Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά για σεισμό στην Κρήτη: Οι σκέψεις μας στην οικογένεια του άτυχου εργάτη & όσους δοκιμάζονται

Ανάρτηση για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν συμπολίτη μας και έχει προκαλέσει τραυματισμούς σε τουλάχιστον άλλους έντεκα, έκανε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά σημειώνει: «Επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και ενημερώθηκα για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Εκεί βρίσκεται ο γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του άτυχου εργάτη και όσους δοκιμάζονται».

Η Πρόεδρος μάλιστα, θα επισκεφθεί το πρωί της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου την περιοχή για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων και να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές.

Ταυτόχρονα με ερώτηση στη Βουλή, που κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, το Κίνημα ζήτησε άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές με τις αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες και να υπάρξει αρωγή και φροντίδα για όσους πολίτες έχουν ανάγκη για στέγη.

Φ. Γεννηματά για Γερμανικές εκλογές: Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει

«Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει. Άνεμος νέας Αλλαγής πνέει στην Ευρώπη» τονίζει σε ανάρτησή της στα social media η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συγχαίροντας τον πρόεδρο του Γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Όλαφ Σολτς, για τα αποτελέσματα των εκλογών. Πιο αναλυτικά: «Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον Όλαφ Σολτς, Σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για την Γερμανία και την Ευρώπη. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς συντρόφους μας»

Μοιραστείτε την ανάρτηση

Πανδημία: Η κυβέρνηση να αφήσει τα προσχήματα & να στηρίξει το ΕΣΥ

Η κυβέρνηση ακολουθεί ξανά μία στρεβλή κοινοβουλευτική μέθοδο για να καταθέτει σε ανύποπτο χρόνο σημαντικά νομοσχέδια για την πανδημία. Μάλιστα, επιμένει με οποιαδήποτε παρέμβασή της, να θέτει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας με υψηλό κόστος για τους πολίτες. Η αδιαφορία της για το ΕΣΥ φάνηκε κι από το γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας ο ιδιωτικός τομέας έμεινε non covid και ίσως συμβεί το ίδιο με τις πανεπιστημιακές κλινικές. Τώρα, με νέα τροποποίηση αφαιρεί προμήθειες νοσοκομείων ύψους συνολικά 8 εκατ. ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι αυτό είναι ασύμφορο οικονομικά, ενώ τα στοιχεία δεν κατατέθηκαν ποτέ στο Κοινοβούλιο! Εδώ και δύο χρόνια επικαλούνται την πανδημία για να νομοθετούν υπέρ των ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ: Με παρατάσεις συμβάσεων εργασίας, διάθεσης και μετακίνησης προσωπικού, προμηθειών κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, της διάθεσης κλινών και προσωπικού από ιδιώτες παρόχους υγείας και την εξέταση δειγμάτων από ιδιωτικούς παρόχους. Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αναπτύξει επιτέλους ένα ολιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την θωράκιση της δημόσιας υγείας. Περισσότερα ΕΔΩ

ΔΕΗ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει τις “κινήσεις” μετοχής της

Να ενισχύσει την κερδοφορία κάποιων προνομιούχων επενδυτών αντί να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, φροντίζει η κυβέρνηση όπως μαρτυρά η αιφνιδιαστική ανακοίνωση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Το παιχνίδι φαίνεται να ξεκινάει από τις κινήσεις της μετοχής με αφορμή την ανακοίνωση της πώλησης της ΔΕΔΔΗΕ και την αιφνιδιαστική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται ότι έγινε αντικείμενο κερδοσκοπίας αποφέροντας τεράστια βραχυχρόνια κέρδη σε funds και μεγαλοεπενδυτές που πιθανώς να λειτούργησαν παραβιάζοντας τους κανόνες περί κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας. Ενδεικτικά, οι πράξεις σε παράγωγα της ΔΕΗ που από τα μέσα Αυγούστου ήταν σχεδόν μηδενικές, δύο ημέρες πριν την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της, ξεπέρασαν τις 400! Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια όπως έκανε -με την ανοχή της κυβέρνησης- στην περίπτωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Πειραιώς. Οφείλει να διερευνήσει σε βάθος τις κινήσεις μετοχής της ΔΕΗ για να διαπιστώσει ποιος ωφελήθηκε κι αν αυτό έγινε με αθέμιτο τρόπο. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αύριο στο OPEN

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:45, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η συνέντευξη της κ. Γεννηματά θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου στο Facebook.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να διερευνήσει τις "κινήσεις" της μετοχής της ΔΕΗΗ Κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα και τον εμπαιγμό