Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Πτωχευτικός Κώδικας: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds

Η πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας συντελέστηκε με το νόμο 3869/2010 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το νόμο δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιθέτως άνοιξε το δρόμο στους πλειστηριασμούς. Στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης απέφυγαν εντέχνως να πουν ότι ο νόμος αυτός ήταν του ΠΑΣΟΚ και στήριξε τους ανθρώπους στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων για να σώσουν τα σπίτια τους.

Θυμίζουμε ότι το 2013 έγινε τροποποίηση από τον κ. Χατζηδάκη και δεν χρειαζόταν πλέον δικαστική απόφαση για να διαπιστωθεί εάν αυτός που προσφεύγει έχει πραγματική αδυναμία πληρωμών και ανάγκη προστασίας. Έτσι διαλύθηκε το σύστημα και προστατεύτηκαν οι κακοπληρωτές. Κανείς πάλι δεν αναφέρει ότι το έκανε η ΝΔ αυτό και ο κ. Χατζηδάκης. Ύστερα, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ κι έφτιαξε μια αποτυχημένη πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να μη δώσει λύση στο πρόβλημα με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και τον αποτυχημένη νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε η ΝΔ!

Όπως είπε στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Σκάι η Φώφη Γεννηματά, ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι νόμος του κ. Μητσοτάκη και όχι του κ. Σταϊκούρα, διότι το Μαξίμου αποφασίζει και όχι οι υπουργοί. Κι είναι ένας νόμος που αφορά τους λίγους και δεν προστατεύει τους πολλούς, αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν και θα χάσουν τα σπίτια τους. Είναι φανερό ότι το νομοσχέδιο έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds.

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να κάνει το «καλό παιδί»

Επισημάναμε εγκαίρως ότι υπάρχει η ανάγκη μιας νέας εθνικής στρατηγικής εξαιτίας της αλλαγής στρατηγικής εκ μέρους της Τουρκίας. Διότι οι γείτονες έχουν εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή τους προοπτική και το δρόμο σύγκλισης με την Ευρώπη. Ακολουθούν μια αναθεωρητική, νεο-οθωμανική στρατηγική, του δήθεν προστάτη των Μουσουλμάνων. Με ευθύνη, όμως, του κ. Μητσοτάκη, τα θέματα αυτά δεν μπαίνουν στο δημόσιο διάλογο. Αρνείται εδώ κι ένα χρόνο να τα συζητήσουμε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και συνεχίζει να αντιμετωπίζει την Τουρκία σε μια πεπατημένη των προηγούμενων ετών.

Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πιέσει. Να σταματήσει να κάνει το «καλό παιδί» που τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Και ότι η πολιτική της ανοχής και του κατευνασμού αποθρασύνει την Τουρκία, δεν τη σταματάει. Εκτιμούμε δε ότι η δική μας στάση, η στάση του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και προσωπικά της Φώφης Γεννηματά βοηθάει τη χώρα. Είναι π.χ. ισχυρό όπλο στα χέρια του κ. Μητσοτάκη την ώρα που διαπραγματεύεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λέμε ότι δεν πρέπει να περάσει μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια το Oruc Reis. Αλλά, δυστυχώς, δεν το αντιλαμβάνεται.

Όπως τόνισε στη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Σκάι η Φώφη Γεννηματά, δικαιωνόμαστε από τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύεται πως ο κ. Μητσοτάκης υποτίμησε την κατάσταση εδώ κι ένα χρόνο τώρα και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Θέλουμε λύσεις που δεν θα είναι μονομερείς και μονοδιάστατες

Ζητήματα που αφορούν στην αιολική ενέργεια και το ρόλο της για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων του Κινήματος Αλλαγής με την ΕΛΕΤΑΕΝ. Χαρακτηριστικά αναφέρονται το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ, το χωροταξικό των ΑΠΕ και ειδικότερα η ανάπτυξη θαλασσίων αιολικών πάρκων, οι αδειοδοτήσεις, οι διαδικασίες απόσυρσης και διαχείρισης των υλικών μετά την συμπλήρωση 25 ετών ζωής των ανεμογεννητριών κτλ.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο με ΜΚΟ και τους φορείς και επενδυτές του χώρου της Ενέργειας, αλλά και ότι τα θέματα έχουν τεθεί επανειλημμένα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να βρεθούν λύσεις που δεν θα είναι μονομερείς και μονοδιάστατες, ειδικά για το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού για τις ΑΠΕ που πληρώνουν οι καταναλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Εκδήλωση των PES Activists: «Το Μέλλον της Εργασίας και της Γενιάς μας»

Ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 29/10 και ώρα 18.30’ οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα με θέμα «Το Μέλλον της Εργασίας και της Γενιάς μας». Σύμφωνα με τους PES Activists, η εργασία μπαίνει στο επίκεντρο γιατί είναι το στήριγμα στην κοινωνία και το αντίδοτο στην πανδημία, ένα ανάχωμα στην ύφεση και καταλύτης βιώσιμης ανάπτυξης για όλους.

Η εκδήλωση θα εστιάσει στις σημαντικές πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή και την κοινωνία, αλλά και στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και των PES Activists.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.10.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.10.2020