Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Τώρα μας λύθηκαν οι απορίες: επικαλούνται τη Χούντα για την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία»

Ταχθήκαμε εξαρχής υπέρ της φύλαξης και της ελεγχόμενης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Δυστυχώς, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Συρίγος, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα κι έκανε έναν επικίνδυνο παραλληλισμό: επικαλέστηκε το σώμα που, όπως είπε, υπήρχε κατά τη διάρκεια της Χούντας στα Πανεπιστήμια! Αλήθεια, τι απαντά ο Πρωθυπουργός γι’ αυτές τις προκλητικές δηλώσεις; Τις υιοθετεί; 

Περισσότερα ΕΔΩ

Δήλωση Φ. Γεννηματά για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Έχουμε στη μνήμη μας το Ολοκαύτωμα. Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός. Δεν θα ξανασυμβεί, αυτή είναι η δική μας δέσμευση και υποχρέωση. Τιμούμε τα αθώα θύματα, ανάμεσά τους Έλληνες Εβραίοι που ξεκληρίστηκαν. Ποτέ ξανά.”

Μειωμένος ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Επικράτειας

Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της χώρας – ένα μέτρο που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου και τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ – αναλαμβάνει με την κατάθεση τροπολογίας το Κίνημα Αλλαγής. Το μέτρο καταργήθηκε σταδιακά από το 2015 έως το 2018, ενώ με την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής προβλέπεται ειδικότερα για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων η μείωση του συντελεστή όχι κατά 30%, αλλά κατά 60%, από την 1.4.2021.

Στη Βουλή τα κόκκινα δάνεια από το Κίνημα Αλλαγής

Στη Βουλή φέρνει το θέμα των κόκκινων δανείων το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας συζήτηση παρουσία του διοικητή της ΤτΕ, εκπροσώπων των τραπεζών και των funds. Συγκεκριμένα, με επιστολή τους, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αφού καταγράφουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις κι επισημαίνουν ότι η πρώτη κατοικία μένει απροστάτευτη ενώ το ιδιωτικό χρέος ξεπερνά τα 240 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, ζητούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθεί η κυβέρνηση επί της πρότασης της ΤτΕ για τη δημιουργία bad bank. Μια πρόταση που έχει κατατεθεί και από το Κίνημα Αλλαγής από το 2017 για τα επιχειρηματικά δάνεια και απορρίφθηκε τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ η ΣΣΕ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση και άμεσες αποφάσεις για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που αναδεικνύουν είναι οι διαδικασίες για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Οργανισμό, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας τους ίδιους τους εαυτούς τους. Συνεπώς, το ελάχιστο που οφείλει απέναντί τους η Πολιτεία είναι να κατοχυρώσει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία: η πρώτη μας εκδήλωση αύριο

Την πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση διοργανώνει το νεοσύστατο Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (ΙΝΣΟΣΙΑΛ) με θέμα: Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα στην εποχή της Τηλεργασίας και της Οικονομίας της Πλατφόρμας” την Πέμπτη 28.01.2021, στις 18.00’.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ θα μιλήσουν οι: Χρήστος Γούλας – Γεν. Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Ηλίας Κικίλιας – Γεν. Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Γιάννης Καρούζος – Δικηγόρος, Εργατολόγος, Μαρίλη Μέξη – Σύμβουλος του ILO, Επικεφαλής ερευνητικών προγραμμάτων Gig Economy Παν. Graduate Institute της Γενεύης και Χρήστος Πρωτόπαπας – πρ. Υπουργός& πρόεδρος ΓΣΕΕ. Συντονίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Πρόεδρος ΙΝΣΟΣΙΑΛ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τις σελίδες του ΙΝΣΟΣΙΑΛ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά στο Facebook.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.1.2021