Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Νοιαζόμαστε για όλους τους μαθητές και για τους άριστους και για τα πίσω θρανία

«Είναι μεγάλη υπόθεση η μεταρρύθμιση στην Παιδεία για να την αφήσουμε στα χέρια της συντηρητικής παράταξης. Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο για να κάνουμε πράξη τη Νέα Αλλαγή και στην παιδεία» τόνισε σήμερα από το Βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά:

Πανδημία-Εμβολιασμοί

«Αντιμετωπίζουμε ξανά μια υγειονομική, κοινωνική και οικονομική απειλή. Παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις του Κινήματος Αλλαγής να μην επαναληφθεί η περσινή χαλάρωση, να υπάρξει επιτέλους σχέδιο και αποτελεσματική εφαρμογή του και  επιτάχυνση των εμβολιασμών, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αγνόησε τις προτάσεις μας, καλλιέργησε τον εφησυχασμό και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Πάλι πορεύονται χωρίς σχέδιο και με λανθασμένους χειρισμούς κλόνισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με λόγο διχαστικό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και στελέχη της Κυβέρνησης, αντί να πείσουν όσους έχουν προβληματισμούς και ερωτηματικά για το εμβόλιο, καλλιεργούν ένα νέο διχασμό, σε αντιεμβολιαστές και μη, ενώ ασχολήθηκαν μόνο με την επικοινωνία του ζητήματος και τον έλεγχο μέσω από αυτήν των ΜΜΕ.  Το δικό μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ενημερωνόμαστε, ακούμε τη φωνή της επιστήμης και της λογικής. Ναι στον εμβολιασμό, όχι στο διχασμό. Νοιαζόμαστε- εμβολιαζόμαστε»

Εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

«Το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη δείγμα  στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης για τις συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης Ν.Δ. Η ψηφιακή επανάσταση απαιτεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα εκπαίδευσης, ώστε να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους νέους ανθρώπους. Αλλαγές που έπρεπε να αποτελούν την συνέχεια και την προσαρμογή στις σύγχρονες εξελίξεις των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οδηγείτε δεκάδες χιλιάδες νέους να γίνουν αναγκαστικοί πελάτες των Ιδιωτικών Κολλεγίων, όταν μάλιστα δεν έχετε φροντίσει να αναπτύξετε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αντί για καινοτομία και μεταρρύθμιση,  έχουμε μια αντιμεταρρύθμιση με τη δημιουργία κομματικού στρατού, μια ενίσχυση της γραφειοκρατίας και του συγκεντρωτισμού. Εμείς νοιαζόμαστε για όλους τους μαθητές και για τους άριστους και για τα πίσω θρανία. Έχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για: Το Ψηφιακό Δημόσιο Σχολείο, το Εθνικό Απολυτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, την απελευθέρωση και αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Με στόχο την προσφορά ίσων ευκαιριών στους νέους, την οικολογική συνείδηση στους μαθητές, την καλλιέργεια ενός συστήματος ανθρωπιστικών αξιών».

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Η εμβολιαστική καμπάνια του Κινήματος Αλλαγής «Νοιαζόμαστε- εμβολιαζόμαστε»

Εκπαίδευση: Η κυβέρνηση δεν έχει ένα σύγχρονο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό


Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της για την δημόσια εκπαίδευση αποδεικνύει ότι επιμένει να νομοθετεί και για την εκπαιδευτική πολιτική χωρίς συναίνεση και φυσικά χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ του θεσμού της αξιολόγησης, όμως όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στις δομές, τις διαδικασίες και τα προγράμματα σπουδών, και γι’ αυτό  άλλωστε η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης έχει προβλεφθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, όραμα του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα δημόσιο σχολείο το οποίο θα αποτελεί μέσο κοινωνικής κινητικότητας. Μάλιστα, με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες μαθητές εκτός των Πανεπιστημίων, ενώ με τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται, παιδιά που συγκεντρώνουν μόρια ακόμα και Σχολής πιο υψηλόβαθμης από αυτή που επιθυμούν, δεν εισάγονται σε αυτήν της επιλογής τους. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει για φέτος άμεση αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής της Σχολής και κατ’ επέκταση για τα Τμήματα. Παράλληλα, η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιό της αυτό αποκλείει τη μειονοτική εκπαίδευση από μια σειρά μεταρρυθμίσεων, διακρίνοντας έτσι το μειονοτικό σχολείο σε σχολείο β’ κατηγορίας κι οδηγώντας την Μειονοτική εκπαίδευση σε απομείωση, παράλυση και πλήρη απαξίωση. Περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 26.07.2021Αυτοψία κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιογές του Δήμου Διονύσου