Σε Ανακοινώσεις

Σύνοδος Κορυφής: Ο Κ. Μητσοτάκης ξανά σε ρόλο άβουλου παρατηρητή

Στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή περιορίστηκε και σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που επιβεβαιώνουν ότι προχωρά η θετική ατζέντα για την Τουρκία. Έτσι, ξεκινούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης κι ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό. Για τη χώρα μας ωστόσο, τα νέα δεν είναι θετικά, καθώς με την αβελτηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμη μία ευκαιρία χάθηκε. Ο πρωθυπουργός, αντί να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη γειτονική χώρα ώστε να συμφωνήσει  με τη θετική ατζέντα για την Τουρκία, όπως πρότεινε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες, επέλεξε να μην ζητήσει καμία πρόσθετη εγγύηση για τα ελληνικά συμφέροντα. Απεναντίας, δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την διακοπή της επιθετικότητας της. Και κάπως έτσι, ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα «παράσταση» στα κατεχόμενα.

Πανδημία: Ξανά αποσπασματικές & αναποτελεσματικές ρυθμίσεις

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τις πρωτοφανείς πανδημικές συνθήκες και με περιτύλιγμα δύο σημαντικές δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημόσια Υγεία, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή μία σειρά διατάξεων σε αρνητική κατεύθυνση. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών, ενώ  για τη στελέχωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» αποψιλώνει τις δομές του δημοσίου τομέα με σκοπό να προωθήσει μία επίπλαστη εικόνα  πληρότητας. Παράλληλα, η κυβέρνηση παρατείνει την αποζημίωση χρήσης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, -που θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη (!)-,  επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο μοναδικός κερδισμένος από την πανδημία ήταν ο ιδιωτικός τομέας της υγείας που παρόλο που κερδοσκόπησε,  προστατεύθηκε. Για τον ΕΟΠΥΥ, οι μόνες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στον έλεγχο της διοίκησής του, αφού παγιώνεται και νομιμοποιείται η τοποθέτηση ημετέρων στις διοικήσεις των ΥΠΕ, συνεχίζοντας έτσι μία απαράδεκτη και αναξιοκρατική πρακτική που απεδείχθη εγκληματική κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περισσότερα ΕΔΩ

Αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης: Στον πρώτο καύσωνα “κάηκε” το επιτελικό κράτος

Η πρώτη θερμή ημέρα του καλοκαιριού στάθηκε αρκετή για να αποδείξει την παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους και για τα «νέα» λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία αποσύρθηκαν λόγω ζέστης, επιφυλάσσοντας νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. Όπως σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Λεωφορεία χωρίς κλιματισμό και παράθυρα μένουν στα αμαξοστάσια εν μέσω καύσωνα και υγειονομικών προειδοποιήσεων. Άνθρακας αποδείχθηκε ο θησαυρός των «διάσημων» πια λεωφορείων από τη Λειψία που είχε αγοράσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, παραχωρώντας τα στον ΟΑΣθ με σκοπό να βελτιώσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.  Αφενός, στους δρόμους βρίσκονται τα 17 από τα 49 λεωφορεία, και αφετέρου, είναι γεμάτα τεχνικά προβλήματα, που έχουν παρουσιαστεί τους λίγους μήνες που βρίσκονται στη διάθεση των επιβατών. Τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών δεν είναι για πέταμα».

Ασφαλιστικό: Eν μέσω καλοκαιριού η κυβέρνηση «ξηλώνει» το κοινωνικό κράτος

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας όσα ξεκίνησε με το εργασιακό νομοσχέδιο που «σάρωσε» ιστορικές εργατικές διεκδικήσεις, εν μέσω θερινών διακοπών, αποδομεί πλήρως το κοινωνικό κράτος. Η κυβέρνηση διάλεξε σκόπιμα τη συγκεκριμένη συγκυρία για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό. Έτσι, επιδίδεται σε μία σειρά θεσμικών νομοσχεδίων που σαν βασικό στόχο έχουν την ενίσχυση του ιδιωτικού απέναντι σε κάθε συλλογικό, σε κάθε συλλογική έκφραση των διεκδικήσεων και των απόψεων του ελληνικού λαού. Αφού λοιπόν τα βρήκε σκούρα με τις πολιτικές του κ. Βρούτση και τις αναλογιστικές του μελέτες, η κυβέρνηση φέρνει νέα ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, διατρανώνοντας έτσι, μία ακόμη αποτυχία της. Παράλληλα, επικρατεί σκοτάδι σχετικά με το γιγαντιαίο κόστος μετάβασης στην ιδιωτικοποίηση του επικουρικού και του νέου συστήματος, που υπολογίζεται σε 50 έως 60 δισεκατομμύρια και παραμένει ακόμη άγνωστο ποιος θα το καλύψει. Ενώ μάλιστα υπόσχονται στους νέους μεγάλες επικουρικές συντάξεις, απαξιούν να  αποσαφηνίσουν από που προκύπτουν αυτές… Περισσότερα ΕΔΩ

Δήλος: Που χάθηκε η υπουργός Πολιτισμού;

Ακόμη και για τα στοιχειώδη, όπως η καθαριότητα των λιμανιών λίγο πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, το επιτελικό κράτος πάει περίπατο. Αυτή την φορά, για να καθαριστεί το λιμάνι της Δήλου από σκουπίδια και μπάζα, χρειάστηκε η δημόσια παρέμβαση του Νορβηγού Πρέσβη, ο οποίος επεσήμανε τη τραγική κατάσταση. Τελικά η περιοχή καθαρίστηκε με παρέμβαση του γραφείου του Πρωθυπουργού, όπως είδαμε στο twitter, ενώ …αναζητείται ακόμη η υπουργός Πολιτισμού. Όπως σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος: «Το επιτελικό κράτος χρειαζόταν τον νορβηγό πρέσβη για να υποδείξει τα χάλια της Δήλου εν μέσω τουριστικής σεζόν. Η Κυβέρνηση απαντά μέσω του γραφείου του Πρωθυπουργού. Αλήθεια, η Υπουργός Πολιτισμού υπάρχει;».

Μοιραστείτε την ανάρτηση

Επίσκεψη Φ. Γεννηματά στο Ηράκλειο Κρήτης 26 & 27.06.2021

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου το Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί, η κ. Γεννηματά θα μιλήσει σε εκδήλωση για την Πράσινη Ανάπτυξη και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Παναγίτσα Μασταμπά για την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, θα επισκεφθεί  το ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη” και θα συναντηθεί με μέλη του Δικτύου Νεολαίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Οι ναυτικοί μας, το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίαςΟμολογία αποτυχίας η σημερινή εξαγγελία Μητσοτάκη για τους νέους