Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Εθνικά θέματα: Διπρόσωπος Ιανός ο κ. Μητσοτάκης

Η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι γεμάτη αντιφάσεις. Είδαμε, για παράδειγμα, ότι στο κοινό ανακοινωθέν Αθήνας-Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψη Πομπέο η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή που ως αντιπολίτευση η ΝΔ είχε χαρακτηρίζει ως “εθνική ήττα” και την είχε καταψηφίσει. Λίγο αργότερα η λέξη έχει εξαφανιστεί από το νέο ανακοινωθέν, μετά την αντίδρασή μας. Η ιστορική υποκρισία και διπροσωπία στα εθνικά θέματα τους χαρακτηρίζει. 

Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο Κυπριακό, στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Ακούσαμε ξανά γενικώς και αορίστως αναφορές στην τουρκική παραβατικότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διαψεύδει διά του εκπροσώπου της και του ΥΠΕΞ ότι βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από αυτό στο οποίο εκπέμπει η Κύπρος σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις που προτείνονται από πλευράς ΕΕ σε βάρος της Άγκυρας. Χρειάζεται, όμως, μια καθαρή απάντηση. Στηρίζει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τις θέσεις της Κύπρου; 

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα πάντα με την πάγια θέση της Ελλάδας, θεωρούμε την Κύπρο και το Κυπριακό ως μείζον εθνικό θέμα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει ν’ απαντήσει εάν μετατοπίζεται από τη θέση αυτή, αλλά και πώς αντιδρά στην πράξη απέναντι στην προσπάθεια της Τουρκίας ν’ απομονώσει την Κύπρο και να ξεκινήσει το διάλογο με την Ελλάδα σαν να μην υπάρχει Κυπριακό, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται διπρόσωπος. Αποδεικνύεται Ιανός και μάλιστα στα εθνικά θέματα, συνεχίζοντας την “παράδοση κωλοτούμπας” του κ. Τσίπρα 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Παιδεία: Κορώνα ή γράμματα;

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο η εκτίμηση της Φώφης Γεννηματά ότι η κυβέρνηση παίζει κορώνα-γράμματα υγεία και παιδεία. Επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη και ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Και λύσεις υπάρχουν: για τα 15 παιδιά ανά τμήμα, η συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες και η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Επίσης, η μείωση της ύλης και η εφαρμογή εκ περιτροπής διδασκαλίας ή, επικουρικά, της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. 

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει στη λογική του προσχηματικού ενδιαφέροντος. Διακατέχεται από άγχος πρόσκαιρου εντυπωσιασμού και προχειρότητα. Απόδειξη είναι η πρόσκληση του Υπουργείου σε διάλογο για το νέο νομοσχέδιο που αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση. Ως Κίνημα Αλλαγής ζητήσαμε ως μοναδική προϋπόθεση να μας δοθεί έγκαιρα το κείμενο-πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ως βάση διεξαγωγής του διαλόγου. Το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, ουδέποτε απάντησε στο αίτημά μας. Η κυρία Κεραμέως δυναμίτισε τη δυνατότητα ενός εποικοδομητικού διαλόγου, με αποτέλεσμα το Κίνημα Αλλαγής να μην συμμετέχει σ’ αυτήν την παρωδία διαλόγου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Νέα “λίστα Πέτσα”: Οι προτάσεις μας για αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία

Είμαστε η παράταξη που έκανε πράξη στην πολιτική και τη διακυβέρνηση της χώρας το σύνθημα “Διαφάνεια παντού!”. Δεν μπορούμε λοιπόν παρά ν΄ αντιδρούμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ με πρόσχημα την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση ζητά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες εν λευκώ εξουσιοδότηση για χρηματοδότηση των ΜΜΕ χωρίς κανόνες, κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς διαφάνεια, δηλαδή, για να ζήσουμε ένα νέο κύμα μονοπωλιακής ενημέρωσης και περιορισμού του αντιπολιτευτικού λόγου. 

Καταθέσαμε τροπολογία στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων και όρων διαφάνειας, δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας για το πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για τη δημόσια υγεία. Πρέπει να ισχύσουν κριτήρια με βάση των αριθμό των εργαζομένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τηλεθέασης, ακροαματικότητας, επισκεψιμότητας και φυσικά ανάρτηση στην Διαύγεια των αποφάσεων. Την υπογράφουν όλοι οι βουλευτές και η Πρόεδρος και θα δώσουμε μάχη για την υιοθέτησή της, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ να την αποδεχθούν. Διότι η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας.


Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.7.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.9.2020