Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Ελληνικό #metoo: Δεν θα αφήσουμε να θαφτεί κάτω από τη λασπολογία

Δυστυχώς η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δήθεν για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και της δημοκρατίας ευτελίστηκε γύρω από τη δράση των κακόβουλων trolls του twitter. Μια συζήτηση δηλαδή αναντίστοιχη της σοβαρότητας του ζητήματος και εκτός ουσίας. Για εμάς όμως, μετρά μόνο η ουσία. Να παραμείνει το κίνημα ακηδεμόνευτο και εκτός κομματικής εκμετάλλευσης. Υπάρχουν συγκεκριμένες αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Πολιτισμού. Τις ποινικές θα τις διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Αντί να λασπολογούν, τα κόμματα πρέπει να ενθαρρύνουν όλα τα θύματα να βγουν και να μιλήσουν, να τοποθετηθούν, να σπάσουν το απόστημα. Όσο για τη φράση του Πρωθυπουργού, ότι το Κίνημα Αλλαγής και η Πρόεδρός του “ψελλίζουν” προτάσεις είναι απαράδεκτη. Όσα συμβαίνουν λειτουργούν και ως καθρέφτης της λειτουργίας του κράτους και της ποιότητας των δημοσίων λειτουργών επί Νέας Δημοκρατίας. Η επιτελική “φούσκα”, που κατασκευάστηκε ως δομή ελέγχου και συγκεντρωτισμού, καταλήγει σε πηγή κινδύνου, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής και παλαιοκομματικής νοοτροπίας με κέντρο το Μαξίμου. Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Ένας χρόνος που η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο

Ως πρωτοεμφανιζόμενο γεγονός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την πανδημία η κυβέρνηση, έναν ολόκληρο χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Κι αυτό γιατί ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά την πανδημία: 

  • Δεν έχει στελεχώσει επαρκώς το ΕΣΥ προκειμένου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις εξάρσεις της πανδημίας στη χώρα μας. 
  • «Παίζει» με τους αριθμούς προσπαθώντας να δημιουργήσει μία πλασματική εικόνα επάρκειας κλινών ΜΕΘ για COVID-19 στα Νοσοκομεία της χώρας.
  • Έχει κάνει ελάχιστες ενέργειες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσωπικό και υποδομές
  • Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες για τον άμεσο εμβολιασμό κατά του COVID-19 αλλά η πραγματικότητα τις διαψεύδει.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συγκοινωνίες: Φιάσκο με τα 300 λεωφορεία της ΟΣΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά την εξαγγελία της από τον Οκτώβρη για νέα λεωφορεία στις γραμμές, αποδεικνύεται ότι απέτυχε παταγωδώς να δώσει λύση στο πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών, με τους πολίτες να εξακολουθούν να συνωστίζονται και να ταλαιπωρούνται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Η απόρριψη της σύμβασης προμήθειας των 300 λεωφορείων με leasing από την ΟΣΥ ΑΕ συνιστά ακόμη ένα ακόμη κυβερνητικό φιάσκο, ενώ η απόρριψη του διαγωνισμού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της προκήρυξης, τις τεχνικές προσφορές που υποβλήθηκαν, αλλά και τη συνολική διαδικασία του διαγωνισμού. 

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του, ο Υπεύθυνος Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα

Κι ενώ εκατοντάδες μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα κινδυνεύουν άμεσα να καταστραφούν λόγω της τεράστιας πίεσης που δέχονται από τις φυσικές καταστροφές της Ευβοίας και από τα συνεχή lockdown, η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει ούτε την φθηνή χρηματοδότησή τους, αφού δεν θέτει όρια στις πολιτικές χρηματοδότησης των τραπεζών. Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζοντας τις προοδευτικές και δίκαιες προτάσεις τους, ζητούν με ερώτησή τους σε τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς, να ληφθούν άμεσα στοχευόμενες δράσεις και μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα από πολιτικές της Περιφέρειας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 25.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.3.2021