη και δημιουργεί πρόβλημα στα συμφέροντα του δημοσίου και των καταναλωτών.”

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: γιατί άλλαξε γνώμη ο κ. Μητσοτάκης; 

«Είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με την Γαλλία και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. Όμως τον Ιούλιο του 2020 ο Πρωθυπουργός μας κάλεσε στο γραφείο του να μας ενημερώσει ότι αυτή η αγορά των φρεγατών κόστιζε ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε τα Rafal. Σήμερα υπάρχει διαφορετική επιλογή. Άμεσα πρέπει ο Πρωθυπουργός να μας ενημερώσει για το τι άλλαξε. Ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος. Εμείς συμφωνούμε με ότι ζητούν τα επιτελεία, γιατί έχουν το πρώτο λόγο. Εμείς έχουμε προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητά τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται»

Σεισμός στην Κρήτη: Προτεραιότητά μας η ανακούφιση των πληγέντων

«Θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου στην οικογένεια του άτυχου εργάτη και σε όσους δοκιμάζονται. Ο βουλευτής μας, ο Βασίλης Κεγκέρογλου είναι εκεί παρών από την πρώτη στιγμή. Αύριο το πρωί θα βρεθώ επί τόπου στη Κρήτη για να μπορέσουμε να συμβάλουμε. Έχουμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η περιοχή. Να πιέσουμε την κυβέρνηση για τις αποφάσεις που πρέπει γρήγορα να πάρει για την ανακούφιση των πληγέντων και σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους και για την αποκατάσταση των σχολείων που έχουν υποστεί ζημιές».

Είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις

“Σήμερα έχουμε σημαντική ανανέωση, έχουμε σημαντικές προγραμματικές επεξεργασίες, έχουμε αφήγημα για τη χώρα, είμαστε έτοιμοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά συντηρητική κυβέρνηση να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις. Το κάθε κόμμα κάνει το άλμα προς τα μπρος όταν διαμορφώνονται οι κατάλληλες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Και τώρα είναι η ώρα για μας.”

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνταξιούχοι: Η κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα & τον εμπαιγμό

Με εμπαιγμό και προπαγάνδα επιμένει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους συνταξιούχους, που σήκωσαν το μεγάλο της δημοσιονομικής προσαρμογής με μνημονιακές μειώσεις και περικοπές δεκάδων δις ευρώ. Με ένα ακόμη επικοινωνιακό μπαράζ, η κυβέρνηση προπαγανδίζει αναδρομικά, για τους ξεχασμένους από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ συνταξιούχους, σε εφαρμογή όπως λέει του νόμου Βρούτση. Επιμένοντας όμως στην πάγια τακτική της να αποκρύπτει την αλήθεια, δεν λέει ότι τα προπαγανδιζόμενα αναδρομικά αφορούν μόνο 130.000 παλαιούς συνταξιούχους από το σύνολο του 1,8 εκατομμυρίων με μέσα ποσά αναδρομικών για τα δύο έτη, 195 ευρώ! Κι αυτό γιατί ο νόμος Βρούτση εφαρμόζει τις βάρβαρες περικοπές του νόμου του Κατρούγκαλου που με το τέχνασμα της προσωπικής διαφοράς καθηλώνει εισοδηματικά τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων έως και μια δεκαετία μετά από το 2023.

Μη χάσετε: Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά θα παραχωρήσει απόψε Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:45, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η συνέντευξη της κ. Γεννηματά θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα και τον εμπαιγμόΡυθμός Επικαιρότητας - 29.09.2021