Σε Ανακοινώσεις

Το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους πληγέντες της χθεσινής πυρκαγιάς

Στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά βρέθηκε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αναπτύξει άμεσα κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τη στήριξή τους και να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν καθυστερήσεις. Το κλιμάκιο του Κινήματος, αποτελούμενο από τον Γραμματέα  Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, τον Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πανταζή και τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Διονύσου και τις πληγείσες περιοχές. Εκεί συναντήθηκε με φορείς της αυτοδιοίκησης κι ενημερώθηκε για την κατάσταση της πυρκαγιάς, τα προβλήματα που προκλήθηκαν και την αποτίμηση των καταστροφών. Μαζί με τα στελέχη του Δήμου, επισκέφθηκε τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, πραγματοποιώντας αυτοψία για την ταχεία καταγραφή των χθεσινών καταστροφών και την άμεση δρομολόγηση της οικονομικής στήριξης και των απαιτούμενων αποζημιώσεων. Το νομικό πλαίσιο που ακόμη θέτει εμπόδια στους κατοίκους αυτών των περιοχών με τις πολύ πρόσφατες πληγές της Μήδειας για την καταβολή των αποζημιώσεών τους, αποδεικνύουν την αναλγησία του τάχα επιτελικού κράτους. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Σε αποκλεισμό το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά κωφεύει προκλητικά στην ανάγκη μετασχηματισμού του οικονομικού μας μοντέλου που ανέδειξε με τραγικό τρόπο η πανδημία. Η οικονομική κρίση μπορεί να επαναληφθεί εάν ο πακτωλός χρημάτων που συνιστούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ δεν μετουσιωθεί από την κυβέρνηση σε παραγωγικές επενδύσεις που δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση χωρίς ανοιχτό διάλογο με τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς, την επιχειρηματικότητα, τον κόσμο της εργασίας και το πολιτικό σύστημα, μεριμνά σχεδόν αποκλειστικά για τους λίγους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχει επιλέξει για να συνεργάζεται. Παράλληλα, αποκλείει ξανά τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες από τη ρευστότητα των τραπεζών και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, παρά τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Δεν αναγνωρίζει την αξία των δημόσιων υποδομών υγείας, εκπαίδευσης και μεταφορών, ενώ την ίδια ώρα, αντιλαμβάνεται ως τρόπους αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους και της μείωσης των κόκκινων δανείων, τη διευκόλυνση των γρήγορων πτωχεύσεων και των άμεσων πλειστηριασμών! Το Κίνημα Αλλαγής πολύ έγκαιρα είχε προτείνει εναλλακτικό σχέδιο με μέτρα που εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους για να μείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία. Περισσότερα ΕΔΩ.

Εκπαιδευτικό νομοσχέδιο: Πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για την αναγκαία μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης ώστε να ενισχυθεί η προοπτική ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, επιλέγει να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αναχρονιστικό πλαίσιο Διοίκησης και ελέγχου της εκπαίδευσης, διαχωρίζοντας τους διδασκόμενους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μάλιστα, διατηρεί το «κουτσουρεμένο» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχολείο, δεν προβλέπει το παραμικρό για το Ολοήμερο Δημοτικό και Γυμνάσιο αλλά και τη διεύρυνση του υποχρεωτικού  ωραρίου λειτουργίας, ενώ παράλληλα μειώνει ώρες για θετικά μαθήματα, κοινωνικές επιστήμες, οικονομικά και άλλα. Τα στελέχη της εκπαίδευσης θα επιλέγονται με κομματικό έλεγχο και η αξιολόγηση θα περιορίζεται αυστηρά στους εκπαιδευτικούς, ενώ χρειαζόμαστε εξίσου την αξιολόγηση δομών, προγραμμάτων και στελεχών της εκπαίδευσης για ττη συνολική βελτίωση της σχολικής λειτουργίας. Στον αντίποδα όλων αυτών, μοναδικός σκοπός της κυβέρνηση είναι η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό άλλωστε ολιγώρησε και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, δημιουργώντας έτσι, τεράστιες ανισότητες και μαθησιακά «κενά».  Το Κίνημα Αλλαγής που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, προτείνει άμεση αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για φέτος, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το Εθνικό Ενιαίο Απολυτήριο, που αποσύρει τον χαρακτήρα του εξεταστικού κέντρου από την Γ’ Λυκείου, και δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να καθορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής των μαθητών. Περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Ασφαλιστικό: Υπονομεύεται το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης
Η Νέα Δημοκρατία με το νομοθέτημά οδηγεί την επικουρική ασφάλιση στον «Καιάδα» και τους νέους στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τη μετανάστευση. Κι αυτό γιατί υπονομεύει πλήρως το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ηλικιακό ρατσισμό και οδηγεί σε μια σύνταξη 25%-35% χαμηλότερη από εκείνη που καταβάλλεται με βάση το σημερινό καθεστώς! Όσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση να αποκρύψει τα μεγάλα ψέματα, η αλήθεια είναι ότι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα δεν παρέχει καμία εγγύηση για το ύψος των συντάξεων ενώ μοναδικοί κερδισμένοι θα είναι ξανά οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που θα «επενδύουν» τις εισφορές (δηλαδή, τον κόπο πολλών χρόνων δουλειάς) των ασφαλισμένων και οι μεγαλομέτοχοι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, στους οποίους άλλωστε ο σημερινός Πρωθυπουργός το είχε τάξει προεκλογικά. Το Κίνημα Αλλαγής θα επανακαταθέσει τις προτάσεις του για ένα βιώσιμο, σύγχρονο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα γιατί σέβεται τους νέους, αλλά και τις παλαιότερες γενιές. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Αυτοψία κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιογές του Δήμου ΔιονύσουΡυθμός Επικαιρότητας - 30.07.2021